Επικίνδυνα ψέματα για το πάρτι των Πακιστανών!

Έλληνες  04/01/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δεν υποτιμούν απλώς τη νοημοσύνη του Ελληνα πολίτη, αλλά και δημιουργούν επικίνδυνα θεσμικά προηγούμενα, στην προσπάθειά τους να μετριάσουν τις αλγεινές εντυπώσεις από τη φιέστα που πακιστανικές οργανώσεις έστησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος.

Ο λόγος για τους φωστήρες της επικοινωνιακής διαχείρισης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αποφάσισαν με δελτίο Τύπου να δημοσιεύσουν την ανακοίνωση που τους έστειλε ένας πακιστανικός πολιτιστικός σύλλογος και στην οποία απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Πρόκειται για προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί την οργή των περιορισμένων στα σπίτια τους Ελλήνων, όταν πληροφορήθηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι χιλιάδες Πακιστανοί -σε ακόμη μία επίδειξη δύναμης- έστησαν πάρτι στο Σύνταγμα, δημοσιεύοντας μια -κατά κάποιους, κατά παραγγελία- επιστολή πολιτιστικού συλλόγου των Πακιστανών, με τίτλο «Συγγνώμη και επιείκεια ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο οι εκπρόσωποι της Πακιστανικής Κοινότητας». Την επιστολή υπογράφει ένας παλιός γνώριμος των ελληνικών υπουργείων, ο Σιέντ Μοχαμάντ Τζαμίλ, ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδας – Πακιστάν.

Σε αυτή τη γεμάτη αστειότητες επιστολή διατυπώνεται ο ισχυρισμός πως «η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη, αλλά και ότι κανένας από τους χιλιάδες Πακιστανούς που βρέθηκαν σε αυτή δεν γνώριζε ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος όπως κάθε χρόνο». Ως εκ τούτου, όπως υπογραμμίζεται, «θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για ακύρωσή τους». Στην επιστολή, μάλιστα, σημειώνεται ότι «τα μέλη μας μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές Αρχές, αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά», ισχυρισμό που υιοθέτησε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως η «συγκέντρωση» διαλύθηκε μέσα σε μισή ώρα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, από ό,τι φαίνεται, βλέποντας το «κράξιμο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να υποδυθεί -κατόπιν εορτής- τον σκληρό και να απαντήσει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η Ελληνική Αστυνομία στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα, γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους, ακόμη κι αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη» ανέφερε. Λες και το ζήτημα που προέκυψε ήταν για τα συνολικά 60 πρόστιμα που η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι καταλόγισε στην περιοχή του Συντάγματος…

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια αυτή των κυβερνητικών παραγόντων να υποβαθμίσουν όσα έλαβαν χώρα στο Σύνταγμα είναι μεν αστεία, αλλά είναι και εξίσου επικίνδυνη, καθώς όχι μόνο αναγορεύει σε επίσημους συνομιλητές κάποιες πακιστανικές οργανώσεις, αλλά επιχειρεί και να «συσκοτίσει» ως προς τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν κάποιες άλλες εξ αυτών. Γιατί μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο δεν υπάρχει ούτε όσον αφορά το πόσα είναι τα μέλη του εν λόγω σωματείου που βρέθηκαν στο Σύνταγμα ούτε και στο ποιες άλλες οργανώσεις συμμετείχαν στο συγκεκριμένο event, που ήλθε ως συνέχεια και άλλων δραστηριοτήτων της συγκεκριμένης εθνοτικής ομάδας στη χώρα μας.

Τη στιγμή, λοιπόν, που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύεται τηλεοπτικό υλικό με αδρανείς αστυνομικούς να παρακολουθούν το κορονοπάρτι των Πακιστανών στο Σύνταγμα, σε μια προφανή προσπάθεια γελοιοποίησής τους το υπουργείο προσπαθεί με αστείες μεθοδεύσεις να υποβιβάσει το ζήτημα και να μεταφέρει την κουβέντα στα 50-60 πρόστιμα.

https://www.dimokratia.gr/politiki/540545/epikindyna-psemata-gia-to-parti-ton-pakistanon/


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης