Δίχως τέλος ο διαχωρισμός των πολιτών από την κυβέρνηση

Έλληνες  06/10/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την ίδια στιγμή που η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νησιά του Αιγαίου, που βρίσκονται σ' αυτά δυνάμεις αυτοάμυνας, δεν είναι πλέον ελληνικά γιατί έχουν παραβιαστεί οι συνθήκες αποστρατικοποίησής τους, η κυβέρνηση Μητσοτάκη χωρίζει τους Έλληνες πολίτες «στα δύο» αποκλείοντας τους ανεμβολίαστους από όλη την κοινωνία.

H κυβέρνηση αίρει μετά τις σφοδρές αντιδράσεις τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στις κόκκινες περιοχές εντός των επόμενων 48 ωρών, δεν αίρει την υποχρεωτική μασκοφορία, αλλά απαγορεύει την είσοδο σε οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα των μη εμβολιασμένων!

Έτσι, στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες στο εξής με κάποιες... ελευθερίες!  Επίσης, ο Θάνος Πλεύρης γνωστοποίησε ακόμα ότι στην διασκέδαση δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός στους χώρους που βρίσκονται αποκλειστικά εμβολιασμένοι. Τα νέα μέτρα «θα ισχύουν για 15 μέρες και θα επικαιροποιηθούν και θα απλοποιηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν». Πρόσθεσε δε ότι «οι κόκκινες περιοχές δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα, θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση».

Πέραν της μεγάλης αστοχίας των μέτρων, βλέπουμε και κάτι πρωτοφανές: Ενώ διαιρούν και γκετοποιούν την κοινωνία, διαχωρίζοντας τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, συνεχίζουν να μιλούν στην κυβέρνηση για ενότητα…


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης