«Βέλη» από τους εργαζόμενους στο Αττικόν για την εγκατάλειψη του Συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση – Το φωνάζουμε δύο χρόνια

Έλληνες  29/12/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ευθύνες στην Κυβέρνηση που άφησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανοχύρωτο και χωρίς ουσιαστική ενίσχυση καταλόγισε ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΓΝ «Αττικόν», σχολιάζοντας πως «δεν χωράει άλλη δικαιολογία περί αιφνιδιασμού, η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο να λύσει την κρίση εντατικής θεραπείας».

Ο Παθολόγος-Εντατικολόγος Μιχάλης Ρίζος μίλησε στο Open για τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τις ελλείψεις σε υλικά και υποδομές, λέγοντας ότι το ΕΣΥ ήδη ασφυκτιά εδώ και καιρό και αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο ευθύνεται η μετάλλαξη Όμικρον… ακόμα.

«Μπορεί να δείχνει ελεγχόμενη αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, αλλά με βάση όλη την επιδημιολογική εικόνα του προηγούμενου διαστήματος, την κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα, τις κλίνες ΜΕΘ που είναι χωρίς στοιχειώδη εφεδρεία, γεμάτες σχεδόν 100%, με πάρα πολλούς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ το προηγούμενο διάστημα, υπήρχε όλος ο χρόνος κατάλληλης προετοιμασίας -ακόμη και χωρίς την Όμικρον- να ληφθούν μέτρα, άμεσα, υπερεπείγοντα μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, ιδιαίτερα των νοσοκομείων και των ΜΕΘ. Δεν χωράει άλλη δικαιολογία περί αιφνιδιασμού, δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας, όταν ήταν γνωστό το θέμα, γνωστή η εξέλιξη της νόσου, γνωστή η κρίση εντατικής θεραπείας. Έπρεπε να έχει λυθεί, τουλάχιστον στον μεγαλύτερο βαθμό, στη χώρα μας», εξήγησε.

Όπως είπε ακόμα, «την έκρηξη την περιμένουμε σε λίγες ημέρες, 5-10 ημέρες, το επόμενο διάστημα. Ακόμη κι αν η Όμικρον έχει πιο ήπια συμπτώματα, είναι προφανές ότι η έκταση και το μέγεθος του ιικού φορτίου δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα ανέβει και ο αριθμός των βαρέως πασχόντων και των διασωληνωμένων».

Είναι κάτι που φωνάζει το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ και ο Ηλίας Κασιδιάρης από την αρχή της πανδημίας. Λεφτά, όμως, υπάρχουν μόνο για τα κανάλια και τους μεγαλοδημοσιογράφους. Λεφτά πετούν μόνο σε φιέστες τύπου Ρουβά.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης