Έκτακτη Είδηση: Το Κίεβο σώθηκε

Έλληνες  23/08/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

Μην νομίζετε ότι αναφέρομαι σε κάποια τεράστιας έκτασης ουκρανική αντεπίθεση, που θα ανέτρεπε τα ρωσικά σχέδια. Αναφέρομαι στην υπόσχεση που έδωσε στον Ζελένσκι ο κ. Μπακογιάννης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας είναι μια μακρά διαδικασία που πρέπει να ξεκινήσει σήμερα…. Η Αθήνα με όλες της τις δυνάμεις θα είναι μέρος της κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας για την ανοικοδόμηση των ουκρανικών πόλεων και της στήριξης του φίλου ουκρανικού λαού».

Δύσμοιρε ουκρανικέ λαέ, δεν σε έφτανε η τεράστια δοκιμασία σου από τον πόλεμο και από τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησής σου, τώρα έρχονται να σε “σώσουν” και οι άριστοι – άχρηστοι του Μητσοτάκη. Τώρα θα πληρώσεις πανάκριβα, άχρηστες ζαρντινιέρες, πεζόδρομους για τους πακιστανούς και κακόγουστες φιέστες. Ετοιμάσου τώρα για ένα τρελό πάρτι απ’ ευθείας αναθέσεων, με δημόσιο χρήμα, προς όφελος διαφόρων φίλων και ημετέρων και σε βάρος των πολιτών της πόλης.

Εδώ ισχύει η παροιμία: «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Οσμίστηκαν οι “άριστοι” τον πακτωλό χρημάτων που ρέει από τον “δημοκρατικό” κόσμο προς την Ουκρανία και σκέφτηκαν ευκαιρία να “βολευτούν πάλι οι ημέτεροι”. Έχει μεγάλη εμπειρία ο κ. Μπακογιάννης σε αυτό. Θυμίζουμε πως με την ευκαιρία της νομοθεσίας για τον κορωνοϊό, από 01/03/2020 έως 15/11/2021, ο Δήμος Αθηναίων προέβη σε απ’ ευθείας αναθέσεις ύψους 41.760.028,60 €, για εν πολλοίς άχρηστα έργα και προμήθειες. Κατά την κακοκαιρία «Ελπίς» (σ.σ. θυμάστε τότε που με μερικούς πόντους χιόνι διαλύθηκαν τα πάντα και ο κρατικός μηχανισμός έδειξε περίτρανα για άλλη μια φορά την πλήρη ανικανότητά του) ο κ. Μπακογιάννης έδωσε εντολή εκτέλεσης κατεπειγουσών εργασιών σε εργολάβους, φυσικά πάντα με απ’ ευθείας αναθέσεις. Το συνολικό ποσό έφτασε τα 450.000 €. Εδώ πρωτοτύπησε  λίγο. “Ξέχασε” να πάρει παραστατικά για την καταβολή των χρημάτων. Πρυτάνευσε η λογική: «Πληρώνω με τα λεφτά των δημοτών και λογαριασμό δεν δίνω».

Όλα αυτά βέβαια μπορεί και τα κάνει αφού πρώτα φρόντισε, με το παραδικαστικό, να κλείσει παράνομα στη φυλακή τον Ηλία Κασιδιάρη και να φιμώσει με τελείως “δημοκρατικό” τρόπο τους εκπροσώπους τού σχεδόν 11% του Αθηναϊκού λαού. Αλλά, ευτυχώς, ο καιρός έχει γυρίσματα.

Ας επανέλθουμε όμως στην επίσκεψη του κ. Μπακογιάννη στο Κίεβο, που αποτελεί  τον πλήρη ορισμό της υποκρισίας. Εν μέσω κρίσεως «θα ανοικοδομήσει σήμερα τις ουκρανικές πόλεις». Μήπως κύριε Δήμαρχε, θα ήταν προτιμότερο (για σήμερα τουλάχιστον, από αύριο βλέπουμε) να ασχοληθείτε λιγάκι με το τέως Κλεινόν Άστυ. Μήπως σε συνεργασία με τους άλλους “άριστους”, όπως τους υπουργούς Πολιτισμού (ορθότερο εκβαρβαρισμού), Εσωτερικών, (υπ)ανάπτυξης κλπ. συντηρήσετε κανένα από τα τόσα υπέροχα αλλά εγκαταλελειμμένα νεοκλασικά της Πρωτεύουσας; Όσα βέβαια γλύτωσαν από την διαχρονική αναλγησία του ελλαδικού κράτους.

Μήπως  θα πρέπει η πλέον ιστορική πόλη του κόσμου να αποκτήσει ξανά Ιστορικό Κέντρο; Ξέρω σας στεναχωρεί να ενοχλήσετε τους φίλους σας τους λαθρομετανάστες, που το έχουν καταλάβει. Αντί να τρέχετε κ. Μπακογιάννη να ανοικοδομήσετε το Κίεβο, μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνετε μια βόλτα ακριβώς πίσω από το Δημαρχείο; Όχι, μην μπερδευτείτε, δεν θα βρεθείτε στην Καμπούλ. Απλώς υπάρχουν σχεδόν αποκλειστικά λαθρομετανάστες, που έχουν μετατρέψει δρόμους με μοναδικά ονόματα όπως: «Σωκράτους», «Μενάνδρου», «Αισχύλου» κλπ, σε χώρους εμπορίας ναρκωτικών και κάθε είδους παρανομίας. Θα σας συνιστούσα προσωρινά να μην ανοικοδομήσετε το Κίεβο, αλλά απλώς να προσπαθήσετε να καταργήσετε το «Άβατο των Εξαρχείων», αυτό το διαχρονικό Άλγος της “πλέριας δημοκρατίας”. Μάλλον είμαι όμως αιθεροβάμων.

Αν ο κ. Μπακογιάννης δεν ήταν απλώς ελληνόφωνος, πιθανόν να έπαιρνε και τους άλλους “φιλεύσπλαχνους” δημάρχους και να πήγαιναν όλοι μαζί να βοηθήσουν μια άλλη πόλη. Δυστυχώς, αυτή έχει την ατυχία να μην εξυπηρετεί τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών. Οι μογγόλοι γείτονές μας, σε συνεργασία με τον ψευτοεθνάρχη την μετέτρεψαν σε πόλη – φάντασμα. Είναι η Ελληνικότατη και κάποτε πανέμορφη Αμμόχωστος. Ας επιδεικνύατε ελάχιστη Ελληνική ψυχή κ. Μπακογιάννη και ας ψελλίζατε δύο λέξεις για την κατάφορη παραβίαση όχι μόνο πληθώρας αποφάσεων του ΟΗΕ (όπως το ψήφισμα 550 του 1984, που απαιτούσε την επανεγκατάσταση των νόμιμων κατοίκων της), αλλά και του Δικαίου. Ας εξηγούσατε σε όλους αυτούς τους ευαίσθητους Δημάρχους, τι σημαίνει εισβολή του «Αττίλα» και τι σημαίνει παράνομος εποικισμός από τον βάρβαρο κατακτητή όχι μόνο της Βόρειας Κύπρου, αλλά εσχάτως και της Αμμοχώστου. Φρούδες ελπίδες. Εσείς και ο θείος σας, είστε δουλικά υποταγμένοι στη “σωστή πλευρά της Ιστορίας”, η οποία δυστυχώς έχει επιλεκτική μνήμη και επιλεκτική όραση. Αδυνατείτε να δείτε ότι αναξιοπαθούντες δεν είναι μόνο οι Ουκρανοί. Είναι και οι Κύπριοι, οι Βορειοηπειρώτες, οι Κωνσταντινουπολίτες, οι Πόντιοι, οι Σέρβοι, οι Σύριοι, οι Ιρακινοί, οι Λίβυοι και τόσοι άλλοι.

Κύριε Μπακογιάννη, προσπαθήσατε και εσείς όπως και όλο το σύστημα των πολιτικάντηδων, με κυρίως αθέμιτα μέσα, να σιγήσει η φωνή του Ηλία Κασιδιάρη. Μόνο έτσι θα μπορούσατε ανενόχλητος να συνεχίσετε το καταστροφικό σας έργο. Καταφέρατε η πόλις των Αθηνών να μην αποκτήσει έναν Δήμαρχο αντάξιο της Ιστορίας και της Δόξας της. Δεν πειράζει, ίσως έτσι να είναι και καλύτερα. Σύντομα το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι η μοναδική Εθνική αντιπολίτευση. Σύντομα η φωνή του Ηλία Κασιδιάρη θα ακούγεται στεντόρεια μέσα στη Βουλή. Και αυτή τη φορά θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα ολόκληρου του Ελληνικού λαού και όχι μόνο του Αθηναϊκού.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης