Ερντογάν μην ξεχνάς τα Δερβενάκια!                      

Έλληνες  19/06/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Άρης Σαπουνάς

Στέλεχος της νεολαίας Αθηνών,

Μέλος του Πανελληνίου Συμβουλίου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σχεδόν κάθε μέρα προκαλεί τον ελληνισμό με δηλώσεις όπως «Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν», αναφερόμενος προφανώς στην μικρασιατική καταστροφή του 1922 και στον ξεριζωμό χιλιάδων Ελλήνων από τις πατρογονικές εστίες τους. Μιας που λοιπόν άρχισες να αναφέρεσαι σε ιστορικά γεγονότα Ερντογάν ας σου θυμίσω και εγώ κάποιες άλλες στιγμές των «ελληνοτουρκικών σχέσεων» που ενδεχομένως ξεχνάς (ή μάλλον θέλεις να ξεχάσεις).

Να σου θυμίσω να ψάξεις στο χάρτη μια τοποθεσία της Πελοποννήσου που λέγεται: Δερβενάκια. Εκεί είναι θαμμένοι χιλιάδες ομοεθνείς σου που έκαναν το λάθος να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των Ελλήνων. Να σου θυμίσω τον Νικηταρά που σε εκείνη την μάχη άλλαξε τέσσερα σπαθιά και πήρε το προσωνύμιο «Τουρκοφάγος». Εκτός όμως από τα Δερβενάκια μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα πόλη Ερντογάν που σου συστήνω να ψάξεις στο χάρτη είναι η Αράχωβα. Είναι η πόλη στην οποία ο Γεώργιος Καραϊσκάκης αφού συνέτριψε κάποιους άλλους χιλιάδες ομοεθνείς σου και έκανε την περιβόητη πυραμίδα με τα κεφάλια τους γράφοντας «Τρόπαιο των Ελλήνων κατά των βαρβάρων».                                                                              

Αν πάλι  Ερντογάν είσαι λάτρης της νεότερης ιστορίας και μιας που αναφέρεσαι συνέχεια για τα νησιά μας ας σου θυμίσω ότι τα νησιά αυτά δεν μας τα χάρισαν οι πρόγονοί σου. Τα απελευθερώσαμε αφού το θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ σας διέλυσε το Στόλο σε 2 ιστορικές ναυμαχίες, της Έλλης και της Λήμνου.                                                                                                                             

Τέλος μιας που μίλησες για την μικρασιατική καταστροφή Ερντογάν να σου θυμίσω αυτόν που οι δικοί σου παππούδες αποκαλούσαν με δέος και με τρόμο «Μαύρο Καβαλάρη». Τον συνταγματάρχη Νικόλαο Πλαστήρα που ακόμα και εκείνο το καλοκαίρι του 1922 αντιμετωπίζοντας τριπλάσιες τουρκικές δυνάμεις στο σιδηροδρομικό σταθμό του Σαλιχλί στις 13/8/1922 βγήκε νικητής σώζοντας χιλιάδες Έλληνες αμάχους. Και λαμβάνοντας το προσωνύμιο που αναφέραμε πιο πάνω.

Γι’ αυτό Ερντογάν να προσέχεις όταν μιλάς για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Και μην επαναπαύεσαι επειδή στην Ελλάδα κυβερνάει ένα σάπιο ανθελληνικό κατεστημένο. Να ξέρεις πως υπάρχει και ένα παλικάρι που μάχεται για Ελλάδα ανιδιοτελώς και που από τη φυλακή θα επανέλθει ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής μας ζωής. Ό Έλληνας αυτός λέγεται Ηλίας Κασιδιάρης και ξέρεις από που κατάγεται;; Από τη Μάνη που δεν μπόρεσαν ποτέ να την καταλάβουν οι πρόγονοί σου!!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης