Επιχειρήσεις και νοικοκυριά «βυθίζονται» στην κρίση!

Έλληνες  17/09/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Επιχειρήσεις και νοικοκυριά βιώνουν την απόλυτη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Τόσο η πανδημία που επιβάρυνε το ήδη υπάρχον κλίμα στην αγορά, όσο και η θολή κατάσταση που προϋπήρχε, προκαλούν τριγμούς και αδιέξοδα στην πραγματική οικονομία.

Η κυβέρνηση μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο αβεβαιότητας και ισοπέδωσης, εξακολουθεί να μιλά για ανάπτυξη και πολλές νέες θέσεις εργασίας! Η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι μία μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν έχει εργασία, και ότι η μία επιχείρηση μετά την άλλη βάζει «λουκέτο», αφού δεν υπάρχουν προοπτικές στη μικρομεσαία αγορά.

«Η ανάπτυξη αγγίζει τα πάντα. Το ότι περισσότερες νέες και νέοι θα βρουν δουλειά έχει σχέση με την ανάπτυξη. Το γεγονός ότι δίνονται βραχυπρόθεσμα ή μόνιμα μέτρα έχει σχέση με την ανάπτυξη», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, δημιουργώντας την απορία σε όσους τον ακούν, πώς γίνεται αυτό; Με δανεικά; Και ποιους ευνοεί τελικά, αφού οι περισσότεροι νέοι σήμερα δεν βρίσκουν δουλειά, και αν βρουν θα είναι των 300 ευρώ σε ημιαπασχόληση!

Επίσης, «ασφυξία» στα νοικοκυριά προκαλείται πλέον και από τις ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης. Δεν βγαίνει ο λογαριασμός ότι και να κάνουν τα νοικοκυριά. Το εκρηκτικό μείγμα καθηλωμένων μισθών από την μία και αυξήσεων σε βασικά είδη διατροφής από την άλλη οδηγεί σε αδιέξοδο τους καταναλωτές. Αυτή είναι η "ανάπτυξη" της Νέας Δημοκρατίας...


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης