Ανικανότητα της κυβέρνησης: Η Τουρκία βάζει «πόδι» και στη Βόρειο Ήπειρο

Έλληνες  19/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Είδηση σοκ: Η Τουρκία ανέλαβε την ανακαίνιση του Αργυροκάστρου!

Γράφει ο Χριστόφορος Τσάγκας

Μία ακόμη «επιτυχία» της εξωτερικής πολιτικής Μητσοτάκη-Δένδια είχαμε χθες!

Όπως αναφέρει το himara.gr:

«Οι Υπουργοί Πολιτισμού Τουρκίας και Αλβανίας, Mehmet Nuri Ersoy και Elva Margariti, συναντήθηκαν και ουσιαστικά επικύρωσαν τη συμφωνία για την αποκατάσταση κατοικιών - πολιτιστικών μνημείων στην Αλβανία. Όπως έγινε γνωστό, ο Ράμα κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Τουρκία υπέγραψε συμφωνία που αφορά μια σειρά από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Σκοπός τους είναι η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μέσω της ανάπτυξης του τουρισμού, της αρχαιολογίας, των τεχνών κ.α.»

Μεταξύ των κατοικιών που θα αποκατασταθούν, είναι και παραδοσιακές κατοικίες στο Αργυρόκαστρο και το Μπεράτι.

Αργυρόκαστρο

Ως γνωστόν, οι πόλεις τόσο του Αργυροκάστρου, όσο και του Βερατίου, είναι γεμάτες από πέτρινες παραδοσιακές οικίες, χτισμένες με την Ηπειρώτικη τεχνοτροπία. Πολιτισμικά δε, δεν έχουν καμία σχέση με την Τουρκία αλλά η ιστορία τους είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τον πολιτισμό της Ηπείρου!

Εντούτοις, η αδιαφορία των ελλαδικών κυβερνήσεων για τον εκτός συνόρων ελληνισμό, καθώς επίσης και για τα γεωπολιτικά δρώμενα στον χώρο των Βαλκανίων, οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα η Τουρκία να επεκτείνει διαρκώς την επιρροή της στην Αλβανία και να αναλαμβάνει την ανακαίνιση ακόμα και κτισμάτων που βρίσκονται στην καρδιά της Βορείου Ηπείρου και τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό.

Μητσοτάκης και Δένδιας, έχουν αφήσει το πεδίο ελεύθερο για την Τουρκία ώστε να προωθεί χωρίς όρια τα νεοθωμανικά της σχέδια. Ο προαιώνιος εχθρός διεισδύει οικονομικά, στρατιωτικά, θρησκευτικά, ακόμα και πολιτισμικά, σε περιοχές ζωτικών συμφερόντων της χώρας μας και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κάνει απολύτως τίποτε!

Αν υπήρχε σοβαρό ελληνικό κράτος, η Αλβανία θα έπρεπε να είναι στην σφαίρα της απολύτου επιρροής της Ελλάδος (για να μην πούμε για την αναγκαιότητα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας και, φυσικά, την πολυπόθητη ένωση της Βορείου Ηπείρου με την μάνα Ελλάδα).

Στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, οι Έλληνες πολίτες (τουλάχιστον όσοι σκέπτονται εθνικά) θα πρέπει να «μαυρίσουν» τα κόμματα των διεφθαρμένων πολιτικών ελίτ οι οποίες εξαθλιώνουν την Πατρίδα μας και την αποδυναμώνουν σε τέτοιον βαθμό ώστε να θέτουν σε διακινδύνευση ακόμα και αυτή την ίδια την υπόσταση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Στήριξη στο Εθνικό Κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ» με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη, τώρα!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης