«Έπεσαν οι μάσκες! Χτίζουν μουσουλμανοχώρια σε Έβρο και νησιά»

Έλληνες  06/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ενώ, προσπαθούσαμε εδώ και πολύ καιρό να ενημερώσουμε τους πολίτες για την αντεθνική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ΚΑΙ στο μεταναστευτικό, πλέον η επιχείρηση εποικισμός, προχωράει με γοργούς ρυθμούς μπροστά στα μάτια μας, χωρίς αυτό πλέον να αποτελεί κάποιο «κοινό μυστικό».

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαγεωργίου στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» προέβη σε μια εξαιρετική αποκάλυψη για το τι επικρατεί στον Έβρο, στα νησιά αλλά και στην Αθήνα με τους μετανάστες. Παράλληλα κατακεραύνωσε την κυβέρνηση για τα ψέματα που είπε στους Έλληνες, τόσο προεκλογικά, όσο και στα περσινά γεγονότα στον Έβρο. Είναι βέβαιο ότι οι Αθηναίοι και οι Ακρίτες μας θα γυρίσουν την πλάτη στην κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές. Οι Έλληνες για την Πατρίδα είναι η μόνη εθνική επιλογή! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν Ευρωπαίο να μετατρέψει την πανέμορφη χώρα μας σ’ ένα απέραντο μουσουλμανοχώρι. Πραγματικό σφράγισμα των συνόρων, απέλαση ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστών και καμία κρατική επιδότηση στις ανθελληνικές ΜΚΟ. Ακολουθεί το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου:

«Τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, που τόσο καιρό κρύβονταν πίσω από παρελκυστικές τακτικές, μισόλογα και εξωραϊσμένες εκφράσεις αποκάλυψε η επίσκεψη της Ίλβα Γιόχανσον στην χώρα μας. Τα όσα αυτή είπε για τον τρόπο που θα λειτουργεί το νέο Σύμφωνο για το Άσυλο αποδόμησαν όλα όσα η κυβέρνηση ισχυριζόταν ενώπιον των Ελλήνων πολιτών. Η εικόνα του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου της χώρας Νότη Μηταράκη να παρακολουθεί τα δηλητηριώδη σχόλια της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ίλβα Γιόχανσον και ο χαλαρός τρόπος με τον οποίο αυτή πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ, αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τα «μεγάλα λόγια» του υπουργείου και ταυτόχρονα στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους «απέναντι» ότι είναι καιρός να επανεκκινήσουν τις «πιέσεις» προς την χώρα μας.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έχοντας στην διάθεσή του έναν ολόκληρο χρόνο τόσο λόγω των γεγονότων του περασμένου έτους στον Έβρο όσο και κυρίως λόγω της πανδημίας - είχε σχεδόν μηδενικές πιέσεις. Αντί όμως να εκμεταλλευθεί το διάστημα αυτό για να θωρακίσει τα σύνορα της χώρας και να φροντίσει να βελτιώσει την κατάσταση στο εσωτερικό, προτίμησε να παραπλανήσει τους Έλληνες, μέχρι να ολοκληρωθεί το… Ευρωπαϊκό πλαίσιο, το οποίο ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά λειτουργεί υπέρ συγκεκριμένων κρατών, αφήνοντας τα βάρη της διαχείρισης του μεταναστευτικού στους ώμους των Ελλήνων ακριτών. Ο αρμόδιος υπουργός προτίμησε να ψεύδεται στον ελληνικό λαό αντί να βρίσκει λύσεις.

Το Φυλάκιο στον Έβρο

«Αυτονόητα θα γίνει αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου. Σημαίνει επέκταση του χώρου» τόνιζε την Πέμπτη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος σε ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει λήξει, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση. Η εμμονή όμως του Νότη Μηταράκη να δημιουργήσει ένα «χωριό αγνώστων» σε απόσταση αναπνοής από στρατιωτικές εγκαταστάσεις δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα. Φυσικά οι ισχυρισμοί του κ. Μηταράκη, ότι δεν υπάρχει θέμα «επέκτασης» του ΚΥΤ δεν πείθουν τους κατοίκους. Όπως εξηγεί ο δραστήριος νομικός και Πρόεδρος του του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” της περιοχής, Πάρης Παπαδάκης δεν συνάδουν με την απλή λογική: «Αυτά που λέει ο Μηταράκης δεν έχουν καμία βάση». Εξηγεί πώς εάν δεν σχεδιάζεται επέκταση, δεν υπάρχει λόγος να υπερδιπλασιαστεί η έκτασή του από 30 σχεδόν στρέμματα σε πάνω από 72. «Δεν είναι επέκταση, είναι νέα δομή επί της ουσίας» σημειώνει και όπως εξηγεί ο μοναδικός λόγους που «το βαπτίζουν επέκταση είναι για να αποφύγουν περιβαλλοντικές μελέτες και ΚΥΑ» που θα δημιουργούσαν καθυστερήσεις Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη είναι σαφές ότι αυτή η βιασύνη – που δήθεν οφείλεται στην πανδημία – υπάρχει μόνον για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα αυτών που θέλουν βιαστικά να «υλοποιήσουν» τα έργα με τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Αλλιώς γιατί να νοικιάζονται για 10 χρόνια τα χωράφια, αφού ο μόνος λόγος για την «επέκταση» είναι ο κορωνοϊός;

Στα νησιά

Παρόμοια είναι η κατάσταση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου μετά από μια περίοδο σχετικής ηρεμίας, η βιασύνη της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατασκευή των δομών, με τους όρους που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων από τους πολίτες. Η δημιουργία των νέων MEGA-ΚΥΤ είναι ο στόχος της κυβέρνησης, που χρησιμοποιεί την αποτρόπαια εικόνα που υπήρχε στην Μόρια για να προχωρήσει με τον εποικισμό των ακριτικών μας νησιών. Ο Νότης Μηταράκης, αποφάσισε να «ρίξει» στους κατοίκους την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά.

Και στην Αθήνα

Ο Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Αθήνα είπε πως «έχει πίεση η Αθήνα αλλά δεν είναι σημερινό πρόβλημα, δεν είναι ότι Αθήνα πέρυσι ήταν άδεια και σήμερα έχει ξένους κατοίκους, αυτή τη στιγμή είναι σταθερό το πρόβλημα της Αθήνας. Δεν αυξάνεται και δεν μειώνεται ακόμα αλλά θα δούμε μια μείωση στην Αθήνα , θα τη δούμε και μέσα στο ’21». Εντελώς διαφορετική είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοί της όμως. Όπως εξηγεί ο Γιάννης Παγώνης, δραστήριο μέλος των επιτροπών κατοίκων του κέντρου το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Αθήνα είναι το πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο/λαθρομεταναστών ESTIA και οι μεταφορές των λαθρομεταναστών από τα νησιά. Οι τελευταίοι καταλήγουν σχεδόν στο σύνολό τους στην Αθήνα. Η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνον δεν τερμάτισε το πρόγραμμα ESTIA, αλλά το συνέχισε, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ και τις θέσεις «φιλοξενίας». Η Αθήνα έχει την μερίδα του λέοντος με περίπου 60% των θέσεων αυτών. Η σημερινή κυβέρνηση νομιμοποίησε λοιπόν με αυτόν τον τρόπο σε μεγάλο βαθμό την εγκατάσταση ακόμη περισσοτέρων στην Αθήνα. Όταν ο Μηταράκης μιλά γενικόλογα για το πρόβλημα της Αθήνας, αυτό είναι ξεκάθαρα παρελκυστικό, γιατί πολύ απλά το σύνολο των λαθρομεταναστών και αναγνωρισμένων προσφύγων δεν είναι διάσπαρτο σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας, αλλά είναι εγκατεστημένο σε πολύ συγκεκριμένα. Σε αυτές τις περιοχές λοιπόν, ο αριθμός τους, συνεπικουρούμενος από τις μεταφορές από τα νησιά, είναι κατά πολύ αυξημένος και συνεχίζει να αυξάνεται καθημερινά».


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης