Άλλη μια «επιτυχία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Ανάμεσα σε Ζάμπια και Μπουρούντι η Ελλάδα στην ελευθερία του Τύπου

Έλληνες  04/05/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σύμφωνα λοιπόν με την λίστα που δημοσιεύσαν οι Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα στις 3/5 https://rsf.org/en/index, η χώρα μας βρίσκεται στην 108η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες εις ότι αφορά την ελευθερία του τύπου. Κάτι που ωστόσο έχουμε γνωρίσει ιδίοις όμμασι τα τελευταία δυο χρόνια, με τις λίστες Πέτσα, που έχουν κυριολεκτικά εξαφανίσει κάθε φωνή αντιπολίτευσης -και αντίστασης- από τα συστημικά μέσα, κανάλια, εφημερίδες και ιστοσελίδες.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεχίζει να είναι γαντζωμένη στην εξουσία και προσπαθεί με κάθε μέσο να πλασάρει μια εσφαλμένη εικόνα για το κυβερνητικό της έργο στους πολίτες, οι οποίοι ωστόσο βλέπουν τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής στην καθημερινότητά τους. Δεν είναι τυχαίο, ότι εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον, το γνωστό σύνθημα για τον Πρωθυπουργό έχει κυριαρχήσει σε όλα τα καφενεία, τις πλατείες αλλά και στα social media. Οι μόνοι που δεν βλέπουν (...ή δεν θέλουν να δουν) την οργή του κόσμου είναι τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ και οι Δημοσιογράφοι, οι οποίοι λιβανίζουν μέρα-νύχτα την κυβέρνηση για να δικαιολογήσουν την μισθοδοσία τους.

Όλα αυτά βεβαίως έρχονται να προστεθούν και στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, για την οποία η χώρα μας, για το έτος 2021 βρίσκεται μόλις στην 48η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, για την δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου. Με σκορ 0.61 η Ελλάδα βρίσκεται πιο κάτω στο σχετικό πίνακα του World Justice Project Rule of Law Index και από χώρες όπως η Ναμίμπια, η Ρουάντα, η Ρουμανία, η Χιλή, η Κοστα Ρικα, η Ουρουγάη, η Λετονία, και η Λιθουανία.

Τo World Justice Project Rule of Law Index θεωρείται η κορυφαία πηγή στον κόσμο για πρωτότυπα, ανεξάρτητα δεδομένα σχετικά με το κράτος δικαίου. Καλύπτοντας 139 χώρες και δικαιοδοσίες, ο Δείκτης βασίζεται σε εθνικές έρευνες σε περισσότερα από 138.000 νοικοκυριά και 4.200 νομικούς επαγγελματίες και ειδικούς για να μετρήσει πώς βιώνεται και αντιλαμβάνεται το κράτος δικαίου παγκοσμίως. 

Καταλαβαίνετε επομένως, ότι δεν ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα αλλά σε ένα προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων στο οποίο κυριαρχούν η μίζα, η διαφθορά, η αναξιοκρατία και η ανικανότητα. Μοναδική εστία αντίστασης στην φιλελεύθερη λαίλαπα του συστημικού τόξου, το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, το μοναδικό κόμμα που μιλάει για πολιτική κάθαρση και συνταγματική αναθεώρηση για να επιστρέψει επιτέλους η Ελλάδα, στα χέρια των ΕΛΛΗΝΩΝ!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης