Εκτοξεύονται τα κέρδη της Pfizer – Την ίδια ώρα ο λαός φτωχοποιείται

Έλληνες  29/07/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πρόβλεψη για  αύξηση πωλήσεων της εταιρείας από τα εμβόλια στα 33,5 δισ. δολάρια  από τα  26 τον Μάιο- Τι έγραψε ο Άλμπερτ Μπουρλά

Η Pfizer αναθεώρησε χθες, Τετάρτη 28 Ιουλίου, ανοδικά την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις του εμβολίου κατά της COVID-19, που ανέπτυξε με τη γερμανική BioNTech, κατά 28,8% στα 33,5 δισεκ. δολάρια.

Η εταιρεία είπε ότι η ανοδικά αναθεωρημένη πρόβλεψη για τις πωλήσεις βασίζεται σε συμφωνίες που έχουν υπογραφεί για 2,1 δισεκ. δόσεις φέτος.

Η προηγούμενη πρόβλεψη της φαρμακοβιομηχανίας τον Μάιο για 26 δισεκ. δολάρια βασίστηκε σε συμφωνίες που είχαν υπογραφεί για 1,6 δισεκ. δόσεις.

Ο πρόεδρος και CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά έγραψε στο Twitter «πιστεύω ότι το Q2 ήταν μια σαφής και ισχυρή απόδειξη των δυνατοτήτων του νέου Pfizer. Κοιτώντας μπροστά, σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε αυτές τις επιτυχίες, συνεχίζοντας να παρακολουθούμε την επιστήμη, να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους μας και να παραμένουμε επικεντρωμένοι στην παροχή καινοτομιών για τους ασθενείς που υπηρετούμε».

Ο Άλμπερτ Μπουρλά αναφέρει ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος σε όλη την πορεία της εταιρείας και στην παροχή «νέων πιθανών ανακαλύψεων για τους ασθενείς».

Η εταιρεία όπως λέει «παρουσίασε μια εξαιρετικά ισχυρή οικονομική απόδοση για το δεύτερο τρίμηνο. Ακόμη και εξαιρώντας τις άμεσες πωλήσεις και τα έσοδα από συμμαχίες που παρέχονται από το εμβόλιο Pfizer-BioNTech, δημιουργήσαμε αύξηση λειτουργικών εσόδων 10% σε σύγκριση με το τρίμηνο του προηγούμενου έτους».

Η Pfizer πλουτίζει επομένως, ενώ την ίδια ώρα ο λαός στενάζει κάτω από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, της επελαύνουσας οικονομικής κρίσης και των ασφυκτικών μέτρων περιορισμού που επιβάλλονται στην επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα των ανθρώπων.  


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης