Δελτίο Τύπου: Δολοφονία δύο ομογενών στην Ουκρανία – Κατώτερο των περιστάσεων (γι' ακόμα μια φορά) το ΥΠΕΞ

Έλληνες  14/02/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δύο Έλληνες έπεσαν νεκροί σήμερα από τις σφαίρες Ουκρανών στρατιωτών και τρεις ακόμα τραυματίστηκαν. Το ΥΠΕΞ ξεπέρασε τον εαυτό του σε αναλγησία και ραγιαδοσύνη, κάνοντας λόγο για «αιφνίδιο θάνατο» των ομογενών, λες και εκείνοι έπεσαν από κάποια πάθηση και όχι από τις σφαίρες των στρατιωτών της Ουκρανίας. Παράλληλα, ΖΗΤΗΣΕ από τον ομόλογό του ΥΠΕΞ της Ουκρανίας τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Eλληνικής μειονότητας.

Οποιοδήποτε σοβαρό κράτος θα είχε ήδη προβεί σε ρηματική διακοίνωση, θα καλούσε τον πρέσβη της Ουκρανίας για εξηγήσεις, θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομογενών μας, θα κατήγγειλε την Ουκρανία σε ΟΗΕ και ΕΕ για την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή, απαιτώντας παράλληλα και τις προσήκουσες κυρώσεις εις βάρος της Ουκρανίας από την ΕΕ.

Το Eθνικό Kόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, εκφράζει την βαθιά του οδύνη και την συμπαράστασή του στους συγγενείς των εκλιπόντων, και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες ομοεθνείς μας.

ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ

ΕΛΛΗΝΕΣ - Γραφείο Τύπου


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης