Έφυγε η αριστερά τελικά; Το Βερολίνο θα χρηματοδοτήσει ελληνικό πρόγραμμα ένταξης μεταναστών

Έλληνες  28/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Γιάννης Δημητροκάλλης

Σε συμφωνία η οποία προβλέπει τη χρηματοδότηση από το Βερολίνο ελληνικού προγράμματος ένταξης αναγνωρισμένων προσφύγων, με στόχο την αποτροπή δευτερογενών μετακινήσεων προς άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέληξαν, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης και ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Βερολίνο.

Κοινή αντίληψη πάντως είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να προχωρά αναθεώρηση της συνεργασίας ΕΕ - Τουρκίας, ενώ η Ελλάδα υπογραμμίζει ότι επιθυμεί μεν την καλή συνεργασία με την Τουρκία στο μεταναστευτικό - το οποίο, διευκρινίζει, δεν είναι διμερές, αλλά ευρωπαϊκό ζήτημα - , όμως ζητά να υλοποιηθεί στο ακέραιο η Κοινή Δήλωση και, εφόσον κριθεί απαραίτητη αναθεώρηση, να γίνει με όρους ευνοϊκούς για την ΕΕ.

Τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών δείχνουν ότι υπάρχουν 116.000 Αφγανοί μετανάστες στην Τουρκία. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει μόνο τους νόμιμους και για αυτό, σύμφωνα με αναλυτές, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι τουρκικές αρχές εκτιμούν, σύμφωνα με το France 24, ότι οι Αφγανοί αποτελούν την πλειοψηφία των μεταναστών που δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα. Στην Ελλάδα, που το μόνο που λειτουργεί με ταχύτητα είναι η ένταξη μεταναστών και η απόδοση ιθαγένειας με γραπτές και γελοίες εξετάσεις, καταλαβαίνουμε πόσοι θα δηλωθούν ως κανονικοί πρόσφυγες και πόσους θα φορτωθεί στην πλάτη της η ελληνική κοινωνία. Επίσης, είδαμε μία φορά ακόμα τους εκπροσώπους της διεθνιστικής Νέας Δημοκρατίας να μην θέτουν στη σωστή βάση του το μεταναστευτικό, καθώς το θέμα είναι καθαρά ελληνικό και όχι ευρωπαϊκό. Η Ουγγαρία δεν δέχεται μετανάστες, η Γερμανία τους στέλνει πίσω στην Ελλάδα, η Τουρκία προωθεί κατά χιλιάδες τους ασιάτες και τους αφρικανούς μετανάστες στην χώρα μας. Άρα ποιο ευρωπαϊκό; Όλοι μένουν εδώ, μοιράζονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, λεφτά παίρνουν οι υπουργοί της κυβέρνησης και οι ΜΚΟ και την… λυπητερή πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης από την Γερμανία, αποτελεί ακόμα μία απόδειξη για το πόσο πειθήνια εκτελεστικά όργανα είναι οι ελληνόφωνοι πολιτικοί και κυρίως αυτοί της Νέας Δημοκρατίας έναντι των εξουσιαστών της Ευρώπης. ΕΛΛΗΝΕΣ, πριν να είναι πολύ αργά, ενάντια στην εθνομηδενιστική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης