Εστίαση: Βλέπω τον θάνατό μου

Έλληνες  24/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα

Μετά από ένα χρόνο πανδημίας και μετά από τα συνεχόμενα lockdown, ακούγεται πως σιγά σιγά θα έρθει το άνοιγμα της αγοράς. Ο κλάδος της εστίασης, ο πιο λαβωμένος απ' όλους μαζί με τα γυμναστήρια και τον τουρισμό, θα βγει κάποια στιγμή στην μάχη της επιβίωσης χωρίς κανένα σχεδιασμό.

Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ, από την πρώτη στιγμή, έδειξε την κακή διάθεσή της για τον κλάδο, με την αυστηρή και καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Καθώς δεν άφηνε την επιλογή να μπορεί κάποιος επιχειρηματίας να επιλέξει, αν το κατάστημά του θα είναι καπνιζόντων ή μη.

Η εστίαση δεν είναι μόνο τα εστιατόρια όπου θεωρώ σωστά τα μέτρα για το κάπνισμα, περιλαμβάνει και άλλες κατηγορίες όπως μπαρ, καφέ, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης, όπου τα πρόστιμα ήταν πολύ μεγάλα, συμπεριλαμβανομένης και της αφαίρεσης άδειας λειτουργίας του καταστήματος. Συν τις ανώνυμες καταγγελίες για διατάραξη, όπου ο καθένας μπορεί να κάνει την καταγγελία κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του.

Όσοι κατάφεραν να κρατηθούν με τα όποια μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, καλούνται να αντιμετωπίσουν τα συσσωρευμένα χρέη της επιχείρησής τους. Από ΔΕΚΟ, τηλεφωνίες, δάνεια επιστρεπτέων προκαταβολών, κεφαλαίο ανοίγματος της επιχείρησης, συν τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα πρέπει να στηρίξουν για να μην οδηγηθούν στην ανεργία. Δεν είναι ξεκάθαρο το πώς θα στηρίξει η κυβέρνηση αυτό το άνοιγμα της αγοράς, όταν οι πολίτες βρίσκονται στα όρια της πείνας και της ανέχειας που σημαίνει, μειωμένη καταναλωτική δύναμη. Οι επιχειρήσεις θα ανοίξουν με λιγότερα τραπεζοκαθίσματα, σε ανοιχτούς χώρους και μειωμένο ωράριο λειτουργίας. Τι θα γίνει με τα καταστήματα που δεν έχουν εξωτερικούς χώρους; Τι θα γίνει με τις αναστολές εργασίας; Καθώς εκ των πραγμάτων μεγάλο μέρος των εργαζομένων, δεν θα είναι απαραίτητοι στην επιχείρηση λόγω όσων προανέφερα.

Σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπου εξαρτάται η επιβίωση και η εργασία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, η φιλελεύθερη ΝΔ δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο: την προχειρότητα, την αδιαφορία και την ευνοϊκή μεταχείριση των μεγάλων επιχειρήσεων έναντι των μικρών που παλεύουν να κρατηθούν στην αγορά.

Αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που καταστρέφει την μεσαία τάξη οφείλουν να πολεμήσουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, καθώς η πολιτική μας είναι υπέρ των πολλών και όχι των λίγων ισχυρών.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης