Η ανιστόρητη, απαράδεκτη και αντεθνική απόφαση της Κυπριακής Βουλής

Έλληνες  12/12/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η συστηματική προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας και μέσα από αυτή η επιδίωξη να γκρεμίσουμε τους ήρωες που κρατούν ζωντανό το έθνος, αυτή τη φορά εκδηλώθηκε με το απαράδεκτο ψήφισμα της Κυπριακής Βουλής όπου το ΑΚΕΛ ζήτησε την άρση της ιδιότητας του Γεωργίου Γρίβα - Διγενή, του μεγάλου αρχηγού της ΕΟΚΑ.

Με σκοπό την παύση απόδοσης τιμών προς τον Γρίβα από το Κυπριακό κράτος, την παύση χρηματοδότησης του ιδρύματος Γρίβα και κυρίως με την δολερή επιδίωξη, να υπονομεύσει ένα εθνικό σύμβολο που αγωνίστηκε για την Ένωση με τον πιο ανιδιοτελή και υπέροχο τρόπο. Ο Γεώργιος Γρίβας ένας πολεμιστής από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής του, που έδωσε παρών στην Μικρασιατική εκστρατεία, στην εποποιία του 1940, στον συμμοριτοπόλεμο και για την Κύπρο μας αυτός που ίδρυσε και ηγήθηκε της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών  που όρθωσε το ανάστημα των Ελλήνων με σκοπό την ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα απέναντι στην Βρετανική αυτοκρατορία.

Ο Γεώργιος Γρίβας που πέθανε αγωνιζόμενος για την Ένωση, ποτέ δεν υποχώρησε στις εύκολες λύσεις, ποτέ δεν υποτάχθηκε σε κανέναν, δημιούργησε μια οργάνωση πρότυπο και αποτέλεσε το υπόδειγμα για όλους τους αγωνιστές της ελευθερίας. Επικεφαλής της αλυσίδας ηρώων όπως ο Αυξεντίου, ο Καραολής, ο Δημητρίου, ο Μάτσης, ο Παλληκαρίδης, ο Μιχαήλ και τόσα υπέροχα Ελληνόπουλα που θυσίασαν τη ζωή τους χωρίς ενδοιασμό, είναι μακράν ο πλέον εμβληματικός  ήρωας της νεότερης Ελληνικής ιστορίας.

Το ΑΚΕΛ συνεχίζοντας την παράδοση προδοσίας που είχε από την εποχή του μεγάλου αγώνα για την Ένωση όπου κατέδιδε τους αγωνιστές και συναγωνιζόταν σε ανθελληνισμό Βρετανούς και Τούρκους, ζήτησε με το ψήφισμα την στρέβλωση της ιστορίας και την υιοθέτηση της άποψης του μικροελλαδισμού που θέλει τους ήρωες μακριά από την θεσμική απόδοση τιμών. Αυτοί οι μικροί άνθρωποι δεν μπορούν να πλήξουν το γόητρο του μεγάλου Γεωργίου Γρίβα Διγενή που οδηγεί τα Ελληνικά όνειρα προς την Ένωση.  

Ανάξια αποδεικνύεται η Κυπριακή Βουλή απέναντι στο έθνος και στην ιστορία. Η αιτιολόγηση για την κατάθεση του ψηφίσματος που είναι ένα ανοσιούργημα αφού αναφέρει ευθύνες για γεγονότα όταν ήδη ο Γρίβας είχε πεθάνει, γεγονότα που είτε δεν έχουν διευκρινιστεί επαρκώς είτε γνωρίζουμε την προδοσία πολλών άλλων και πάντως απέχουν από την πολιτική που υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή ο Γρίβας, αφού εάν η Κύπρος είχε ενωθεί τότε η Ελλάδα θα ήταν ολοκληρωτικά απέναντι στην Τουρκική εισβολή που το πιθανότερο ήταν να μην είχε επιχειρηθεί. Η λύση που επιλέχτηκε με τις συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου με το τεχνητό και θνησιγενές κρατίδιο ήταν εξαρχής ένα σφάλμα και ένοχοι ήταν οι Έλληνες πολιτικοί.

Η πράξη του ΑΚΕΛ συνεπής με την κομμουνιστική ιστορία που θέλει πάντα να βρίσκονται στην αντίθετη με το έθνος κατεύθυνση, όπως στη Βόρειο Ήπειρο, την Μακεδονία, την Μικρασία, αλλά και η ολιγωρία, η αδράνεια και η συγκεχυμένη νοοτροπία της δεξιάς στην Κύπρο, είναι η ξεκάθαρη αποκάλυψη ότι μόνο οι καθαρές θέσεις που η εθνική ιδεολογία κομίζει στο δημόσιο βίο μπορούν να εξυπηρετήσουν την αλήθεια και την προοπτική των Ελλήνων.

Η αντίδραση στην γενικευμένη επίθεση των εχθρών του έθνους πρέπει να είναι η σταθερή φωνή της ιστορίας που να ακούγεται στεντόρεια από τους πολιτικούς σχηματισμούς, τα μέσα, την παρουσία μας παντού, την καθημερινή μας πράξη. 

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας

Γ. Γ. Εθνικού Μετώπου

Υποψήφιος Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης