Άρνηση, Αντίσταση, Ενεργητική Συνείδηση!

Έλληνες  15/12/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Κατά καιρούς, συμβαίνουν διάφορα περιστατικά που δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό «σουρωτήρι» για την Χώρα μας. Ο Ράμα, αποθρασυνόμενος πλήρως, απαγορεύει την επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Βόρειο Ήπειρο, με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος να χρησιμοποιεί την γελοία δικαιολογία ότι οι «κακές καιρικές συνθήκες» δεν του επιτρέπουν να μεταβεί σε αυτές τις περιοχές με το ελικόπτερο. Κι ας είχε λιακάδα εκείνη την ημέρα, κι ας είχε και την δυνατότητα επίσκεψης και με αυτοκίνητο… Κι αντί ο Μητσοτάκης να διακόψει άμεσα την επίσκεψή του στην Αλβανία και να αποχωρήσει καταγγέλλοντας την στάση του αλβανού ομόλογού του, δέχθηκε και το χοντρό δούλεμα τού Ράμα μπροστά στις κάμερες… Επίσης, λίγες ημέρες πιο πριν, το Πρωτοδικείο Φλώρινας νομιμοποίησε την διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας».

Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ: Γίνεται γνωστό πως το παρακρατικό σύστημα τού Μαξίμου παρακολουθούσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και σε μια κρίσιμη στιγμή, ενώ οι απειλές από Τουρκία αυξάνονται, έχει στηθεί εναντίον της ένας μηχανισμός συκοφάντησης και διαπόμπευσης από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Γιατί; Προφανώς, επειδή υπάρχει διαφορετική «ερμηνεία» για το πως θα αδειάζουν οι αποθήκες όπλων στον βορρά τής Χώρας με προορισμό την Ουκρανία, ή για την έκταση τής αποστρατιωτικοποίησης των νησιών μετά από απαίτηση των Τούρκων επεκτατιστών.

Έχουμε μια πολύ επικίνδυνη κυβέρνηση, ίσως την χειρότερη, που παίζει με όλα καίγοντας τα, αλλά και μια συστημική αντιπολίτευση, η χειρότερη και αυτή, που μοιάζει με παιδική χαρά, γεμάτη ανευθυνότητα σε κάθε ζήτημα. Έχουμε χοντρό και οργανωμένο ψέμα, το οποίο υλοποιούν τα ΜΜΕ εν χορώ (με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις): Πότε με Κιβωτό, πότε με υποκλοπές, πότε με κάθε είδους παραμύθια, πότε με κάτι άλλο, ανεβοκατεβάζουν το ενδιαφέρον από θέμα σε θέμα (συνειδητά), και έτσι χάνεται το μέτρο, η σοβαρότητα, και αυξάνεται η αποστροφή και η αηδία.

Σαπίλα, υπεκφυγή, μετάθεση ευθυνών, φθηνή αντιπαράθεση, προεκλογική ατμόσφαιρα, χοντρό ψέμα, ανοικτή και χυδαία κοροϊδία, διάχυση ανοησίας και βλακείας, με την Χώρα και την Κοινωνία να βυθίζονται ολοένα και περισσότερο. Η παρακμή τής Χώρας και η συρρίκνωση τής Κυριαρχίας, η διάλυση τού δημόσιου συστήματος, της πολιτικής προστασίας, της Υγείας, της Παιδείας έχουν ονοματεπώνυμο: Το κίβδηλο και ένοχο πολιτικό σύστημα στο σύνολό του και μέσα στους ανώδυνους καταμερισμούς του. Καθεστώς οργανικής αποικίας, αποτυχημένο και υπό διάλυση κράτος και διοίκηση.

Η τυφλή αντίδραση δεν αποτελεί απάντηση. Ούτε η οργή. Το ερώτημα, όμως, παραμένει: Πως καθαρίζει ο Τόπος από τόση βρωμιά και δυσωδία; Η Ιστορία τού Ηρακλή μάς γνωστοποιεί την αλλαγή της ροής δυο ποταμιών, ώστε να καθαρίσει «η κόπρος του Αυγεία». Τώρα, ποια σύγχρονη καθαρτήρια δύναμη μπορεί να δώσει άλλη θετική κατεύθυνση στην Χώρα; Η προφανής απάντηση, δηλαδή η ίδια η κοινωνία, ο ίδιος ο Ελληνικός Λαός δεν φτάνει ως απλή ευχή. Γι’ αυτό επιμένουμε εμφατικά: Άρνηση, Αντίσταση, Ενεργητική Συνείδηση! Αυτές οι έννοιες πρέπει να βρουν το πραγματικό τους ενεργητικό περιεχόμενο μέσα από έναν πολιτικό φορέα και τις δυνάμεις που τον αποτελούν, που οφείλουν να αναδειχθούν, να αναδυθούν και να δυναμώσουν περαιτέρω. Όποιος ψάχνει περισσότερες απαντήσεις, ας τοποθετήσει τον εαυτό του ως μέρος της απάντησης, κι ας το πάρει απόφαση: Ούτε «ευκολάκια» υπάρχουν ούτε με «αναθέσεις» γίνεται τίποτε. Μόνο Πολιτική Συσπείρωση και Αγώνας, για την διέξοδο από τον κίνδυνο της Πατρίδας και του Λαού!

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης