Δελτίο Τύπου: Συνεχίζεται η επέλαση της ακρίβειας, σε απόγνωση οι πολίτες

Έλληνες  30/03/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Και ενώ οι πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία συνεχίζονται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ανίκανη να διαχειριστεί το κύμα ακρίβειας που σαρώνει όλους τους παραγωγικούς κλάδους της χώρας.

Στην ενέργεια, οι λογαριασμοί ρεύματος έχουν αυξηθεί έως και 300% ενώ στα καύσιμα, υπάρχει καθημερινή αύξηση τιμών από 3 ως 6 λεπτά το λίτρο, ιδίως στις νησιωτικές περιοχές.

Στην αγροκτηνοτροφική παραγωγή, τα λιπάσματα και οι ζωοτροφές είναι απλησίαστα με αποτέλεσμα αγρότες και κτηνοτρόφοι να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Στα τρόφιμα, είναι βέβαιο ότι θα έρθει και δεύτερο κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη διατροφής όπως στο αλεύρι, στη ζάχαρη, στα ζυμαρικά, στα σπορέλαια αλλά και στο γάλα.

Τέλος, στον κατασκευαστικό κλάδο υπάρχει πλήρης παράλυση, με πολλά έργα να μένουν ημιτελή αφού σίδερα, ξυλεία και υλικά δόμησης έχουν αυξηθεί έως και 20%.

Μέσα σε όλον αυτόν τον κυκεώνα, η κυβέρνηση προσπαθεί με ημίμετρα και πρόχειρες υποσχέσεις να κατευνάσει την λαϊκή οργή, χωρίς ουσιαστικά να δίνει λύση στο πρόβλημα.

Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, μίλησε για στροφή στην πρωτογενή παραγωγή, στην αυτάρκεια και στην ενεργειακή απεξάρτηση. Βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, που «κάποιοι» για πολιτικούς λόγους θυμήθηκαν τώρα.

ΕΛΛΗΝΕΣ - Γραφείου Τύπου


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης