Διαχρονικά γελοίες πολιτικές ηγεσίες

Έλληνες  06/08/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Παναγιώτης Λέφας

Δρ. Νομικής

Τίποτα δεν μπορεί πια να ανακόψει τον κατήφορο που οδηγείται η χώρα. Κάθε χρόνο καταγράφονται πυρκαγιές που ξεσπούν σχεδόν ταυτόχρονα σε όλο το γεωγραφικό χώρο (νησιωτικό και ηπειρωτικό). Και ενώ αναμένεται η άμεση εφαρμογή ενός εκ των προτέρων άρτια σχεδιασμένου πλάνου αντιμετώπισης των εμπρηστών, ουδείς από τους τάχα «υπεύθυνους» συγκινείται. Παραμένουν νωχελικά στις θέσεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα ξεφυλλίζοντας την... επετηρίδα και τρέχουν, ευκαιρίας δοθείσης, στη σκηνή των πύρινων μετώπων για να δηλώσουν την παρουσία τους και το «μαχητικό» τους πνεύμα (τρομάρα τους). Έτσι και τώρα:

Σε όλο το εύρος της πύρινης σκηνής καταγράφονται οι τραγικές ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού. Σε ένα σημείο οι δυνάμεις πυρόσβεσης «έφθασαν με καθυστέρηση». Σε άλλο σημείο «δεν προβλέφθηκε η επέκταση της φωτιάς»!!! Σε κάποιο τρίτο «οι δυνάμεις πυρόσβεσης δείχνουν... σημάδια κόπωσης»!!!

Κυβερνώντες επαγγελματίες της γελοιότητας, αναρριχητές κομματικών σωλήνων, που δεν έχουν κολλήσει ούτε ένσημο προσποιούμενοι ότι εργάζονται για τα συμφέροντα των Ελλήνων. Και από την άλλη, μία θλιβερή αντιπολίτευση που προσποιείται ότι καταγγέλλει τις αδυναμίες των κυβερνώντων και των αξιωματούχων, ενώ τους κλείνει με νόημα... το μάτι. Και εσύ πιστεύεις ότι θα γίνουν έρευνες για να εντοπιστούν οι εμπρηστές ή θα ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας ή τέλος θα αποδοθούν ευθύνες. Έχουμε μνήμη γελοίοι. Θυμόμαστε τί συνέβη στο Μάτι με την εκατόμβη των νεκρών. Μάθαμε για τον υπεύθυνο επιχειρησιακού σχεδιασμού της πυροσβεστικής να απειλεί τον διορισμένο από τον εισαγγελέα πραγματογνώμονα (και συνάδελφό του) και να τον... συμβουλεύει να υποβάλει μία πραγματογνωμοσύνη που ΔΕΝ θα εντόπιζε υπευθύνους αξιωματούχους. Και περιμένετε γελοίοι να σας δούμε με σοβαρότητα!! Οι όποιες προσπάθειές σας θυμίζουν αυτό που λέει για τις ατελέσφορες ενέργειες ο σοφός λαός: «κουτσός στον κάμπο έτρεχε να πιάσει καβαλάρη»!

Τελικά, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!!!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης