Απέναντι σε κάθε φαινόμενο εργασιακής εκμετάλλευσης

Έλληνες  26/12/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα  των ημερών που διανύουμε εκτός από την ανεργία και την ακρίβεια είναι και τα συνεχώς αυξανόμενα φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσης. Υπερωρίες που δεν πληρώνονται ποτέ, μισθοί που δεν καταβάλλονται στην ώρα τους, προσβλητική ως και υβριστική συμπεριφορά που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι. Εργαζόμενοι που αισθάνονται απροστάτευτοι από το κράτος και αναζητούν απεγνωσμένα μια δύναμη στήριξης στα δεκάδες φαινόμενα άσχημης συμπεριφοράς που βιώνουν από τους εργοδότες τους, που πολλοί ασκώντας πίεση με την απειλή της απόλυσης, καταπατούν βάναυσα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και οι προηγούμενες δείχνουν παντελή έλλειψη κοινωνικής συνείδησης υπέρ του απλού Έλληνα πολίτη.

Εκτός από τον ιδιωτικό τομέα όμως και στον δημόσιο τομέα βλέπουμε φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσης με υπαλλήλους δύο κατηγοριών. Αυτούς που έχουν «γνωριμίες» και ότι και να κάνουν δεν τους ασκείται καμία αναφορά, καμία επίπληξη και καμία συνέπεια στην δουλεία τους και τους «άτυχους», που δεν έχουν γνωριμίες και με το παραμικρό λάθος δέχονται αναφορές, περικοπή μισθού, μιας και πολλά εργατικά σωματεία του δημοσίου αντί να δείχνουν αλληλεγγύη προς τους απλούς υπαλλήλους εναντίον των καταχρήσεων της εξουσίας πολλές φορές συντάσσονται με αυτήν παίζοντας τον ακριβώς αντίθετο ρόλο από αυτόν που θα έπρεπε να επιτελούν.

Απέναντι σε αυτές τις κοινωνικές ανισότητες που μαστίζουν την εποχή μας υπάρχει μόνο ένα κίνημα το οποίο θα σταθεί δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, απέναντι σε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης οποιουδήποτε δικαιώματός του. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι το ΙΚΑ, το 8ωρο καθώς και τόσα άλλα βασικά δικαιώματα τα απέκτησαν οι Έλληνες εργάτες επί διακυβέρνησης Ιωάννου Μεταξά. Οι εθνικιστές παραδοσιακά στέκονται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Έλληνα πολίτη σε αντίθεση με τους εργατοπατέρες συνδικαλιστές της προδοτικής αριστεράς που συντάσσεται εναντίον τους παίζοντας το παιχνίδι διεφθαρμένων επιχειρηματιών που δήθεν πολεμούν.

Ως Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ η θέση μας είναι ξεκάθαρη: ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΒΟΗΘΗΤΟΣ. Αυτήν την θέση θα διατρανώσουμε σε λίγους μήνες και μέσα στη βουλή. Γιατί δύναμη του δικού μας κινήματος είναι ο Ελληνικός λαός!!

ΑΡΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΣ,

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης