Δεν είναι πυρκαγιές, είναι πόλεμος!

Έλληνες  16/08/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Μιχαήλ Παναγιωτόπουλου,

Αντιναυάρχου (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν αλλάξει κυριολεκτικά το ανάγλυφο της Ελλάδας μας. Ο κος Μητσοτάκης θεωρεί ότι η μη ύπαρξη ανθρωπίνων θυμάτων, αν εξαιρέσουμε τον εθελοντή δασοπυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κο Μίχαλο στο Κρυονέρι, αποτελούν μεγάλη επιτυχία για την Πολιτική Προστασία, την Πυροσβεστική αλλά και την ίδια την Κυβέρνηση. Βέβαια τα ζώα και τα δέντρα δεν ψηφίζουν οπότε ο κος Π/Θ δεν τα θεωρεί θύματα. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα εξήγγειλε αναπτυξιακά μέτρα 500 εκατομμυρίων Ευρώ  για την ανακούφιση των πληγέντων. Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα μέτρα αυτά ως μία δημιουργική παραπληροφόρηση, ένα ξεδιάντροπο εμπαιγμό ώστε να περάσει όλα αυτά που σχεδιάζει και στα οποία θα αναφερθούμε παρακάτω.

Ήδη από τις 22 Απριλίου, ο κος Μητσοτάκης μιλάει για το Σχέδιο “Ελλάδα 2.0”, ένα σχέδιο που σύμφωνα με τον ίδιο αγκαλιάζει το Περιβάλλον με Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας, απολιγνιτοποίηση, εθνικό σχέδιο αναδάσωσης 165.000 στρεμμάτων, ηλεκτροκίνηση, σίγουρα εξάπλωση του δικτύου 5G και λοιπά. Όσον αφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το σχέδιο φάνηκε ξεκάθαρα στην Εύβοια, όπου αναμένεται να δούμε 8 νέα Αιολικά Πάρκα στην Βόρεια και 4 στη Νότια. Τα πάρκα αυτά θεωρούνται φυσικά νομότυπα, αφού με το νόμο 4280/2014 και την απόφαση του ΣτΕ επί προεδρίας κας Σακελλαροπούλου, μπορούν στα καμένα αν χρειαστεί να μπουν ανεμογεννήτριες. Πέρα από τις ανεμογεννήτριες, μπορεί να γίνει και αναδάσωση ώστε να μην “αλλοιωθεί” το περιβάλλον. Αρχικά με τις ανεμογεννήτριες, ο όμιλος ΤΕΡΝΑ, του… πεθερού του κου Γεραπετρίτη, έχει ήδη πριν τις φωτιές πάρει τις άδειες για την εγκατάστασή τους και πολύ πιθανόν σημαντικά τμήματά τους ευρίσκονται ήδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα,  στο λιμάνι της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Θεσσαλονίκης και αλλού. Επίσης υπάρχουν και όμιλοι για τα αιολικά πάρκα με επικεφαλής πρόσωπα συγγενικά του Πρωθυπουργού, όπως το “Συγκλίσεις”, με πρόεδρο την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αδελφή του, που ενισχύονται με σημαντικά οικονομικά ποσά.

 Όσον όμως αφορά στην  αναδάσωση, ήδη εδώ και αρκετούς μήνες μιλάνε και στην χώρα μας αλλά και στην ΕΕ για τα “Σωστά Δέντρα”. Στην Ευρώπη συνολικά θα φυτευτούν τρία δισεκατομμύρια έως το 2030. Από αυτά περίπου 30 εκατομμύρια δέντρα, σύμφωνα με τον προνοητικό κο Σκρέκα, θα διατεθούν στην Ελλάδα, με κονδύλι ύψους 44 δις Ευρώ. Φυσικά οι περιφερειακές υπηρεσίες περνάνε τώρα  από την διασπορά τους στην αυτοδιοίκηση, στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Σίγουρα είναι πολλά τα λεφτά, για να τα αφήσουν στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες. Όπως δήλωσε ο Μητσοτάκης, οι καμένες εκτάσεις θα αναδασωθούν με τα σωστά δέντρα και τα υβρίδιά τους και θα δρομολογηθούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, πρότυπα μιας νέας αρχής, μίας Δυναμικής Επανεκκίνησης, που πέρα από την οικονομική επιβάρυνση της πατρίδας μας, ενέχει και άλλους κινδύνους . Τα υβρίδια αυτά είναι ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΑ δένδρα, πιθανότατα γενετικά τροποποιημένα, όχι όμως γόνοι της ελληνικής φύσης.  Σύμφωνα με την γεωπονική, η αναδάσωση με αυτά τα δέντρα μπορεί να αποτελέσει την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή. Τα δέντρα αυτά φυτεύονται με ειδική μέθοδο και επιβιώνουν εις βάρος όχι μόνο των άλλων φυσικών δέντρων τα οποία σταδιακά θα στραγγαλίσουν, αλλά και όλου του εύθραυστου οικολογικού συστήματος. Τα δε χρήματα πηγαίνουν στις εταιρείες του εξωτερικού που τα έχουν πατεντάρει. Θα μπορούν τα ζώα μας τρέφονται το ίδιο από αυτά;  Οι μέλισσες θα επιζήσουν; Ο μελισσοκόμος θα μπορέσει να εξακολουθήσει να μαζεύει το μέλι χωρίς να καταβάλει φόρο πνευματικών δικαιωμάτων;

Όσον αφορά στην πυροσβεστική, δεν θέλω να προσάψω κάτι, καθόσον ενεργούσε κάτω από εντολές . Όμως ο ''ένθερμος ζήλος'' τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους Ρουμάνους πυροσβέστες, οι οποίοι μας έδειξαν πώς θα πρέπει να επιχειρεί αποτελεσματικά μια σύγχρονη πυροσβεστική δύναμη. Δεν αναφέρομαι μόνο στα 100 περίπου εναέρια μέσα που διαθέτουμε αλλά τα έψαχναν στον ουρανό χωρίς αποτέλεσμα. Αναφέρομαι περισσότερο στις μάνικες του νερού που δεν έπρεπε να είναι διάτρητες, στα πολλά πυροσβεστικά οχήματα που έπρεπε να είναι λειτουργικά και δεν ξέρω αν υπήρχε λεπτομερής υποτύπωσή τους και έλεγχός τους από  το αρχηγείο. Αναφέρομαι στις συσκευές επικοινωνιών που σίγουρα είναι πανάρχαιες, και στην εκμετάλλευση των Drones και των γεωγραφικών στοιχείων των περιοχών. Μου φαίνεται ότι δρούμε με υλικό και διαδικασίες του προηγούμενου αιώνα.  Το ίδιο αποτελεσματική αναμένεται η δύναμη των Γάλλων πυροσβεστών, ενώ περιμένουμε να δούμε την άφιξη του γερμανικού κλιμακίου. Ο γράφων παρέλαβε δύο γερμανικές φρεγάτες, τότε νέες, αλλά και οργάνωσε εκ του μηδενός την προσφορά μας στον Ευρωστρατό. Αυτά υπήρξαν σχολεία προόδου για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και για την πυροσβεστική. Εξάλλου δεν τα λέω εγώ,  παρακολουθήστε στο ίντερνετ τις δηλώσεις των προέδρων, των κατοίκων και των εθελοντών των περιοχών που κάηκαν, ειλικρινά θα φρίξετε. Φυσικά δεν αναφέρομαι όπως προείπα στον απλό πυροσβέστη που ακολουθούσε εντολές, αλλά σε αυτούς που έδιναν τις εντολές. Μια ερώτηση απλά και ήρεμα διατυπώνω, ο σημερινός αρχηγός πυροσβεστικής τι θέση είχε στις πυρκαγιές στο ΜΑΤΙ  είπαμε;

Στην περίπτωσή μας, η αναγκαστική  απομάκρυνση των κατοίκων από τα χωριά τους αποστέρησε τη δυνατότητα να σώσουν τις περιουσίες και τα δάση τους. Γύρισαν πίσω και τα είδαν όλα καμένα και περιμένουμε τώρα τις παροχές που έχει εξαγγείλει ο Μητσοτάκης. Από λόγια σχετικά καλά, αλλά αν κρίνω από το τί έγινε στο Μάτι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Από τα 500 εκατομμύρια για την στήριξη των πυρόπληκτων, πολλά αναμένεται να πάνε σε υπηρεσιακές δομές. Εκεί είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιβάλλουν τον εμβολιασμό. Παράδειγμα είναι το Κέντρο κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, όπου ανέφερε τη δυνατότητα να φιλοξενήσει προσωρινά πυρόπληκτους, με την προϋπόθεση όμως να έχουν εμβολιαστεί. Αυτό και αν δεν είναι κατάφωρη παραβίαση δικαιωμάτων, ειδικά όταν ο ίδιος ο Μητσοτάκης δηλώνει ότι «αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, αποκρούω διχασμούς και ενώνω τους Έλληνες». Μάλλον μας δουλεύει ψιλό γαζί. Παράλληλα αρχίζει και πάλι η προσπάθεια να οδηγήσουν όσους ακόμα πολίτες ανθίστανται, στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και μιλάνε ακόμη για τείχος προστασίας, ενώ είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι το εμβόλιο δεν μειώνει την εξάπλωση του ιού παρά μόνο μετριάζει τα συμπτώματα στην καλύτερη των περιπτώσεων. Μια ερώτηση απλά και ήρεμα διατυπώνω ξανά, τις ημέρες που καιγόταν η Εύβοια, ψηφίστηκε στην βουλή άρθρο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ, για όλους τους υγειονομικούς και όχι μόνο,  με όσους δεν θέλουν να βγαίνουν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών, αλλά προσέξτε εδώ και για όσους προσέρχονται σε δομές υγείας σαν ασθενείς; Δηλαδή ο μη εμβολιασμένος δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε υγειονομικές μονάδες​​​;; Ειλικρινά εύχομαι να κάνω λάθος.

 Οι ΕΛΛΗΝΕΣ παρά τις όποιες αριστερές κακολογίες, συνεχίζουν να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας και να στηρίζουν τις προσπάθειές τους για απάλυνση των πληγών, της οργής και του πόνου. Σε περίπτωση αναδάσωσης θα είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε ουσιαστικά, με φυσικά Ελληνικά δασικά δέντρα. Ο ιδρυτής μας για μία ακόμη φορά καταδεικνύει το πόσο άχρηστοι αλλά συνάμα και άκρως επιζήμιοι είναι οι έχοντες για λίγο ακόμη την εξουσία. Όχι απλώς τους καλεί να  παραιτηθούν αλλά  έχει υποβάλλει και τις σχετικές μηνύσεις, καθόσον υπάρχουν σημαντικότατες ποινικές ευθύνες. Οι τρείς βουλευτές της ΝΔ, οι 2 του ΣΥΡΙΖΑ και ο ένας του ΚΚΕ, νομίζουν ότι θα τους ξαναψηφίσει ο κόσμος στην Εύβοια; Ας προσπαθήσουν να πάνε στην περιοχή να μιλήσουν και θα δουν την πραγματική “αγάπη” των πολιτών. Νομίζουν ότι αν παραιτηθεί ο Χαρδαλιάς ή ο Χρυσοχοΐδης  θα γίνει κάτι; Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι κύριοι και αποδείξατε ότι όχι απλώς είστε πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά η δράση σας μπορεί να θεωρηθεί καθαρά ανθελληνική. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, τα ποσοστά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ μαζί δεν ξεπερνάνε το 40%. Μακάρι η Παναγία να μας προστατέψει από όλα τα κακά που ετοιμάζουν τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας για την υποδούλωσή μας.  Οι ΈΛΛΗΝΕΣ ακόμα κάνουμε το σταυρό μας, έχουμε πάντοτε εικονοστάσι και προσευχόμαστε, όχι μόνο για το καλό μας αλλά και για το καλό του τόπου μας. Μέχρι την επόμενη Κυριακή, καλή δύναμη, καλή συνέχεια και η Παναγία να μας δείχνει πάντοτε τον δρόμο. Χρόνια πολλά.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης