Ημέρες τιμής και μνήμης στο ηρωικό Αλωνάκι της Ελευθερίας!

Έλληνες  17/04/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει η Μαντώ Καραγιάννη

Στο τιμημένο Μεσολόγγι των Ελεύθερων Πολιορκημένων! Το τι είναι το Μεσολόγγι δεν εκφράζεται με λόγια! Το Μεσολόγγι είναι αρετή, γενναιότητα, αυταπάρνηση, θυσία!

Το Μεσολόγγι είναι ιδέα ελευθερίας!!!

Πέθαναν αλλά νίκησαν οι ελεύθεροι πολιορκημένοι!!!

Κράτησαν υψηλά το λάβαρο του φρονήματος του ελεύθερου πνεύματος!

Οι δύο φορές «ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ» αναδείχτηκαν «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ» στην ψυχή και στο πνεύμα και ζωντανοί στην πίστη και στα ιδανικά τους.

Στεφάνωσαν την Ελλάδα μας με το πολυτιμότερο στεφάνι που λέγεται έξοδος του Μεσολογγίου. Με την πίστη στο Χριστό και την απόφαση του θανάτου ανάγκασαν την ελευθερία να κατοικήσει στα ελληνικά χώματα... ελευθέρωσαν την ένδοξη σημαία του Σταυρού για να μείνει και να κυματίζει πάνω στην αιματοποτισμένη ελληνική γη.

Η Ιερά πόλις του Μεσολογγίου είναι η αγία υπερηφάνεια του νεότερου ελληνισμού, αλλά και προσταγή και χρέος για όλους τους σύγχρονους Έλληνες οι οποίοι περιφρονούμε την γνήσια φιλοπατρία.

Εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας τιμούμε με δέος και σεβασμό και ανάβουμε το ευλογημένο κερί μνήμης κάθε χρόνο στην τοπική ιστορία.

Την ευλογημένη προσπάθεια των υπόδουλων Ελλήνων από την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την επαναφορά του ελεύθερου έθνους.

Ενός έθνους το οποίο έμεινε για πάντα ελεύθερο μέσα στις ψυχές των ανθρώπων παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς.

Υποκλινόμαστε με δέος και σεβασμό στη θυσία του μαρτυρικού γέροντος Καψάλη που δεν ανατίναξε απλά την μπαρουταποθήκη του, αλλά άναψε τη δάδα της ανδρείας και του ελεύθερου πνεύματος.

Ψυχή και Χριστό. Αυτό είχαν ως πολύτιμο θησαυρό οι Μεσολογγίτες. Οι καρδιές τους φλέγονταν από Χριστό και οι ψυχές τους από Ελλάδα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Το Μεσολόγγι μας δείχνει το δρόμο της θυσίας και του χρέους.

Αθάνατοι!


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης