Αντίσταση - Άμυνα - Φρόνημα

Έλληνες  17/02/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή της ύπαρξης και της συνοχής του Ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο. Η Χώρα πέρασε μια δραματική κρίση τα προηγούμενα χρόνια (από την οποία δεν έχει βγει), οι «δανειστές»-τοκογλύφοι αδιαφορούν πλήρως για την υπόσταση της Ελλάδος (έχοντας δημεύσει την περιουσία της), ελέγχουν το εγχώριο πολιτικό παιχνίδι, έσπασαν την οικονομική ραχοκοκαλιά της Κύπρου (το τραπεζικό σύστημα), ενώ βεβαίως δεν κρύβουν στο ελάχιστο το «χάιδεμά» της Τουρκίας σε όλες τις παραβιάσεις που έχει κάνει και συνεχίζει να διαπράττει. Η Τουρκία, από την μεριά της, εκτιμά πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναβαθμίσει τις αξιώσεις της σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Τώρα εκτιμά πως μπορεί να αποσπάσει περισσότερα, είτε γιατί οι ΗΠΑ και Γερμανία την θέλουν εντός Δυτικού χώρου, είτε γιατί με τις σχέσεις που έχει αυτό το διάστημα με την Ρωσία μπορεί να αποσπά την σιωπηρή της συγκατάθεση σε κινήσεις που την ευνοούν. Ναι, κινείται όντως σε τεντωμένο σκοινί, αλλά ξέρει τι ζητάει, καθώς έχει τρόπους να προχωρά -σε τέτοιες φάσεις- με κινήσεις αποφασιστικές.

Τι ζητά, ανοικτά και επίσημα πια, η Τουρκία; Δυο κράτη στην Κύπρο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (με επίσημο διάβημα στον ΟΗΕ), το μισό Αιγαίο, την αμφισβήτηση της κυριαρχίας και της ΑΟΖ γύρω από μεγάλα νησιά, όπως Κρήτη, Ρόδος κτλ. Ο τουρκικός σχεδιασμός θα προχωρήσει μέσα από την εργαλειοποίηση του μουσουλμανικού στοιχείου στην Ελλάδα, είτε στην Θράκη, είτε στους «καταυλισμούς προσφύγων», είτε στην περιοχή της Αττικής, όπου συγκεντρώνονται μεγάλοι όγκοι «μεταναστών και προσφύγων».

Μπροστά σε όλα αυτά, τι κάνει η Ελληνική πλευρά; Δηλαδή οι ελίτ και η πολιτική τους ηγεσία; Τι κάνουν τα συστημικά κόμματα; Δεν ξέρουν τι συμβαίνει; Δεν έχουν πληροφόρηση για τις κινήσεις της Τουρκίας; Ή μήπως τελικά τα ξέρουν όλα, αλλά καμώνονται πως «ο κίνδυνος δεν είναι μεγάλος», πως «έχουμε πλάτες», ότι «γνωρίζουν οι φύλακες», ότι «είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα» και άλλα τέτοια φαιδρά;

Η Ελλάδα, ως Έθνος, Λαός, Κοινωνία, Χώρα, έχει μπει σε μια μικρή προκρούστεια κλίνη. Ο εσωτερικός κατακερματισμός και η ζωνοποίηση περιοχών, το φιλετάρισμα της δημόσιας περιουσίας, η διαδικασία αποικιοποίησης της, και τελικά ο ακρωτηριασμός της, είναι στην ημερήσια διάταξη. Το 2022 είναι κρίσιμη χρονιά για την Εθνική υπόσταση της Χώρας. Η αγνόηση αυτού του κινδύνου δεν είναι απλώς λανθασμένη, αλλά αποτελεί εγκληματική ενέργεια.

Αυτή η αλήθεια πρέπει να γίνει Συνείδηση και Φρόνημα. Να γίνει απαίτηση για μια εντελώς διαφορετική εξωτερική πολιτική. Το σχεδιαζόμενο κουρέλιασμα της Ελλάδος δεν πρέπει να περάσει.

Για την ανόρθωση και την επιβίωση της Πατρίδας και του Λαού των Ελλήνων, κρίσιμος όρος αποτελεί το τρίπτυχο Αντίσταση – Άμυνα - Φρόνημα: Αντίσταση σε όλες τις πολιτικές υποβάθμισης της Κοινωνίας και κατατεμαχισμού ξεπουλήματος της Χώρας (στους δανειστές κτλ.). Άμυνα απέναντι σε όλους όσοι απεργάζονται τον εδαφικό και κυριαρχικό ακρωτηριασμό της Χώρας. Και Φρόνημα με έναν Λαό ενημερωμένο και αποφασισμένο που δεν θα παραλύει από τον φόβο του ιού ή των ισχυρών.

Γιώργος Μάστορας  


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης