Εμβόλιο AstraZeneca: Η Δανία διακόπτει εντελώς την χορήγησή του

Έλληνες  18/04/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Δανία θα σταματήσει να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού έπειτα από την πιθανότητα να συνδέεται με περιστατικά εμφάνισης θρόμβων του αίματος. Αυτό αναφέρουν πολλά τοπικά ΜΜΕ, ενώ αναμένονται αργότερα σήμερα επίσημες ανακοινώσεις από τις υγειονομικές αρχές.

Η απόφαση αυτή, να αφαιρεθεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού από το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας, θα καθυστερήσει κατά μερικές εβδομάδες την εμβολιαστική διαδικασία στην Δανία, μετέδωσε το δίκτυο TV 2. Οι υγειονομικές αρχές της χώρες θα παραχωρήσουν στις 15:00 (ώρα Ελλάδος) συνέντευξη Τύπου, όπου αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους για διακοπή του εμβολιασμού με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Η Δανία, η πρώτη χώρα που αρχικά ανέστειλε τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου τον Μάρτιο λόγω της ανησυχίας για την ασφάλειά του, ανέστειλε επίσης τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson εν αναμονή της περαιτέρω έρευνας για την πιθανότητα να συνδέεται και αυτό με περιστατικά εμφάνισης θρόμβων στο αίμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης