Έκθετη η Ελληνική Κυβέρνηση για τη στάση της στην κρίση της Ουκρανίας

Έλληνες  12/04/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σε πολύ επικίνδυνη τροχιά μπαίνουν οι σχέσεις της Ελλάδος και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να απελάσει δώδεκα Ρώσους διπλωμάτες ως ένδειξη «διατλαντικής αλληλεγγύης».

Ως Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας και στέλεχος του Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζω αυτήν την ενέργεια η οποία δεν συνάδει προς το Εθνικό συμφέρον σε μία εποχή παγκόσμιας αστάθειας εξαιτίας βίαιων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και με την απειλή της επισιτιστικής κρίσης ante portas.

Η παρούσα ενέργεια αφήνει έκθετη την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία έρχεται όχι μόνο σε «συγκρουσιακή» πορεία με την Ρωσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και με το κοινό αίσθημα του μέσου Έλληνα πολίτη που αντιλαμβάνεται τις άσκοπες κυρώσεις κατά της Ρωσίας στην άμεση καθημερινότητά του.

Η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία και η απέλαση των Ρώσων διπλωματών αποτελούν εχθρικές ενέργειες προς τα ίδια τα ζωτικά συμφέροντα της Πατρίδος σε μία εποχή που η Τουρκία -μέλος του ΝΑΤΟ επίσης - καταπιάνεται με την άσκηση υψηλής «Οθωμανικής» διπλωματίας κρατώντας αυστηρά ουδέτερη στάση στην Ουκρανική κρίση, αποκομίζοντας τα όποια οφέλη για τον λαό της και εισπράττοντας τα εύσημα από τις ΗΠΑ για την στάση της.

Θέατρο του παραλόγου δηλαδή για την χρεωκοπημένη Ελλάδα των Μνημονίων, της υγειονομικής κρίσης και τώρα της επερχόμενης ανθρωπιστικής.

Η Ελληνική διπλωματία έπρεπε να αδράξει την ευκαιρία και να καταγγείλει την Τουρκία για την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της Κύπρου και να προβεί σε απελάσεις Τούρκων αξιωματούχων -φερέφωνα της Άγκυρας - στο τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή, των οποίων η ανθελληνική δράση καταδυναστεύει χρόνια τώρα όλη την περιοχή με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες.

Η Ελληνική Διπλωματία έπρεπε να θωρακίσει την Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου που καταδιώκεται από το Αλβανικό καθεστώς και να φροντίσει για το Ελληνικό στοιχείο στα Σκόπια, το οποίο η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών άφησε έρμαιο στα χέρια αδίστακτων παραχαρακτών της Ιστορίας.

Αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών με την Ρωσία ακυρώνονται από μία επικίνδυνη για τα Εθνικά συμφέροντα Ελληνική κυβέρνηση, που απελαύνει αυθαίρετα Ρώσους διπλωμάτες, στην πιο δύσκολη χρονικά συγκυρία για τον Ελληνικό Λαό.

Μαρία Μπίλλη

Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ

Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας

https://www.cocktail89tirnavos.gr/2022/04/07/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B7-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD/


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης