Ακραία κυβερνητική ανικανότητα

Έλληνες  24/01/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Της Αργυρώς (Ρίκας) Θωμάκου

″Φλόγα του Ταινάρου″

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που η κυβέρνηση ξέρει να κάνει πολύ καλά, όπως: Να μας τρομοκρατεί. Να σπείρει διχόνοια. Να ψεύδεται. Να αντιστρέφει την πραγματικότητα, με τη βοήθεια των αργυρώνητων γκεμπελίσκων. Με δύο λέξεις να καταστρέφει τη ζωή μας.

Υπάρχει βέβαια μια υπηρεσία που δουλεύει (ή μας δουλεύει), με υπερβάλλοντα ζήλο: Είναι η υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης, το γνωστό μας «112». Τι να πρωτοθυμηθούμε; Με άπνοια κάηκε η μισή Εύβοια, για να εγκατασταθούν τα σιδερένια εκτρώματα της Κας Μέρκελ, αλλά το 112 λειτούργησε άψογα και απομάκρυνε τους κατοίκους, για να μην σώσουν τις περιουσίες τους. Με μια φθινοπωρινή μπόρα, πνίγηκαν τα νότια προάστια της Αθήνας, εξαιτίας των κακοτεχνιών των εργολάβων, που εγκιβωτίζουν και υπογειοποιούν την παραλιακή λεωφόρο. Το 112 "βάφτισε" τη μπόρα ακραίο φαινόμενο. Κλασική μέθοδος. Μεριμνά έγκαιρα, για να μην τυχόν ζητήσουν αποζημιώσεις οι κάτοικοι για τις κατεστραμμένες – πλημμυρισμένες περιουσίες τους.

Σήμερα, παραδόξως, μέσα στο καταχείμωνο, χιονίζει! Το 112, πιστό στις αρχές της τρομοκράτησης μας προειδοποιεί: «για ακραία καιρικά φαινόμενα». Σκέφτομαι, μήπως θα ήταν καλύτερα αντί για άχρηστες προειδοποιήσεις, να είχε φροντίσει η κυβέρνηση να εξασφαλίζει φτηνή ενέργεια στα νοικοκυριά; Μήπως θα έπρεπε να μειώσει τις τεράστιες φορολογίες στα καύσιμα; Μήπως θα έπρεπε να μην είχε καταβαραθρώσει τα εισοδήματα των Ελλήνων; Μήπως θα έπρεπε οι πολιτικάντηδες όλων των αποχρώσεων να μην είχαν ξεπουλήσει τη ΔΕΗ και να έχουν αφήσει τραγικά υποστελεχωμένες τις τεχνικές υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ;

Μήπως θα έπρεπε ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός, να μην κλείσει –με πανηγυρικό τρόπο μάλιστα– τόσο εσπευσμένα το συγκρότημα του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Καρδιάς; Ξέχασε φαίνεται ότι αυτό μας ″έσωσε″ κατά την περσινή κακοκαιρία –τη «Μήδεια»–, από γενικό black-out. Τον καταλαβαίνω. Ήταν υποχρεωμένος να υπακούσει στα ντόπια οικονομικά συμφέροντα ολιγαρχών και φυσικά των Γερμανών, που επέβαλαν το κλείσιμο των λιγνιτικών ΑΗΣ. Προφανώς ελάχιστα ενδιαφέρει τους κυβερνώντες αν η Ελλάδα είναι κορυφαίος κάτοχος λιγνιτικών αποθεμάτων, με απόθεμα 3,2 δισεκατομμύρια αξιοποιήσιμους τόνους, που θα δοθούν βορά στις γερμανικές εταιρείες. Σιγά μην στεναχωρηθεί η κυβέρνηση, αν παύουμε να είμαστε αυτόνομοι ενεργειακά. Αν είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να εισάγουμε πάνω από το 15% της ηλεκτρικής ενέργειας από τα Σκόπια, την Αλβανία και την Βουλγαρία. Για άλλη μια φορά, θα φτιάξει μια επιτροπή ″ειδικών″, που θα κρίνει ότι δεν μολύνουν το περιβάλλον οι ΑΗΣ που λειτουργούν από τον καιρό του Τίτο και του Χότζα, μόνο οι δικοί μας σύγχρονοι ΑΗΣ μολύνουν. Θα δώσει κάτι παραπάνω στα ΜΜΕ για να μας λένε ότι για την εκτίναξη των τιμών των καυσίμων φταίει το διεθνές περιβάλλον. Επιμελώς θα φροντίσει να αποσιωπήσει ότι τώρα  στηριζόμαστε στους ΑΗΣ που λειτουργούν κυρίως με "ακριβό" φυσικό αέριο, το οποίο εισάγουμε από την Τουρκία! Συνεπώς οι ″καλοί″ γείτονες μας, εύκολα θα μας αφήσουν χωρίς ενέργεια στην πρώτη ″κρίση″. Ούτε πράκτορας των Τούρκων θα μπορούσε να το σχεδιάσει καλύτερα. Έντεχνα θα μας κρύψουν, το ότι οι τιμές του ρεύματος για τον καταναλωτή εκτοξεύτηκαν τώρα που δεν υπάρχει ο ″φθηνός″ λιγνίτης.

Είναι προφανές ότι κανένα κυβερνητικό στέλεχος από το κλιματιζόμενο σπίτι ή γραφείο του, δεν έχει ενσυναίσθηση της αγωνίας του φτωχοποιημένου οικογενειάρχη, που δεν έχει χρήματα να προμηθευτεί λίγο πετρέλαιο. Αδιαφορεί αν οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης είναι πολύ περιορισμένες, εξαιτίας της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Ο υπουργός (υπ)ανάπτυξης είναι πολύ απασχολημένος, με τις "παραστάσεις" του στα κανάλια και προφανώς δεν πληροφορήθηκε ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ξεπερνάει κατά πολύ τα 1,2 ευρώ το λίτρο.

Απ’ όλη αυτή την "πανδαισία" του ανύπαρκτου και ανίκανου κράτους, δεν θα μπορούσε να λείπει η τοπική αυτοδιοίκηση: Ο κ. υπερνομάρχης αποφάσισε να είναι κλειστά τα σχολεία στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας. Βέβαια με αυτό το σκεπτικό τα σχολεία σε Νομούς όπως της Φλώρινας θα ήταν ανοικτά δύο με τρεις μήνες το χρόνο. Το ότι θα μείνουν κλειστά τα σχολεία είναι το ήσσον κακό, καθώς ούτως ή άλλως το στρεβλό εκπαιδευτικό σύστημά μας, δύσκολα θα γίνει χειρότερο.     

Δεν είχα πρόθεση να σας "μαυρίσω" την καρδιά και μάλιστα μια τέτοια "κατάλευκη" ημέρα. Ήθελα απλώς να αναδείξω κάποιες πτυχές της δυστοπικής κοινωνίας που ζούμε. Μιας χρεωκοπημένης, κυρίως ηθικά, κοινωνίας, αποτέλεσμα δουλοπρεπών, παρωχημένων, ευκαιριακών, ατελέσφορων πολιτικών. Πολιτικές που οικοδόμησαν ένα κράτος ψευδεπίγραφα κοινωνικό, με ανύπαρκτη παιδεία και δημόσια υγεία, κατά βάση ατομικιστικό και συμφεροντολογικό, που αποθέωσε τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Ένα κράτος κύριο υπεύθυνο της δυστυχίας που βιώνουν οι πολίτες του.

Ένα κράτος τελείως διαφορετικό απ’ αυτό που οραματίζονται να οικοδομήσουν οι ″ΕΛΛΗΝΕΣ″, με μόνο την δική σου βοήθεια. Ένα Κράτος, στοργικός πατέρας και αρωγός του πολίτη και όχι ″χωροφύλακας και τιμωρός". Οι ″ΕΛΛΗΝΕΣ″, με τον επικεφαλής τους Ηλία Κασιδιάρη, εγγυώνται και οραματίζονται ένα γνήσια κοινωνικό Κράτος με ικανή Διοίκηση, αξιοκρατικά στελεχωμένη, που θα έχει οργάνωση, προνοητικότητα και θα μπορεί να κάνει μακροχρόνιους σχεδιασμούς. Έτσι μόνο αυτό το προνομιακό γωνιακό οικόπεδο που λέγεται «ΕΛΛΑΣ», θα γίνει ένας παράδεισος για τους γηγενείς κατοίκους του και τους φίλους επισκέπτες του.   


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης