Εφιάλτης για τους Έλληνες κατοίκους οι δομές μεταναστών στη Μαλακάσα

Έλληνες  29/11/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Αγγελική Βαλαβάνη – Ντρίκου

Κατηγορηματικά φαίνεται να είναι πλέον τα μηνύματα της δημοτικής αρχής του δήμου Ωρωπού για τον σάλο που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας της πενταετούς λειτουργίας δύο μεταναστευτικών δομών στην περιοχή της Μαλακάσας.

Ήδη από το 2016, με τον καταυλισμό εκατοντάδων παράνομων μεταναστών σε ολόκληρη την χώρα, το μεγαλύτερο πλήγμα φαίνεται να έχει δεχθεί η Μαλακάσα, πανέμορφη, υπαίθρια περιοχή στα περίχωρα της Πάρνηθας. Με την μέθοδο μιας “δημοκρατικής” στο φαίνεσθαι πολιτικής, δίχως την συγκατάθεση ή τουλάχιστον ενημέρωση των κατοίκων μεταφέρθηκαν αρχικά 500 μετανάστες, οι οποίοι με το πέρασμα του χρόνου ξεπέρασαν τους 2000. Μάλιστα, οι εξ’ αναγκασμού αυτοί, νέοι «συμπολίτες», όχι μόνο δεν διέμεναν προσωρινά σε κλειστού τύπου δομή φιλοξενίας, αλλά μεταφέρθηκαν αργότερα και σε μια δεύτερη δομή, η οποία ανήλθε του κόστους κατασκευής των 4.000.000 ευρώ, ποσό τεράστιο, εάν λάβει κανείς υπόψιν τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, που μαστίζει την χώρα ακόμη και σήμερα.

Με αφορμή λοιπόν τον ταχύ ρυθμό των εξελίξεων, οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού κινητοποιήθηκαν άμεσα, διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά. Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο δεν έλαβαν τον αντίστοιχο σεβασμό, αλλά αντιθέτως αντιμετωπίστηκαν βίαια από τα ΜΑΤ, τα οποία για ακόμη μια φορά, απέδειξαν τα αποτελέσματα μιας λανθασμένης προσπάθειας για αποκατάσταση της τάξης.

Σήμερα, μετά από όλες αυτές τις δυσκολίες, τα προβλήματα από την εγκατάσταση των πρώην κατοίκων της Συρίας φαίνεται να μην έχουν τέλος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Μαλακάσας, έχουν παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες σοβαρά περιστατικά εμπρησμού, λιθοβολισμού καθώς και βανδαλισμού διαφόρων ιδιωτικών αλλά και δημοσίων χώρων. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να γίνει αναφορά και σε δύο περιστατικά νεκρών μεταναστών από θανατηφόρα ατυχήματα εξαιτίας ανέμελης μετακίνησής τους σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, καθώς και στην προσπάθεια βιασμού 25χρονου από πρόσωπα που διαμένουν σήμερα στις δομές φιλοξενίας.

Όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν μια Ελλάδα αυτόνομη, ελεύθερη. Αντιθέτως, θυμίζει μια Ελλάδα που λειτουργεί υπό την σκιά των “μεγάλων”, εμφανίζεται ως απλό σύνορο για την διάβαση των ξένων, οι οποίοι αλλοιώνουν το ελληνικό πνεύμα και θέτουν τον Έλληνα στο περιθώριο.

Έχοντας λοιπόν παρουσιάσει τα δεδομένα και έχοντας ενημερώσει τον Έλληνα πολίτη στα δρώμενα της κοινωνίας, καλούμαστε να θέσουμε τα εξής ερωτήματα: «Νιώθει, άραγε, ο Έλληνας δικαιωμένος από την εκάστοτε κυβέρνηση;», «Νιώθει προστατευμένος και ελεύθερος;» «Πως θα αλλάξει ο ίδιος ο πολίτης του ελληνικού κράτους την έκβαση των μεταρρυθμίσεων που έχει “φάει στα μούτρα” τόσο καιρό;» .

Μέσω της ψήφου. Αυτή είναι η απάντηση που δίνει το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ!

Ας αναρωτηθούμε, ποια είναι το κόμμα που βρίσκεται πλάι στον Έλληνα πολίτη, ή μάλλον, που έχει υποστεί τόσα, εξακολουθώντας να υποστηρίζει τον Έλληνα, θέτοντας πάντα τα δικαιώματα και την ζωή του ίδιου στο προσκήνιο; Ας αναρωτηθεί ο Έλληνας... και στο τέλος θα δικαιωθεί!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης