Αγώνας για Ελευθερία και Εθνική Κυριαρχία

Έλληνες  06/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το «γκριζάρισμα» δεν είναι μια έννοια αφηρημένη. Δεν είναι απλώς οι λεκτικές ή διπλωματικές αμφισβητήσεις του «σουλτάνου» Ερντογάν.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου η μειωμένη εθνική κυριαρχία παίρνει πολύ συγκεκριμένες μορφές: αποδοχή της μειωμένης επιρροής στην ΑΟΖ, χωρικά ύδατα στα 6 ναυτικά μίλια, αντικατάστασης της πραγματικής οικονομίας από μια παραοικονομία του «προσφυγικού» και των ΜΚΟ, μονιμοποίηση της εγκατάστασης λαθρομεταναστευτικών –κυρίως μουσουλμανικών– πληθυσμών σε πόλεις – υπερδομές σε όλα τα νησιά της μεθορίου. Πόλεις, τον έλεγχο των οποίων θα έχουν η ΕΕ και οι ΜΚΟ, δρώντας ως κράτος εν κράτει και παρακάμπτοντας την βούληση των τοπικών κοινωνιών και αρχών.

Ο ίδιος ο τρόπος επιβολής των νέων δομών έχει έντονα αποικιοκρατικό χαρακτήρα. Αποτελεί εφαρμογή μιας νέας ευρωπαϊκής στρατηγικής, η οποία δεν έχει ακόμη εγκριθεί και έρχεται να δεσμεύσει προκαταβολικά την Χώρα μας. Και όμως, αρκούν τρεις πρόθυμοι δήμαρχοι και μια ενδοτική κυβέρνηση που έχει αποφασίσει να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία, για να παρακαμφθεί η αντίθετη βούληση τόσο των κατοίκων όσο και της Περιφερειακής Αρχής.

Κάπως έτσι, έχουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας που πρέπει να υλοποιηθεί, έχουμε χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων από την ΕΕ για εξαγορά συνειδήσεων, ενώ φυσικά έχουμε και αρκετό αυταρχισμό (άλλες φορές με ΜΑΤ, άλλες φορές με ΜΜΕ) ως μέσο «συμμόρφωσης» των ανυπάκουων και ανυπότακτων ακριτών.

Το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης απειλεί πολύ σοβαρά την κυριαρχία της Χώρας μας. Απειλεί την κοινωνική συνοχή σε ευαίσθητες Εθνικά περιοχές, μετατρέποντας τους κατοίκους των ακριτικών νησιών σε ξένους στον ίδιο τους τον τόπο και επιβάλλοντας –στο όνομα υποτίθεται του «ανθρωπισμού» και των «ευρωπαϊκών αξιών»- μια ομηρία διαρκείας. Δημιουργεί συνθήκες προς αξιοποίηση στον εν εξελίξει υβριδικό πόλεμο, που έχει εξαπολύσει η Τουρκία, εντάσσοντας στους σχεδιασμούς της τον έλεγχο των «μεταναστευτικών ροών», αλλά και την συγκέντρωση μουσουλμανικών πληθυσμών σε Ελληνικό έδαφος.

Η άρνηση αυτού του σχεδιασμού, η άρνηση να μετατραπούμε οικειοθελώς σε απέραντη αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών και φράχτη της ΕΕ είναι απαραίτητος – απαραβίαστος όρος για την επιβίωση της Χώρας μας σε μια ταραγμένη γεωπολιτικά περίοδο. Ο αγώνας των Ελλήνων στα νησιά του Αιγαίου είναι αγώνας για την Ελευθερία και την Εθνική Κυριαρχία στην Χώρα μας.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης