Δρ Φαρσαλινός: «Έχουμε αλλάξει βασικές έννοιες και αρχές της επιστήμης στο όνομα της μαζικής υστερίας»

Έλληνες  04/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όταν στην Ελλάδα πλέον καθιερώνουμε την εξέταση του κάθε ασυμπτωματικού τυφλά και επαναλαμβανόμενα (για να πάει για καφέ, για να ταξιδέψει, και να δούμε για τί άλλο ακόμη), η τελευταία αναφορά του ΠΟΥ (25 Ιουνίου 2021) λέει ότι ο εκτεταμένος διαγνωστιός έλεγχος σε ασυμπτωματικούς δεν συστήνεται.

“Widespread screening of asymptomatic individuals is not a currently recommended strategy due to the significant costs associated with it and the lack of data on its operational effectiveness.” (δες ΕΔΩ)

Και είναι απόλυτα λογικό για όποιον έχει στοιχειώδη γνώση περί ιατρικής, διαγνωστικών ελέγχων, ειδικότητας, ευαισθησίας, θετικής και αρνητικής προγνωστικής αξίας. Είναι επίσης λογικό για τον οποιοδήποτε έχει στοιχειώδη επαφή με τη λογική, διότι είναι παράλογο να θεωρείς όλο τον πληθυσμό ως μολυσμένο μέχρι αποδείξεως της μη-μόλυνσης.

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι προληπτικοί έλεγχοι σε ασυμπτωματικούς έχει νόημα να γίνονται ΜΟΝΟ στοχευμένα και σε πληθυσμιακές ομάδες με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης, είτε λόγω πολλαπλής έκθεσης, είτε επειδή είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένα μολυσμένων ανθρώπων, είτε για άλλους λόγους. Αυτά ακριβώς περιγράφει και η έκθεση του ΠΟΥ.

Έχουμε αλλάξει βασικές έννοιες και αρχές της επιστήμης, στο όνομα της μαζικής υστερίας. Από τα τεστ που είναι σπατάλη και δεν έχει νόημα να γίνονται μαζικά αλλά ούτε καν σε όλους όσους έχουν συμπτώματα (Άνοιξη 2020), πήγαμε στο δόγμα: είστε όλοι μολυσμένοι και θα εξετάζεστε επανειλημμένα για να αποδείξετε ότι δεν είστε μολυσμένοι…

ΠΗΓΗ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης