Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ψέματα, ειρωνείες και μετατόπιση ευθυνών

Έλληνες  22/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ενώ οι πολίτες έχουν κουραστεί από τα συνεχή μέτρα απαγορεύσεων και ενώ η τακτική αυτή έχει αποτύχει παταγωδώς, ο Μητσοτάκης επιλέγει να στήνει επικοινωνιακά σόου, μήπως και τον πιστέψει κανείς. Έτσι, μόνο μπορούμε να κρίνουμε το χθεσινό του διάγγελμα αλλά και την σημερινή του συνέντευξη στον Alpha, την οποία φυσικά και θα σχολιάσουμε με νέα ανάρτηση.

Πάμε, όμως στο χθεσινό του διάγγελμα. Ψέμα, υποκρισία, μετατόπιση ευθυνών, όπως ακριβώς τον έχουμε συνηθίσει. Μόνο που δείχνει να μην ελέγχει την κατάσταση, κάτι που με κομψό τρόπο προσπαθούσε να αποφύγει παλαιότερα. Μας ανέφερε για άνοιγμα του τουρισμού, αλλά διαβάζουμε συνεχώς για τουρίστες στην Ελλάδα ήδη. Ανέφερε για την εστίαση, όμως τα μέτρα αυτά δεν αρκούν. Η μικρή και μεσαία επιχείρηση στηρίζει την ελληνική οικονομία και την απασχόληση και πρέπει τώρα να ενισχυθεί με αποτελεσματικό τρόπο για να αποφύγουμε τα λουκέτα.

Μετά από έξι μήνες αποτυχημένων τακτικών και την εβδομάδα που η χώρα μας κατέχει το αρνητικό ρεκόρ θανάτων ο Μητσοτάκης αποφάσισε να βγει και να μας πει ότι πέτυχε. Πέτυχε που φυλάκισε τόσους μήνες τους Έλληνες; Πέτυχε που έχουμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς; Που οι ΜΕΘ είναι στα όριά τους εδώ και καιρό; Που στραγγάλισε την ελληνική οικονομία; Που φάσκει και αντιφάσκει; Που ακριβώς πέτυχε η κυβέρνηση; Οι πολίτες έχουν κουραστεί και δεν αντέχουν άλλες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη! Δεν αντέχουν άλλη στοχοποίηση! Δεν αντέχουν να τηρούν τα μέτρα και να μην βλέπουν καμία θετική προοπτική, αντίθετα να τους λένε ότι τα κρούσματα ανεβαίνουν επειδή ακριβώς σας είπαμε να μείνετε σπίτι και το τηρήσατε. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται πραγματικά.

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη γιατί έχουν σταθεροποιηθεί τα κρούσματα. Ανακοινώνοντας χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, ο πρωθυπουργός είναι ευχαριστημένος γιατί απλά…. μένει σταθερός ο αριθμός! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑ! Συνεχίζει να μας εκπλήσσει συνεχώς με δυσάρεστο τρόπο. Και όχι μόνο εμάς, αλλά καθώς φαίνεται και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας.

«Οι περισσότεροι πολίτες εμφανίζουν «κόπωση» με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με το 51% να δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο έναντι 40% που δηλώνει ικανοποιημένο», ανέφερε πριν από δύο ημέρες συστημική δημοσκόπηση. Και το «συστημική» το τονίζουμε, γιατί φανταστείτε τι συμβαίνει πραγματικά στην κοινωνία. Τώρα τι θα μπορούσε να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ας κάτσει ένα βράδυ να δει τα βίντεο του Ηλία Κασιδιάρη με τις προτάσεις του από τις 27 Μαρτίου 2020 έως και σήμερα και θα καταλάβει πολλά.

X.M.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης