Γενοκτονία Αρμενίων: Χρέος μας να διαφυλάξουμε ζωντανή την εθνική μνήμη

Έλληνες  24/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

24 Απριλίου: Το 1915 συλλαμβάνονται στην Κωνσταντινούπολη και εκτελούνται εκατοντάδες Αρμένιοι διανοούμενοι, η αποτρόπαια πράξη σηματοδοτεί τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο στόχος των Τούρκων ήταν να παραμείνει ο Αρμενικός λαός χωρίς πνευματική ηγεσία, χωρίς καθοδήγηση. Στην Κωνσταντινούπολη συλλαμβάνονται και εκτελούνται εκατοντάδες Αρμένιοι διανοούμενοι. Στις αρμενικές επαρχίες της Ανατολίας, στρατολογούνται, αφοπλίζονται και στη συνέχεια εκτελούνται όλοι οι άρρενες Αρμένιοι ηλικίας 15 – 62 ετών. Η αρχή της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι γεγονός. Ανυπεράσπιστοι άμαχοι, γυναίκες, γέροι και παιδιά, εκδιώκονται βιαίως από τις πατρογονικές τους εστίες και οδηγούνται μαζικά προς τις αφιλόξενες ερήμους της Συρίας. Καθ’ οδόν, δέχονται τις επιθέσεις του τακτικού στρατού αλλά και ατάκτων και των Κούρδων νομάδων. Σφαγές, βιασμοί, δολοφονίες, αρπαγές παιδιών, ληστείες. Ελάχιστοι επιβιώνουν. Είναι η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα, με τη συστηματική εξόντωση 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων από τις Οθωμανικές αρχές την τριετία 1915-1918. Η γενοκτονία των Αρμενίων παρέμεινε ατιμώρητη από τη διεθνή κοινότητα! Χρέος μας να διαφυλάξουμε την εθνική μνήμη, να αναγνωριστεί Διεθνώς η γενοκτονία των Αρμενίων και να τονίζεται συνέχεια ότι η Τουρκία, που ευθύνεται για γενοκτονίες, δεν έχει καμία προοπτική για «ευρωπαϊκή» πορεία.

Υ.Γ. Ενώ, οι ΗΠΑ – όπως διαβάζουμε από ώρα σε ώρα θα αναγνωρίσουν την γενοκτονία των Αρμενίων, στην Ελλάδα συλλογική αμνησία φαίνεται πως έπαθαν πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπουργός Εξωτερικών, καθώς στις δηλώσεις που εξέδωσαν για την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους δεν έγραψαν πουθενά ποιος την διέπραξε! Συγκεκριμένα δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη Τούρκοι ή έστω Οθωμανοί. Από την άλλη να θυμίσουμε, τη δυναμική κινητοποίηση των Ελλήνων για την Πατρίδα στο Σύνταγμα πριν από μερικούς μήνες.

Ήταν λίγο πριν την άδικη φυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, όταν βρέθηκε δίπλα στους Αρμένιους και αποθεώθηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος. Και αυτός είναι ο λόγος που το σύστημα τον θέλει έγκλειστο, εντελώς παράνομα, έως τις επόμενες εκλογές.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης