Διεκδικώντας μισθούς αξιοπρέπειας

Έλληνες  19/12/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τέτοιες ημέρες, ημέρες εορτών γίνονται ακόμα πιο δυσβάστακτες οι οικονομικές δυσκολίες που βιώνει ο Μέσος Έλληνας Πολίτης.

Χιλιάδες ελληνικές οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της καθημερινότητάς τους και είναι πολύ λογικό να συμβαίνει αυτό όταν ο κατώτατος μισθός (όταν ένας εργαζόμενος είναι δουλεύει σε καθεστώς πλήρους απασχολήσεως ανέρχεται στα 713€).

Κάποτε ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του είχε αναφέρει ότι δεν έχει ζήσει ποτέ με 800€ το μήνα και ευχόταν τότε να μην φτάσει πότε σε ένα τέτοιο οικονομικά επίπεδο. Αλήθεια Κύριε Πρωθυπουργέ εφόσον δεν θα θέλατε για τον εαυτό σας να ζήσετε μια τέτοια δύσκολη καθημερινότητα πως περιμένετε ο Έλληνας πολίτης, τον οποίο υποτίθεται υπηρετείτε και σε λίγο καιρό θα ξαναζητήσετε την ψήφο του, να ανταπεξέλθει σε αυτήν;;

Επίσης ο κάθε Έλληνας εργαζόμενος που σήμερα πλήττεται οικονομικά πρέπει να αντιληφθεί πως για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση μια βασική προϋπόθεση είναι να πάψει να στηρίζει τις δυνάμεις εκείνες που τον οδήγησαν σε αυτήν. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην ΝΔ του Μητσοτάκη. Αναφερόμαστε και στον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα που στα χρόνια διακυβέρνησής του κράτησε τους μισθούς στα ίδια πενιχρά επίπεδα, αναφερόμαστε και στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη που έφερε τα Μνημόνια μειώνοντας απίστευτα το εισόδημα του Έλληνα πολίτη και φυσικά αναφερόμαστε και στα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου (ΚΚΕ, ΜΕΡΑ 25, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ) που δεν άσκησαν καμία ουσιαστική πίεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, ώστε να υπάρξει ανακούφιση στην ελληνική κοινωνία.

Αυτό συμβαίνει διότι όλοι τους θέλουν εργαζόμενους εξαθλιωμένους, την ώρα που αυτοί κάνουν πολυτελή ζωή εισπράττοντας 8 χιλιάρικα το μήνα. Σε λίγους μήνες όμως οι Έλληνες εργαζόμενοι θα έχουν φωνή μέσα στο κοινοβούλιο. Το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ που από την πρώτη μέρα θα διεκδικήσει αξιοπρεπείς μισθούς και για τον τελευταίο Έλληνα εργαζόμενο.

ΑΡΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΣ,

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης