Εκλογές άμεσα - Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων

Έλληνες  21/12/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος,

Αντιναύαρχος (ε.α.) ΠΝ

Στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής

Κοντεύουμε στο τέλος του χρόνου, στο κλείσιμο του 2021 και ταυτόχρονα ελπίζουμε και στο τέλος της κυβέρνησης  του Μητσοτάκη, στο κλείσιμο μιας κατ’ ελάχιστον αποτυχημένης και άκρως αναποτελεσματικής για τους πολίτες κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που δείχνει κατάμουτρα ότι δεν μας υπολογίζει καθόλου και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πως θα κερδίσει λίγο ακόμη χρόνο και πως θα μας ξεγελάσει να την ξαναψηφίσουμε. Ακολουθεί δηλαδή την ίδια πολιτική του εμπαιγμού με την οποία κατάφερε στην αρχή να ξεγελάσει τους Έλληνες, να πατήσει πάνω σε Εθνικά θέματα όπως το Μακεδονικό και στη συνέχεια να αποδείξει σε όλους μας πόσο αντίθετη είναι από τις εθνικές μας θέσεις και πόσο αντίθετη είναι τελικά στους ίδιους τους νατιβιστές γηγενείς Έλληνες και την διαχρονική Ελλάδα μας.                                                     

Αυτή την εβδομάδα έχουμε αρκετά χαρακτηριστικά  παραδείγματα της αποτυχίας και του εμπαιγμού, που έχουν οδηγήσει σχεδόν όλα τα κόμματα να ζητούν αυτό που από την ίδρυσή του ζητά το κόμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ, την άμεση κήρυξη εκλογών. Βέβαια αναφέρω σχεδόν, πρώτον γιατί αυτά μεν τα κόμματα που ζητούν εκλογές επιδιώκουν να συνεχίσουν την δική τους αποτυχημένη πολιτική, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να ξυπνήσει από την ραστώνη της σιωπηλής συμπολίτευσης και δεύτερον γιατί τα υπό εξαφάνιση κόμματα όπως το ΚΙΝΑΛ που είναι πρόθυμο να στηρίξει την ΝΔ και θυμάται τις εποχές της άδοξης "δόξας" του με τις πράσινες σημαίες, αλλά να ξεχνάει τα λάθη, τις αποτυχίες και φυσικά τα χρέη του, προσπαθεί να επιβιώσει με δανεικό αίμα.               

Πρώτο παράδειγμα, που με έφερε 3 περίπου αιώνες πριν, στην εποχή  του Λάμπρου Κατσώνη, είναι η επίσκεψη του Μητσοτάκη στην βόρεια Εύβοια την περασμένη Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, και αυτός με πλοίο από την Αρκίτσα στην Ιστιαία.  Σκοπός της επίσκεψης, ήταν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα να προεδρεύσει σε σύσκεψη φορέων στο ΕΠΑΛ Ιστιαίας, όπου έγινε η παρουσίαση και συζήτηση του σχεδίου που έχει καταρτίσει η σχετική επιτροπή για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο. Ο κος Μπένος είναι καταξιωμένο άτομο, αλλά η ανάθεση της προεδρίας σε αυτόν, πέρα από τις ικανότητές του αφήνει να υπονοηθούν προσπάθειες του Μητσοτάκη για την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Επίσης η ίδια η δημιουργία της επιτροπής, όπως σχεδόν όλων των επιτροπών που ορίζονται από τους κυβερνόντες, καταδεικνύει περίτρανα τις προθέσεις ή μάλλον την  αδιαφορία της κυβέρνησης για την βόρεια Εύβοια και τα προβλήματα που ή ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε στους κατοίκους, με τις γερμανικές ανεμογεννήτριες της πράσινης ανάπτυξης, την εντελώς αποτυχημένη επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών και την περίτρανα καθυστερημένη εκτέλεση των ελάχιστων και ανεπαρκέστατων αντιπλημμυρικών έργων.                                                   

Τα παραπάνω δεν είναι έωλες και ανυπόστατες κατηγορίες αλλά αποδεικνύονται ολοφάνερα από την υποδοχή που έλαβε ο κος Π/Θ από τον κόσμο της βόρειας Εύβοιας, τον κόσμο που ζει με τα προβλήματα, που έκλαψε με τις φωτιές, που φώναξε με τις πλημμύρες, που απελπίστηκε από τις προτροπές των ιθυνόντων να βλέπουν την θετική πλευρά των προβλημάτων και της ζωής. Οι κάτοικοι δεν είναι οι Μόντυ Πάιθονς κε Μητσοτάκη, είναι πολυταλανισμένοι άνθρωποι για τους οποίους εσείς αντί έργα φτιάξατε μια επιτροπή και ακόμη περιμένουμε. Και αφού δεν σας αρέσει η αρνητική κριτική και τα γιουχαΐσματα, δεν σας αρέσει να βλέπει ο κόσμος την αποτυχία σας, κανονίσατε οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι να κρατηθούν από τα ΜΑΤ μακρυά από την περιοχή.  Όμως οι κάτοικοι ούτε ξεχνούν ούτε συγχωρούν.                                                                                                                                        

Το δεύτερο παράδειγμα, κραυγαλέο και άκρως απαξιωτικό, είναι η περιβόητη "Έκθεση Τσιόδρα". Τα δημοσιεύματα και οι αναλύσεις κατηγορούν τον Μητσοτάκη ότι ευθύνεται για τον θάνατο χιλιάδων Ελλήνων, επειδή στην ουσία η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε αποτελεσματικά το ΕΣΥ, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί ασθενείς με κορωνοϊό να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ και να καταλήγουν. Πόσες τελικά είναι οι ΜΕΘ, 300, 600, 1000, 1300 ή 1600; Υπάρχουν ΜΕΘ VIP; Βέβαια οι απαντήσεις είναι γνωστές σε σχεδόν όλους. Μόνον ο κος Μητσοτάκης δεν ήξερε, όπως ανέφερε από το βήμα της βουλής την θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ. Μάλλον για αυτό προτίμησε να ενισχύσει τα ΜΜΕ με τα λεφτά από τις λίστες "Πέτσα" και να αποδεκατίσει το ΕΣΥ με τις απομακρύνσεις των ανεμβολίαστων στελεχών. Το χειρότερο όμως είναι η επίσημη επίκληση άγνοιας σε ανώτατο επίπεδο, ενώ στην πραγματικότητα η σχετική μελέτη υπήρχε αρκετούς μήνες πριν. Δεν ήταν απλώς διαθέσιμη αλλά συντάχθηκε από άμεσους ιατρικούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού όπως ο κος Τσιόδρας. Είναι πρακτικά αδύνατον να μην είχε ενημερωθεί ο κος Μητσοτάκης.  Όλα τα παραπάνω είναι λίαν επιεικείς αναφορές, που απλώς αναφέρουν τα γεγονότα της υπόθεσης. Όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για πολύ μεγάλο σκάνδαλο, για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα, γιατί εκτός από πιθανή διακίνηση χρημάτων, υπάρχουν και πολλά, μα πάρα πολλά θύματα. Τα συνολικά θύματα υπερβαίνουν τώρα τις 19 χιλιάδες, με ένα ποσοστό σχεδόν 30% από αυτά να είχε καταφέρει να επιβιώσει αν ο Μητσοτάκης ακολουθούσε πολιτική υπέρ των πολιτών. Όμως αυτός σε αντίθεση ακολούθησε πολιτική υπέρ του ιδίου, πολιτική προώθησης της κυβέρνησης μέσω των ΜΜΕ, πολιτική ασύστολης προπαγάνδας.                                                                                 

Ευθύνεται ξεκάθαρα η κυβέρνηση για τον θάνατο χιλιάδων πολιτών. Ευθύνεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός για τις επιλογές του, αλλά και όλοι όσοι τον στήριξαν μέσα στην Βουλή. Και τώρα ό ίδιος ο κος Π/Θ προσπαθεί να καλύψει την επιτηδευμένη αποτυχία του με ψέματα. Τα ψέματα συνήθως βλάπτουν αυτόν που τα λέει. Όμως, όταν ο ψευδόμενος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και τα ψέματα αφορούν την υγεία και τη ζωή των πολιτών, τότε βλάπτεται το σύνολο της κοινωνίας, και υπονομεύεται το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Το άγριο θανατικό που έχει πέσει στην Ελλάδα, όπως συνέβη στην Λομβαρδία πέρσυ, με 19.553 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του Covid-19, δεν… έτυχε. Δεν φταίει ούτε η παράλλαξη "Δέλτα", ούτε ή παράλλαξη "Όμικρον", ούτε ο επιβαλλόμενος από την κυβέρνηση διχασμός των πολιτών, ούτε οι απείθαρχοι πολίτες.

Στην Σύνοδο κορυφής της ΕΕ την περασμένη Πέμπτη, στα συμπεράσματα αναφέρεται ότι "Εκτός από τον εμβολιασμό, θα πρέπει να προωθηθεί η εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ για τις θεραπείες κατά της COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των κοινών προμηθειών". Οι θεραπείες υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται όπως δήλωσε πριν μερικές ημέρες ο επίτροπος της ΕΕ κος Σχοινάς, περιμένουν να κάνουν "απόσβεση"  της προμήθειας των εμβολίων που έχουν αγοραστεί μέχρι το 2023. Μέχρι τότε ο εμβολιασμός θα είναι το κύριο όπλο των κυβερνήσεων, ένα όπλο που έμμεσα έχει γίνει παραδεκτό ότι δεν επαρκεί, αφού για τις μετακινήσεις των πολιτών εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ζητείται και Μοριακό Τεστ (PCR) 48 ωρών. Που είναι λοιπόν η ελευθερία που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στους πολίτες για να τους πείσει ή ορθότερα να τους αναγκάσει να εμβολιαστούν;  Μήπως η ελευθερία κρύβεται πίσω από τα μέτρα που σχεδιάζονται για τα Χριστούγεννα; Μήπως κρύβεται πίσω από τα στρατόπεδα νοσούντων που τέθηκαν σε ισχύ στην Κύπρο από τις 15 Δεκεμβρίου;                                                                             

Οι θέσεις των ΕΛΛΗΝΩΝ είναι ξεκάθαρα Ελληνικές και στηρίζουν τους πολίτες σε κάθε πτυχή του βίου τους και στον αγώνα ενάντια στην "πανδημία". Πρώτα και κύρια είναι βασική απαίτηση να γίνουν το συντομότερο δυνατόν εκλογές, γιατί ο Μητσοτάκης στον χρόνο διακυβέρνησης απέδειξε περίτρανα ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων. Όχι μόνον οι θέσεις του είναι ξεκάθαρα ανθελληνικές, αλλά πλέον είναι ενάντια στην ίδια επιβίωση των Ελλήνων πολιτών. Δεύτερο στοιχείο είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ η οποία πρέπει να είναι ουσιαστική, πραγματική και αποτελεσματική και όχι προσχηματική, έωλη και στηριζόμενη σε ψέματα. Οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν παίζουν με τις ζωές των Ελλήνων. Τους προασπίζονται και τους υπηρετούν. Τρίτον πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα υπάρχοντα "βέλη στην φαρέτρα" και όχι μόνον τα εμβόλια. Τέταρτον πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί η κάθε απόπειρα διχασμού των πολιτών που κανένα αποτέλεσμα δεν φέρνει πέραν από την αποδυνάμωσή τους και την δυνατότητα ευχερούς εκμετάλλευσης τους. Πέμπτον, οι ΕΛΛΗΝΕΣ στεκόμαστε δίπλα στους πληγέντες από καταστροφές συμπατριώτες μας, ενεργά αλλά και ουσιαστικά, έτοιμοι για έργα και όχι για μελέτες. Μέχρι την  άλλη Κυριακή, καλή δύναμη και καλή συνέχεια.                   

Για επικοινωνία με τη Γραμματεία του Ηλία Κασιδιάρη: 6907 717 702

Τα τηλέφωνα του κόμματος: 211 4181 023, 694 2295 795


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης