Εκποιείστε τα funds και όχι την πρώτη κατοικία 

Έλληνες  03/12/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Το σπεκουλαδόρικο σύνθημα της "πρώτης φορά αριστεράς" που έλεγε "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη" το θυμάστε; Φυσικά και το θυμάστε. Αυτό και τόσα άλλα που έμειναν στα χαρτιά ή μάλλον έγιναν μνημόνια. Όμως ακόμα και αυτό το ψεύτικο σύνθημα, όπως και ότι άλλο έχει να κάνει με την αριστερά, είναι πια ξεπερασμένο.
Γιατί αυτή η αριστερά, άνοιξε διάπλατα τα πόδια, συγνώμη το δρόμο, στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της ΝΔ όπου με την πολιτική της πήγε την κοινωνική αναλγησία σε άλλο επίπεδο. Τη ΝΔ που παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια σε ξένα, κυρίως, funds σε τιμές πολύ χαμηλότερες του κόστους τους από τις τράπεζες. Τη ΝΔ όπου εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μετά το χάος της πανδημίας, ξεκίνησε τις κατασχέσεις και της πρώτης κατοικίας.


Αυτή είναι η ΝΔ, ένας εντολοδόχος των funds, των τραστ, των αλυσίδων, των πολυεθνικών και φυσικά των τραπεζών. Των τραπεζών όπου αφού σώθηκαν από και με τα μνημόνια, με χρήματα πάντα του πολίτη, δεν σκέφτηκε κάνεις να τις αναγκάσει να μειώσουν το ιδιωτικό χρέος. Τις τράπεζες που αφού δημιούργησαν το χάος των δανείων χωρίς αντίκρισμα και πραγματικές εγγυήσεις, αφού εξαπάτησαν με δανειακές μορφές τύπου euribor, μας ανάγκασαν να τις σώσουμε από την τσέπη μας. Γιατί; Για να έχουν αφελληνιστεί πλήρως σήμερα και το τραπεζικό σύστημα να είναι οτιδήποτε άλλο, εκτός από ελληνικό.


Ενίσχυση στις τράπεζες χωρίς μέριμνα για τα ιδιωτικά χρέη, χάρισμα δανείων σε funds, εισπρακτικές με ημιπαράνομες πρακτικές, εξοντωτικός ΕΝΦΙΑ που έγινε πιο μόνιμος και από τα τζάκια της πολιτικής. Νομοθετικό χάος που ανάγκασε ακόμα και τον Σταικούρα -εκλογές έρχονται- να πει ότι "παρατηρήθηκαν παρατυπίες" στο θέμα της εξαγοράς των δανείων. Και φυσικά πλειστηριασμοί.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, η ζοφερή πραγματικότητα, της οικονομίας της αγοράς που υπηρετούν οι αριστερές και φιλελεύθερες λογικές και πολιτικές. Απέναντι σε αυτές υπάρχει λύση. Είναι η πατριωτική επιλογή του Εθνικού και κοινωνικού κράτους, της εθνικής οικονομίας, της παραγωγής, της αυτάρκειας που στέκεται απέναντι στην οικονομία των αγορών, των χρηματιστών, του παγκόσμιου χωριού.


Σε αυτό το οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο η μόνη εθνική και κοινωνική πρόταση είναι η νομοθετική απαγόρευση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας. Η εξατομικευμένη εξέταση της κάθε περίπτωσης με βάση τα πραγματικά οικονομικά και κοινωνικά στοιχεία (εισόδημα, ηλικία, αριθμός τέκνων) και όχι λογικές τύπου νόμου Κατσέλη που στην ουσία τσουβάλιαζε τον νοικοκύρη με τους πραγματικούς κακοπληρωτές. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και φορολογική απαλλαγή για πρώτη κατοικία μέχρι τα 100 τετραγωνικά. Αυτές είναι οι προτάσεις που ανταποκρίνονται στο σημερινό περιβάλλον που δημιούργησαν οι πολιτικές της κομματοκρατίας. Τα άλλα είναι απλά φιλελεύθερα υπόθετα και αριστερά ψέματα. 

Ιωάννα Καραδήμα

Επιχειρηματίας

Υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης