Αλλάζοντας προς το καλύτερο

Έλληνες  21/01/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δύο χρόνια μετά την έναρξη του κορωνοϊού εμφανίζονται ισχυρά σημάδια κοινωνικής αποδιάρθρωσης και βίας, με διαλυτικά φαινόμενα μέσα στον κοινωνικό ιστό και σκληρή νεανική εγκληματικότητα με συμμορίτικο χαρακτήρα, καθώς και μεγάλης έκτασης ψυχολογικά προβλήματα σε σημαντικό μέρος του Λαού. Το ζήτημα των άμεσων πρακτικών μέτρων κινητοποίησης της κοινωνίας (σε σαφή και πλήρη αντίθεση με την ανυπόληπτη λογική των όσων προβάλλει σχετικά το πολιτικό σύστημα) για την αντιμετώπιση της κοινωνικής αποδιάρθρωσης γίνεται καθοριστικής σημασίας, σε ολοκληρωτική αντίθεση με την προσπάθεια που γίνεται από τους κυρίαρχους, όλα να τα «καταπιεί» ο κορωνοϊός και να υπαχθούν στις σκοπιμότητες και τα προσχήματα της λογικής τους για την διαχείρισή της.

 Επίσης, δεν μπορεί να αφαιρεθεί το διεθνές - εξωτερικό πλαίσιο από την προσπάθεια ανάλυσης και προσανατολισμού. Ιδιαίτερα που, ως κατάσταση - θέση Χώρας και κοινωνίας, είμαστε πολύ εκτεθειμένοι στην αστάθεια και στους ανταγωνισμούς του διεθνούς συστήματος που προσθέτουν μεγάλους βαθμούς αβεβαιότητας και πολλά ανοιχτά ενδεχόμενα στις εξελίξεις. Άμεσα και πολύ χειροπιαστά για παράδειγμα, ο βαθμός της οικονομικής πίεσης και οι αντοχές του εγχώριου πολιτικού συστήματος θα εξαρτηθούν από την κατεύθυνση που θα πάρουν οι δημοσιονομικές και ευρύτερες οικονομικές εξελίξεις στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και του εξαιρετικά σύνθετου τοπίου μεγάλων ανταγωνισμών στον χώρο των πηγών ενέργειας. Και βέβαια, εξίσου χειροπιαστή και βαρύνουσα, η πολύμορφη επιρροή στις εγχώριες εξελίξεις που ασκεί η απειλή από πλευράς Τουρκίας. Που, εκτός των άλλων, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την εδραίωση των διαφόρων εκδοχών ενδοτισμού και υποτέλειας των ελληνόφωνων ελίτ, αλλά και για την υπονόμευση των διαθέσεων Ελληνικής Αντίστασης που μεταδίδεται με όχημα τις κυρίαρχες ιδεολογίες του ραγιαδισμού, μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό σώμα.

Μέσα σε αυτήν την μεταβατική περίοδο μεγάλων αναδιαρθρώσεων υπό τους σημερινούς δύσκολους συσχετισμούς κοινωνικών δυνάμεων που μπορεί να αναζητηθεί η ελπίδα; Σαφέστατα στα ρεύματα εκείνα των Εθνικών και Κοινωνικών Αντιστάσεων απέναντι στις προσπάθειες της ανθελληνικής εξουσίας να επιβάλλει τις αντεθνικές, αντιλαϊκές και αντιανθρώπινες αναδιαρθρώσεις της. Τέτοιοι δρόμοι είναι αυτοί που μπορούν να ανοίξουν τις καρδιές και τα μυαλά του Ελληνικού Λαού προς το καλύτερο. Μέσα από την απαραίτητη διαδικασία της δικής μας συμμετοχής σε τέτοια ιστορικού μεγέθους λαϊκά εγχειρήματα Εθνικής Αντίστασης θα αλλάξουμε προς το καλύτερο κι εμείς.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης