Ηλίας Κασιδιάρης: "Γελάω με τα κυβερνητικά ανδρείκελα!" - Συνέντευξη στον Λευτέρη Πανούση

Έλληνες  31/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο επικεφαλής των Ελλήνων για την Πατρίδα, Ηλίας Κασιδιάρης, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στον δημοσιογράφο και συγγραφέα Λευτέρη Πανούση. Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε χθες στο ιστολόγιο το οποίο διατηρεί ο κος Πανούσης και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η θεματολογία των ερωτήσεων εκφεύγει του πολιτικού και επεκτείνεται σε ιστορικά, πολιτισμικά κ.α. ζητήματα. Σας αφήνουμε να την απολαύσετε:

"Ο συγγραφέας Ηλίας Κασιδιάρης

Διαβάζοντας το Μέλαν Όναρ του κ. Ηλία Κασιδιάρη συνειδητοποίησα ότι ο συγγραφέας του διαθέτει εξαιρετική γνώση της ιστορίας. Και όχι απλώς της γεγονοτολογικής ιστοριογραφίας. Αλλά του βαθύτερου υποστρώματος της ιστορίας, που αγγίζει και διαμορφώνει το ατομικό ή το συλλογικό ασύνειδο των ανθρώπων.

Συλλογίστηκα λοιπόν να του ζητήσω μία «διαφορετική» συνέντευξη, έστω και μέσα από τις φυλακές, στις οποίες βρίσκεται μετά την πρωτόδικη καταδίκη του και τη σκανδαλώδη απόφαση της μη αναγνώρισης ελαφρυντικών. Κι αυτό, μετά από μια δίκη που θύμιζε εποχές Ροβεσπιέρου, με τις γκιλοτίνες της αριστεράς στημένες στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου!

Το διαφορετικό αυτής της συνέντευξης είναι ότι, οι ερωτήσεις, δεν εστιάζουν στο πολιτικό πεδίο – όπως οι συνήθεις συνεντεύξεις πολιτικών σε δημοσιογράφους – αλλά στο πνευματικό πεδίο – όπως θα ήταν μια συζήτηση μεταξύ συγγραφέων.

Άλλωστε ούτε εγώ είμαι δημοσιογράφος αλλά ούτε και ο κ. Κασιδιάρης είναι ένα συνηθισμένος πολιτικός…

Ερώτηση 1

Σε πρόσφατο άρθρο σας, που δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της Ελεύθερης Ωρας, γράψατε ότι τελικά η φυλάκιση, αύξησε την επιρροή σας στους Έλληνες πατριώτες, φέρνοντας νέα μέλη στο κόμμα σας και διευρύνοντας το κοινό που παρακολουθεί συστηματικά τις δημοσιεύσεις σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε μέσα ενημέρωσης.

Πράγματι, θα πρέπει να είναι κανείς εντελώς ανιστόρητος, για να μην γνωρίζει ότι οι διώξεις και οι φυλακίσεις δεν μπορούν να εξαφανίσουν τις ιδέες. Αντιθέτως, κάποια από τα βιβλία που άσκησαν τεράστια επιρροή στον καιρό τους αλλά και σε επόμενες γενιές, γράφτηκαν σε φυλακές, από πολιτικούς κρατούμενους, όπως εσείς…

Σκέπτεσθε λοιπόν να εκμεταλλευθείτε το διάστημα που θα βρίσκεστε έγκλειστος ως ελεύθερος πολιορκημένος, για να δώσετε στους Έλληνες μια σειρά βιβλίων, στα οποία θα αναπτύσσονται οι βασικοί αρμοί της ιδεολογίας σας; Μια σειρά μανιφέστων, με άλλα λόγια;

Ή μήπως φιλοδοξείτε να δωσετε και κάτι παραπάνω - τη δική σας μαρτυρία, στον χώρο της λογοτεχνίας, της ιστορίας και της αφήγησης, όπως ήταν παραδείγματος χάριν, το Μελαν Όναρ;

Α, και κάτι ακόμα…

Μιλήστε μας για το γράψιμο μέσα στη φυλακή; Τι το κάνει πιο δύσκολο και τι το κάνει πιο εύκολο;

Απάντηση

Το σύστημα μου επέβαλλε μια παράνομη και αντισυνταγματική ποινή με σκοπό να με εξοντώσει πολιτικά και βιολογικά. Δεν πρόκειται να πετύχουν τον σκοπό τους και είμαι σίγουρος πως θα επανέλθω πιο δυνατός από αυτήν την δοκιμασία.

Εκμεταλλεύομαι το χρόνο στη φυλακή – εκτός των άλλων – και γράφοντας βιβλία.

Σκοπεύω στο διάστημα αυτό να ολοκληρώσω το συγγραφικό έργο που σχεδίαζα να παράξω στο μέλλον ή δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω στο παρελθόν. Έτσι προγραμματίζω τη συγγραφή βιβλίων: Ιστορία (έχει κυκλοφορήσει ήδη), Λογοτεχνίας (κυκλοφορεί ήδη), Αυτοβιογραφικά (για τις διώξεις και τις φυλακίσεις), Γεωπολιτικής, Εθνικής Άμυνας, καθώς και πολιτικού σχεδιασμού για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός.

Το γράψιμο στη φυλακή είναι δύσκολο, γιατί δεν υπάρχει υπολογιστής, πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε πηγές. Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο 1700 και γράφω με κονδυλοφόρο. Τουλάχιστον η φυλακή διαθέτει μία βιβλιοθήκη, απ’ όπου μπορώ και δανείζομαι ορισμένα συγγράμματα.

Για να λάβω βιβλία απ’ έξω, πρέπει να κάνω αίτηση στο συμβούλιο φυλακής, να εγκριθεί, να μου τα στείλουν με ΕΛΤΑ και καταλαβαίνεις…

Γενικά σε κάθε περίπτωση πρέπει να υποστώ ένα καψώνι για να κάνω τη δουλειά μου, αλλά αυτό δεν με ενοχλεί.

Γελάω με τα κυβερνητικά ανδρείκελα, που κάθε φορά που μιλούσα έτρεχαν να εξαφανιστούν και τώρα νομίζουν πως θα με σταματήσουν με τη φυλακή.

Ερώτηση 2

Αν θυμάμαι καλά, είχατε προαναγγείλει ότι λίαν συντόμως [μέσα στον Μάρτιο] αναμένεται η κυκλοφορία του νέου σας βιβλίου.

Μιλήστε μας γι’ αυτό…

Απάντηση

Η «Σταυροφορία κατά του Ισλάμ – Ο χιλιετής πόλεμος των Ελλήνων ενάντια στην τουρκική βαρβαρότητα*», είναι ένα εκτενές έργο άνω των 500 σελίδων, που διεισδύει στη σύγκρουση των προγόνων μας με τον προαιώνιο εχθρό. Είναι η απάντηση στους θλιβερούς μητσοτάκηδες, τους υβριστές της ιστορίας μας, που λένε ότι επί τουρκοκρατίας είμασταν απλά επαρχία των Οθωμανών. Όσοι Έλληνες θέλουν να γνωρίσουν τι πραγματικά συνέβη από τη στιγμή που οι πρώτοι νομάδες τουρκομάνοι εισέβαλαν στο Βυζάντιο τον 11ο αιώνα, μέχρι και το Αθάνατο 1821, πρέπει να διαβάσουν αυτό το βιβλίο .

*[Σ.τ.Δ. Βλέπε παραρτημα, στο τελος του αρθρου]

Ερώτηση 3

Ας μπούμε τώρα στο πεδίο της ιστορίας, την οποία εκτιμώ ότι γνωρίζετε πολύ καλά.

Γίνεται πολύς λόγος στον χώρο των εθνικιστών, για το ζήτημα της συνέχειας του Ελληνισμού.

Θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε δύο ακανθώδη ερωτήματα, που φαίνεται να διχάζουν τους Έλληνες πατριώτες.

- Πρώτον, θεωρείται ότι το Βυζάντιο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνεχούς ιστορικής πορείας του Ελληνισμού ή αντιθέτως, φρονείτε ότι η ιστορία της Ελλάδος σταματάει με την Ρωμαϊκή κατάκτηση και αναδύεται ξανά τον 19ο αιώνα; - Δεύτερον, η Ορθοδοξία είναι μια ιουδαϊκή θρησκεία, που νόθευσε το Ελληνικό πνεύμα ή αντιθέτως αποτελεί αφομοιωμένο και αναπόσπαστο συστατικό του Ελληνικού συνεχούς, στον ιστορικό Χρόνο;

Ποια είναι η πολιτική θέση του κόμματος σας, απέναντι στην Ορθοδοξία;

Απάντηση

Η συνέχεια του ελληνισμού από τα χρόνια του λαμπρού Μυκηναϊκού και Μινωικού πολιτισμού μέχρι σήμερα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Όσοι διαδίδουν ότι η έννοια αυτή διεσπάσθη κατά τους Βυζαντινούς χρόνους, δηλώσουν επί της ουσίας ότι δεν είναι απόγονοι των αρχαίων μας προγόνων.

Το Βυζάντιο, παρά τα τραγικά του λάθη – και τα εγκλήματα εξωγενών παραγόντων κατά του ελληνισμού τα πρώτα χρόνια – υπήρξε μία περίοδος κατά την οποία το Ελληνικό Γένος συνέχισε να μεγαλουργεί και να κυριαρχεί σε τρεις ηπείρους.

Η Ορθοδοξία υπήρξε η κιβωτός και η βασική αιτία διάσωσης της ελληνικής γλώσσας, συνείδησης και του εθνολογικού μας χαρακτήρα κατά τα μαύρα χρόνια της τουρκοκρατίας. Οφείλουμε να την διαφυλάξουμε, ως τη Θρησκεία πάνω στην οποία βασίστηκε το Έθνος – Κράτος των Ελλήνων και ως ασπίδα έναντι της μεγάλης απειλής της ισλαμοποίησης.

Ερώτηση 4

Μιας και μιλάμε για θρησκείες, θα ήθελα τη γνώμη σας για το Ισλάμ.

Είναι απλώς μια τυπική θρησκεία, που δεν εφάπτεται με την πολιτική και την κοινωνία ή πρόκειται για ένα σύμπλοκο κοσμικής και μεταφυσικής νομοθεσίας, που απαιτεί να ρυθμίζει το σύνολο της ζωής των ανθρώπων;

Ποια η γνώμη σας για τη σαρία και τον κίνδυνο να επεκταθεί σε ισλαμικούς θύλακες, μέσα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες;

Απάντηση

Το Ισλάμ, όπως αναλύω στο νέο μου βιβλίο, αποτέλεσε μάστιγα έναντι της Ελλάδας και του μεγάλου πολιτισμού της. Το γεγονός αυτό φυσικά βαραίνει τους βάρβαρους κήρυκές του και όχι το θρησκευτικό τυπικό της της προσευχής των μουσουλμάνων, το οποίο μου είναι αδιάφορο. Η τζιχάντ, δηλαδή ο ιερός πόλεμος για την επιβολή του Ισλάμ και ο νόμος της Σαρία, συνιστούν μεγάλη απειλή για την ελευθερία κάθε ανθρώπου.

Ερώτηση 5

Τα φαινόμενα ακραίας ισλαμικής βίας που μαστίζουν την Ευρώπη, αφορούν κάποιους ελάχιστους «ανώριμους και ψυχοπαθείς» φανατικούς ή μήπως προέρχονται από την ίδια τη φύση της μουσουλμανικής θρησκείας και τις προσταγές του Κορανίου;

Είναι το Ισλάμ επεκτατικό και ιμπεριαλιστικό από τη φύση του ή όχι;

Απάντηση

Επί της ουσίας ισχύουν και τα δύο. Το Ισλάμ δίνει το κίνητρο σε κάθε δυνάμει φανατικό και εγκληματία να διαπράξει τα φρικτά εγκλήματα του ISIS στη Μέση Ανατολή αλλά και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ερώτηση 6

Εκτιμάτε ότι η Ευρώπη επιδεικνύει μια πρωτοφανή ισλαμολαγνεία, παρέχοντας ουσιαστικά ασυλία στους ισλαμιστές; Και αν ναι, πως ερμηνεύετε αυτή τη σχεδόν αυτοκτονική τάση του λευκού Ευρωπαίου ανθρώπου;

Απάντηση

Θεωρώ πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ισλαμοποίησης των ευρωπαϊκών κρατών. Τα κεφάλαια του Τζορτζ Σόρος, έχω αποδείξει πως προωθούν συστηματικά το σχέδιο αυτό. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι σήμερα το μακρύ χέρι των διεθνών εξουσιαστών, που κινούν τα νήματα στο παρασκήνιο. Το πρώτο επίσημο, κρατικό τζαμί στην Αθήνα μετά το 1821 που εγκαινίασαν οι μητσοτάκηδες τα λέει όλα.

Ερώτηση 7

Με μεγάλη μου χαρά βλέπω ότι η ιστοσελίδα του κόμματος σας ανεβάζει πολύ συχνά άρθρα, που ξεφεύγουν από το πεδίο της πολιτικής και εξακτινώνονται στον χώρο της κουλτούρας και του πολιτισμού.

Βιβλιοπαρουσιάσεις [ανάμεσα σε αυτές και του δικού μου βιβλίου] ιστορικά, κοινωνιολογικά ή επιστημονικά κείμενα είναι συνήθη και μάλιστα από ιδιαίτερα έγκυρους αρθρογράφους.

Πρόκειται για συνειδητή επιλογή και στρατηγική κατεύθυνση των Ελλήνων για την Πατρίδα;

Πιστεύετε ότι ο ρόλος ενός εθνικιστικού κόμματος δεν είναι μόνον η είσοδος του στη Βουλή αλλά η πνευματική, αισθητική και γνωστική βελτιστοποίηση των Ελλήνων;

Φιλοδοξείτε να δείτε το κόμμα σας να παίζει και ρόλο «Κρυφού Σχολείου», στον απειλουμένου Ελληνισμό;

Απάντηση

Ένα εθνικιστικό κόμμα στοχεύει πρωτίστως στην αφύπνιση των υγιών δυνάμεων του Έθνους, μέσω της Παιδείας, της Φιλοσοφίας και της Ιστορίας. Η είσοδος στη Βουλή είναι ένα από τα μέσα για την πνευματική και εθνική αφύπνιση του ελληνισμού. Όταν οι συνθήκες γίνουν πιο ευνοϊκές σίγουρα θα λειτουργήσουμε και ένα επίσημο «Κρυφό Σχολειό» των Ελλήνων.

Ερώτηση 8

Και μια τελευταία ερώτηση που αφορά την έφεση σας…

Λίγο προτού ολοκληρωθεί η πρωτόδικη διαδικασία, κάνατε μια τρομερή αποκάλυψη, που ενδεχομένως σε κάποια άλλη πιο ευνομούμενη χώρα, θα ανέτρεπε τα πάντα!

Ατυχως το δικαστήριο απέφυγε τη συζήτηση της και τη μετέθεσε για το εφετείο.

Θα θέλατε να μας θυμίσετε την απίστευτη αποκάλυψη σας και να μας πείτε αν θα την επαναφέρετε, κατά την εκδίκαση της έφεσης σας;

Απάντηση

Το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, στα τηλέφωνα που άνοιξε η Αντιτρομοκρατική, προέκυψε σύνδεσμος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου με τον Υπουργό Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου και δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, νυν Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βαρτζόπουλου.

Δυστυχώς, ανακάλυψα το στοιχεία αυτό προς το τέλος. Αν το γνώριζα τις πρώτες ημέρες των διώξεων θα είχε πέσει η κυβέρνηση.

Παρ’ όλα αυτά δεν μένω με σταυρωμένα τα χέρια και δεν πρόκειται να ησυχάσω μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δικαιωθώ. Ήδη, έχω αποδείξει με αδιάσειστα ηχητικά και τηλεοπτικά ντοκουμέντα, πως η δίωξη εις βάρος μου είναι παράνομη και υποκινούμενη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τίποτα, όμως, δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Λευτερης Πανούσης

Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή να μου παραχωρήσετε αυτή την τρίτη, κατά σειρά, συνέντευξη.

Σημειώνω ότι, δυστυχώς, οι 2 από τις 3 συνεντεύξεις που μου έχετε δώσει μέχρις σήμερά, ήταν μέσα από φυλακές!

Ελπίζω και εύχομαι, την τέταρτη να μου τη δωσετε ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου…

Ηλιας Κασιδιάρης

Ευχαριστώ το φιλόξενο βήμα σας για τη συνέντευξη και εύχομαι καλή δύναμη για τη συνέχιση του έργου σας."

Παράρτημα Δύο νέα βιβλία για τον Ισλαμικό εφιάλτη

Σταυροφορία κατα του Ισλαμ

Του Ηλία Κασιδιάρη

Ισλαμικοί Εσπερινοί [Του Λευτέρη Πανούση]

https://panusis.blogspot.com/2021/03/blog-post_35.html

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης