Ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση: Ανειδίκευτοι γιατροί σε ΜΕΘ επειδή… δεν υπάρχει προσωπικό

Έλληνες  18/11/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εξωπραγματικές καταστάσεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας δημιούργησαν οι ανίκανοι της Νέας Δημοκρατίας! Τρόμο και έντονη ανησυχία προκαλούν οι καταγγελίες γιατρών για ανειδίκευτο προσωπικό που αναλαμβάνει βάρδια σε ΜΕΘ προκειμένου να «βγουν» οι βάρδιες!

Τη στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά και τα νοσοκομεία πλέον ασφυκτιούν με λιγότερο προσωπικό εξαιτίας των αναστολών, έχουν τεθεί ερωτήματα για τους αυξημένους θανάτους ασθενών σε ΜΕΘ. Παράλληλα, γιατροί οι οποίοι μιλούν επώνυμα για την περίπτωση του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας καταγγέλλουν ότι με εντολή της διοίκησης, ανειδίκευτοι γιατροί χρίζονται ως εντατικολόγοι αφού δεν υπάρχει άλλο προσωπικό… Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς, δήλωσε μιλώντας στο Ionian Chanel: «Παθολόγοι και χειρούργοι του νοσοκομείου, οι οποίοι δεν έχουν εφημερεύσει ποτέ ξανά σε ΜΕΘ, κάνουν εφημερία επειδή δεν βγαίνουν οι βάρδιες».

Τις καταγγελίες επιβεβαιώνει και ο Στέλιος Τσοχατζής, χειρουργός του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ο οποίος τονίζει ότι «η κατάσταση στο νοσοκομείο» αλλά και σε «όλα τα νοσοκομεία της χώρας» είναι εξωπραγματική: «Καλούνται γιατροί άσχετων ειδικοτήτων, οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, χειρουργοί, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τα περιστατικά covid να εφημερεύσουν και να συνδράμουν στις κλινικές covid. Προφανώς και είναι επικίνδυνο. Αν δεν προσλάβουν μόνιμους γιατρούς πρώτης γραμμής προφανώς δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέρχεται το σύστημα υγείας από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων» καταγγέλλει ο κ. Τσοχατζής.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης