Αντίσταση στην εκτροπή

Έλληνες  28/11/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες, την τελευταία εβδομάδα, γίναμε μάρτυρες μιας πραγματικής και συντονισμένης εκτροπής από κυβέρνηση, ΜΜΕ, αστυνομία, δικαστικές αρχές, συστημικά κόμματα.

α) Για την περιβόητη υπόθεση που αφορά την οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου», βομβαρδίστηκε η κοινή γνώμη με πολύωρα και πολυήμερα ρεπορτάζ. Δύο σε ένα: Αποπροσανατολισμός από τα βασικά προβλήματα, και «καθάρισμα» του τοπίου μιας δομής για να αλλάξει χέρια και να ανοίξει ο δρόμος σε άλλες, πιο «ημέτερες». Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι επί 25 ολόκληρα χρόνια κανείς δεν είχε αντιληφθεί τίποτα, και ξαφνικά ένα πρωί όλοι μαζί ανακαλύπτουν ένα «κολαστήριο». Το πραγματικό κολαστήριο, όμως, είναι η άμεση τηλεδίκη και τηλεκαταδίκη πριν καν γίνει (και φυσικά ολοκληρωθεί) οποιαδήποτε σοβαρή έρευνα. Κι αν τελικά αληθεύουν είτε όλα είτε μερικά από όσα λέγονται, τότε η ευθύνη ανήκει και σε εκείνους που τώρα κάνουν έλεγχο, αλλά επί πολλά χρόνια αδρανούσαν.

β) Για ένα χρέος 15.000 ευρώ μια συνταξιούχος χάνει το σπίτι της (στα χαρτιά), με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την αστυνομία να θεωρούν ότι πρέπει παραδειγματικά να γκρεμιστεί η πόρτα της με κανονική εισβολή ώστε να αποκατασταθεί «το δίκαιο των τραπεζών και των funds». Το γκρέμισμα της πόρτας ξημερώματα και η «μπούκα» στο σπίτι έχουν, συν τοις άλλοις, ένα συμβολικό χαρακτήρα για το τι ανατριχιαστικό ετοιμάζεται για χιλιάδες άλλα σπίτια δανειοληπτών. Ο αισχρά μαυρογιαλουρικός ΣΥΡΙΖΑ «ξεχνά» πως έχει βάλει κι αυτός το χεράκι του για να απελευθερωθεί η ασυδοσία των τραπεζών και των funds, την οποία εξυπηρέτησε κατά την διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας. Και τώρα όλη η ηγεσία του βγαίνει ανερυθρίαστα φωτογραφία με την συνταξιούχο και ξαναφωνάζει το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ενώ στην πραγματικότητα ήταν αυτή που παρέδωσε την σκυτάλη της αρπαγής σπιτιών στην σημερινή κυβέρνηση.

Και στις δυο αυτές πρόσφατες περιπτώσεις, οι πραγματικοί δράστες τής εκτροπής είναι αυτοί που προαναφέραμε: Κυβέρνηση, ΜΜΕ, αστυνομία, δικαστικές αρχές, συστημικά κόμματα. Όλοι μαζί δημιουργούν ένα νέο τοπίο με έντονα τα στοιχεία της εκτροπής. Αν σε αυτά προστεθούν και όσα πρέπει να «ξεχαστούν», δηλαδή ακρίβεια, φτωχοποίηση, εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας, παρακράτος παρακολουθήσεων και ελέγχου, εκτεταμένη ιδιωτικοποίηση παιδείας και υγείας με παράλληλη διάλυση τού δημόσιου χαρακτήρα του, «επιτελικό ψηφιακό κράτος» ελέγχου και κοροϊδίας των πολιτών, εκτεταμένη διαφθορά και διαπλοκή, πόλεμοι φατριών ανάμεσα στις οικονομικές ελίτ, παζάρια με τις πρεσβείες και υποτέλεια, τότε κάτι άλλο επιδιώκεται με τα συμπτώματα εκτροπής που αναφέραμε. Η Πατρίδα και ο Λαός των Ελλήνων πρέπει να αυτοπροστατευθούν μέσα από την άρνηση, την αντίσταση και την πάλη τους, μέσα από την πολιτική συνειδητοποίηση και την ανάλογη επιλογή. Η εκτροπή πηγαίνει χέρι-χέρι με τις «καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», με την επιβολή ολοκληρωτικών ελέγχων, με το πνίξιμο της ελευθερίας και της φωνής των καταπιεσμένων. Οι Έλληνες «πρέπει» να μετατραπούν σε φοβισμένους ανθρώπους που δεν θα ξέρουν από που θα τους έρθει.

Στην εφιαλτική αυτή προοπτική, η Αντίσταση στην εκτροπή για κάθε Συνειδητοποιημένο Έλληνα αποτελεί μονόδρομο.

Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης