Δεν σέβονται τίποτε: Προσβλητική απεικόνιση της Μαντώς Μαυρογένους σε έκθεμα του Μουσείου Μπενάκη!

Έλληνες  24/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Στην Ελλάδα που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, έχουν ξεφτιλιστεί τα πάντα.

Δεν είναι μόνο η Γιάννα Αγγελοπούλου και η παρωδία της Επιτροπής "ΕΛΛΑΔΑ 2021".

Δεν είναι μόνο οι δηλώσεις Μητσοτάκη ότι η χώρα μας ήταν απλώς μία "επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας".

Έρχεται τώρα το Μουσείο Μπενάκη, το οποίο εδώ και λίγους μήνες έχει λανσάρει προς πώληση μέσω του διαδικτυακού του καταστήματος (e-shop) ένα γούρι με την Μαντώ Μαυρογένους και στο οποίο αναγράφονται οι λέξεις: «ΥΓΕΙΑ, ΚΑΥΛΑ, ΕΠΑΝΑCTACH»!!!!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τηλέφωνα στο μουσείο δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν από διαμαρτυρόμενους πολίτες που ζητούν να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο έκθεμα.

Το θέμα ήλθε στο προσκήνιο μετά από δημοσίευμα της ιστοσελίδας syrospress.gr, το οποίο αποκάλυψε ότι το e– shop του Μουσείου Μπενάκη θέτει προς πώληση γούρι με τη Μαντώ Μαυρογένους που συνοδεύεται από την προσβλητική φράση: ΥΓΕΙΑ, ΚΑΥΛΑ, ΕΠΑΝΑCTACH.

Εξίσου εμετική είναι και η τοποθέτηση της "δημιουργού" του επίμαχου αντικειμένου, Κατερίνας Σαββοπούλου, μέλους της ομάδας των Β612: “Η Μαντώ είναι το σύμβολο του φεμινισμού. Έπεσε θύμα της πατριαρχίας, δεν ήταν η Τουρκοκρατία που την σκότωσε”

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι αντιδράσεις είναι τεράστιες και χαρακτηριστική είναι μία από τις αναρτήσεις που έγιναν στην Μυκονιάτικη σελίδα Mykonos Let’s Do it:

“Αναρωτιέστε πόσο κοστίζει η.. ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ, (στο όνομα της “Τέχνης” φίλοι μου;) Μόλις.. 25 €υρώ!

Μια ιστορική Γυναίκα, η Μυκονιάτισα Ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης ενάντια στους Τούρκους ,” ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ “η οποία ξόδεψε όλη της την περιουσία για αυτόν τον αγώνα.. χρησιμοποιείται με άκρως προσβλητικό τρόπο, σε μια “φιγούρα” ως γούρι του 2021, ό,τι πιο άθλιο και εμετικό μπορούσε να σκεφτεί κάποιος, εκεί στο Μουσειο Μπενακη (Μουσείο Ιστορίας). Ξερνάω και μόνο στην ιδέα.. αυτού του εκτρώματος, και ρωτώ χωρίς ενδοιασμούς.. χωρίς “φόβο και πάθος”

Η θέση μας είναι ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο συνιστά βάναυση προσβολή στη μνήμη της ηρωίδος του 1821 και διακωμωδεί την μεγάλη επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Εθνεγερσίας.

Θα πρέπει να αποσυρθεί πάραυτα και οι υπεύθυνοι να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης