Γιατί οι Τράπεζες δεν διεκδικούν τα χρωστούμενα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;

Έλληνες  02/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όπως έγινε γνωστό στις αρχές Ιουνίου, το ληξιπρόθεσμο χρέος της Νέας Δημοκρατίας από δανειακές οφειλές προς τις Τράπεζες ανέρχονταν στα τέλη του 2020 στο ιλιγγιώδες ποσό των 342.950.583,94. Επίσης, σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2018, το αντίστοιχο χρέος του ΠΑΣΟΚ ανέρχονταν στο επίσης δυσθεώρητο ποσό των 254 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ερώτημα που εγείρεται στο σημείο αυτό για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, είναι το εξής: «Γιατί οι τράπεζες δεν προβαίνουν στις προβλεπόμενες νομικές ενέργειες για την είσπραξη των οφειλομένων, όπως ακριβώς πράττουν σε βάρος κάθε απλού πολίτη;».

Και πιο συγκεκριμένα, από τη στιγμή που τα δάνεια αυτά είναι ληξιπρόθεσμα και οι σχετικές συμβάσεις έχουν καταγγελθεί: «Για ποιο λόγο οι Τράπεζες δεν ξεκινούν διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης (κατάσχεση, πλειστηριασμό κλπ.) σε βάρος της περιουσίας των κομμάτων; »

Εδώ ακριβώς κρύβεται το μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο είχε αποκαλύψει ο Ηλίας Κασιδιάρης στο πόρισμα που κατέθεσε το 2017 στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των  κομμάτων.

Καταρχάς να πούμε ότι για τα δάνεια αυτά, οι τράπεζες έχουν ήδη σχηματίσει «προβλέψεις» για απώλειες σε ποσοστό 90%. Με τον όρο «προβλέψεις» εννοείται το ύψος της οφειλής που η τράπεζα αναμένει ότι δεν θα μπορέσει τελικά να εισπράξει από τον δανειολήπτη. Δηλαδή οι τράπεζες στα επίσημα οικονομικά τους μεγέθη έχουν καταγράψει ότι περιμένουν να εισπράξουν μόνο το 10% από τα χρήματα που οφείλουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

Κατά δεύτερον, η ευνοϊκή μεταχείριση από τις τράπεζες προς τα συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα αποδεικνύεται από το εξής γεγονός: Η Τράπεζα Πειραιώς (που αποτελεί τον κύριο πιστωτή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ η οποία οδηγεί σε δυνατότητα άμεσης αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας του οφειλέτη ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΓΩΓΗ (συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2016) η οποία ως γνωστόν προϋποθέτει μία χρονοβόρο διαδικασία πολλών ετών (ιδίως στο Πρωτοδικείο Αθηνών) μέχρι την τελεσιδικία της υπόθεσης. Το ίδιο είχε κάνει (δηλαδή αγωγή αντί διαταγής πληρωμής) και η ΑΤΕ τον Ιούλιο 2012 για τα εν λόγω κόμματα. Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΠΕΛΕΓΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ για πολλά χρόνια ακόμα, σε αντίθεση με χιλιάδες βιοπαλαιστές που χάνουν τις περιουσίες τους σε σύντομο χρονικό διάστημα για οφειλές λίγων χιλιάδων ευρώ.

Με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, συντηρείται το πολιτικό σύστημα το οποίο καταδυναστεύει την Ελλάδα και τον λαό της δεκαετίες τώρα.

Αφύπνιση και πολιτική δραστηριοποίηση με τους ΕΛΛΗΝΕΣ, προκειμένου να υπάρξει πάταξη της διαφθοράς και ένα καλύτερο μέλλον για την Πατρίδα μας!

        


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης