ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Το υπουργείο Παιδείας καταργεί τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

Έλληνες  18/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Περίεργες εμμονές με την Εκκλησία φαίνεται να έχουν εκεί στο υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, που ήδη έχουν δει τος φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, η Κεραμέως ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο που καταργεί Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες!

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα καταργήσει σταδιακά τις Ακαδημίες που ανήκουν στη δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αυτές είναι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Βελλάς Ιωαννίνων. Κατά τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, αρχικά η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης θα υπαχθεί στη Βελλά Ιωαννίνων και εντός τριετίας θα καταργηθεί. Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές εισάγονται μέσω των πανελληνίων.

Οι Ανώτατες Εκκλησιαστικές Σχολές καταρτίζουν τα στελέχη της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκεί υπάρχουν τα προγράμματα Ιερατικών Σπουδών και Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων. Το τελευταίο θα υπαχθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής!

Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ» υποστηρίζουν την συνέχιση λειτουργίας των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, οι οποίες βρίσκονται υπό την εποπτεία της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Χ.Μ.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης