ΔΕΗ: Αυξήσεις που γονατίζουν χιλιάδες νοικοκυριά – Η κοροϊδία Σκρέκα και Χατζηδάκη

Έλληνες  02/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Aυξήσεις, ακόμα και της τάξης του 50% αναμένονται στα τιμολόγια ρεύματος. Σε περίπτωση που οι αυξήσεις αποτυπωθούν στη λιανική, θα πρόκειται για τιμές ρεκόρ που θα φτάνουν ακόμα και τα 100 ευρώ ανά μεγαβατόρα. Αυξήσεις στην τιμή και του ψωμιού και βασικών προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής αναμένονται το επόμενο διάστημα (σε κάποιες περιπτώσεις έχουν γίνει ήδη), γονατίζοντας χιλιάδες νοικοκυριά. Οι Έλληνες την τελευταία δεκαετία δεν προλαβαίνουν να πληρώνουν, χωρίς να ενδιαφέρονται οι κυβερνώντες γι’ αυτό.

Παραδοχή Σκρέκα χωρίς ανάληψη μέτρων

Για τις αναφορές περί αύξησης στα τιμολόγια του ρεύματος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προσπάθησε να αποδώσει την εκτόξευση των τιμών στην... παγκόσμια συγκυρία, καθώς ανέφερε σήμερα ότι «αυτή τη στιγμή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παγκοσμίως, έχουμε μια εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου και σε ό,τι αφορά την Ευρώπη εκτίναξη των τιμών για την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα να έχουν διπλασιαστεί οι τιμές κόστους σε σχέση με επτά μήνες πριν». Την ίδια ώρα, μιλώντας στην τηλεόραση του AΝΤ1, ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, συνιστώντας στους πολίτες να κάνουν έρευνα αγοράς (να αναζητήσουν ιδιώτες παρόχους). «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό. Μπορεί κάποιες εταιρείες να απορροφήσουν κάποιο κομμάτι αυτής της πίεσης από την άνοδο του κόστους» είπε ο Κ. Σκρέκας.

Το βίντεο με την πολιτική απάτη του Κωστή Χατζηδάκη

Η Ελλάδα ήδη πληρώνει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Το γεγονός αυτό την καθιστά μη ανταγωνιστική, καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό, την ανάπτυξη, την αύξηση των θέσεων εργασίας, ολόκληρη την οικονομία. Το κόστος ενέργειας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ανταγωνιστικότητας μίας χώρας. Η κυβέρνηση όμως αποφάσισε να αρμέξει τους Έλληνες, συλλήβδην, για να εξυπηρετήσει ντόπιους και ξένους νταβατζήδες. Αυτός είναι και ο ορισμός της πολιτικής απάτης. Διότι ο τότε αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, δεσμευόταν για τα ακριβώς αντίθετα. Το βίντεο που ακολουθεί συνιστά τον ορισμό της πολιτικής απάτης. Δείτε το και προσπαθήστε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης