ΕΛΛΗΝΕΣ: Δυναμική παρουσία και στο Γράμμο!

Έλληνες  29/08/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος οργανώθηκε από την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Ιωαννίνων σεμνή τελετή γιά την επέτειο της συντριβής των ΕΑΜοβουλγάρων στον Γράμμο. Το μνημόσυνο γιά αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους γιά να μην ακολουθήσει η Ελλάδα την τύχη των υπολοίπων Βαλκανικών κρατών μετά τον Β’ ΠΠ έγινε στην εκκλησία του ακριτικού χωριού Βούρμπιανη. Στη συνέχεια ακολούθησε επετειακή ομιλία από τον καθηγητή Στρατιωτικής Ιστορίας της Σχολής Ευελπίδων στρατηγό ε.α. κ. Μπολώση Χρήστο. Έλαβαν χώρα καταθέσεις στεφάνων στο παρακείμενο της εκκλησίας μνημείο των νεκρών της μάχης του Γράμμου και ακολούθησε Τρισάγιο στο Στρατιωτικό νεκροταφείο της Κόνιτσας.

Στην παραπάνω εκδήλωση παραβρέθηκαν περίπου 100 άτομα. Έντονη ήταν η παρουσία του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ, ενώ άξιο προσοχής είναι  η παντελής απουσία της αιρετής ηγεσίας του τόπου η οποία καυτηριάστηκε από τον κύριο ομιλητή καθώς και από τον συμμετέχοντα Μητροπολίτη Κονίτσης και Πωγωγιανής.

Η απουσία της πολιτικής ηγεσίας από την τελετή και μάλιστα σε εποχή που οι κυβερνώντες  θεωρούνται απηλλαγμένοι από “αριστερά” συμπλέγματα δείχνει την κατάφωρη περιφρόνηση και αγνωμοσύνη προς αυτούς που θυσίασαν τη ζωή και τα νιάτα τους γιά να μην υποδουλωθεί ο Ελληνικός Λαός  (από τον οποίον εξελέγησαν υποτίθεται για να τον υπηρετήσουν) στην τυραννία των Σταλινικών καθεστώτων που επικράτησαν στην Ανατολική Ευρώπη γιά το επόμενα 40 χρόνια. Εάν η εξέλιξη των επιχειρήσεων στο Γράμμο και στο Βίτσι ήταν διαφορετική, η Μακεδονία μας θα ήταν από τότε ένα ανεξάρτητο κρατικό μόρφωμα δορυφόρος της τότε ΕΣΣΔ. Η Ελλάδα θα έφθανε μέχρι τον Όλυμπο που ήταν και η απόφαση της τότε ηγεσίας του ΚΚΕ Με τη θυσία τους οι Γραμμομάχοι έσωσαν του Ελληνικό Λαό από την εξαθλίωση που βίωσαν οι υπόλοιποι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης και η οποία εξαθλίωση είναι ορατή μέχρι σήμερα παρά την μεσολάβηση 30 ετών από την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Χατζηλιάδης Δημήτριος

τ. Καθηγητής Στρατιωτικής Γεωγραφίας Σχολής Ευελπίδων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης