Άκουσε την αδερφή του ο Μητσοτάκης! Συνυπέγραψε κείμενο κατά του Ορμπάν και υπέρ των «ΛΟΑΤΚΙ»

Έλληνες  25/06/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Λίγες ώρες μετά την δήλωση της αδερφής του, για τον ουγγρικό νόμο κατά της «προώθησης» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης συνυπέγραψε κείμενο καταδίκης κατά του Ορμπάν.

«Το μίσος, η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην Eνωσή μας. Γι ‘αυτό, σήμερα και κάθε μέρα, υποστηρίζουμε την διαφορετικότητα και την ισότητα των ΛΟΑΤKΙ, έτσι ώστε οι μελλοντικές μας γενιές να μπορούν να μεγαλώσουν σε μια Ευρώπη ισότητας και σεβασμού». Αυτό ανέφερε, σε ανάρτησή του στα αγγλικά στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O Πρωθυπουργός συμπεριέλαβε και το κείμενο σχετικής επιστολής την οποία συνυπέγραψε με άλλους 15 ευρωπαίους ηγέτες με παραλήπτες την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Σασόλι.

Με την πολιτική ατζέντα που προωθεί, περί αποδόμησης των παραδοσιακών αξιών, η Νέα Δημοκρατία (μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ) θέλει να διαλύσει κάθε προοπτική δημιουργίας της Ευρώπης των Εθνών και να προωθήσει την Νέα Τάξη Πραγμάτων σε όλους τους τομείς. Οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι κάθε ψήφος στην ΝΔ είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι ψήφος στήριξης στην ελληνική οικογένεια που αποτελεί θεμέλιο λίθο του Έθνους μας.

Βέβαια πολλά τα στελέχη και βουλευτές της ΝΔ που λυμαίνονται τις ψήφους των πατριωτών θα αναφέρουν ξανά το παραμύθι ότι "ο Μητσοτάκης τα λέει αυτά με την θεσμική του θέση ως πρωθυπουργός της  χώρας".

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο Μητσοτάκης και πριν γίνει πρωθυπουργός δεσμευόταν ότι θα στηρίξει πλήρως την πολιτική ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ σωματείων. Ακολουθεί επίσημο δελτίο Τύπου οργανώσεων ΛΟΑΤΚΙ από συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας το 2017!

"Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, ανταποκριθήκαμε σε πρόσκληση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και πραγματοποιήσαμε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Παρούσες ήταν οι οργανώσεις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Colour Youth, Athens Pride, Thessaloniki Pride, Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, Πολύχρωμο Σχολείο, και Υπερήφανοι Γονείς.

Εκφράσαμε τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ* κοινότητας, και καταδικάσαμε παρελθοντικές προβληματικές θέσεις και δηλώσεις στελεχών και βουλευτών/τριών της Νέας Δημοκρατίας καθώς και τις υπάρχουσες αρνητικές θέσεις σε σχέση με την ομογονεϊκότητα και τον πολιτικό γάμο. Επισημάναμε επίσης την απουσία επίσημων θέσεων του κόμματος σχετικές με τις διεκδικήσεις μας.

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο πλειοψηφικής αντιμετώπισης. Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε για την υπερψήφιση επί της αρχής του Σ/Ν για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου, και την επίσημη δημοσίευση των θέσεων του κόμματος για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα πριν από τις εκλογές. Τέλος, επεσήμανε πως ομοφοβικές και τρανσφοβικές δηλώσεις στελεχών της ΝΔ δεν θα είναι ανεκτές και θα αντιμετωπίζονται πλέον άμεσα με πειθαρχικές κυρώσεις, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε πως θα πραγματοποιηθούν εσωτερικές εκπαιδεύσεις των στελεχών της ΝΔ σε θέματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Χαιρετίζουμε την αλλαγή πλεύσης της ΝΔ και αναμένουμε με ενδιαφέρον την έμπρακτη εφαρμογή της. Υπογράφουν οι οργανώσεις: Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Colour Youth, Athens Pride, Thessaloniki Pride, Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), Πολύχρωμο Σχολείο, και Υπερήφανοι Γονείς".


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης