Η αυτάρκεια πρώτος στόχος των ΕΛΛΗΝΩΝ!

Έλληνες  07/03/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το τελευταίο διάστημα ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και δικαιολογημένα. Ξεχάσαμε την υγειονομική κρίση, την ακρίβεια, τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ο πόλεμος αυτός πρέπει να σταματήσει. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Κανένας δεν θέλει να βλέπει εικόνες με ανθρώπους να χάνονται, άλλους να ξεριζώνονται από τις πατρογονικές τους εστίες και ολόκληρες πόλεις να σβήνονται από τον χάρτη. Σε τέτοιες καταστάσεις δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Δυστυχώς, η κατάπαυση του πυρός δεν προβλέπεται στο προσεχές διάστημα και ουδείς μπορεί να προβλέψει την τελική κατάληξη. Ευχή όλων είναι να σταματήσει το ταχύτερο δυνατό και να βρεθεί άμεσα μια διπλωματική λύση.

Ας μην έχουμε αυταπάτες ωστόσο, όλο το παιχνίδι γίνεται για την ενέργεια, γι' αυτόν τον λόγο φωνάζουμε εδώ και χρόνια ότι η Ελλάς πρέπει να σταματήσει να έχει εξαρτήσεις από ξένες χώρες, όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και σε τρόφιμα, αμυντικό εξοπλισμό και φάρμακα.

Η κίνηση της κυβέρνησης να αποστείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία κρίνεται επιζήμια για τα συμφέροντά μας γιατί μας βάζει στο κάδρο της πολεμικής αντιπαράθεσης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να δημιουργούμε νέους εχθρούς και να στερούμε οπλισμό από τον ελληνικό στρατό που τόσο τον έχει ανάγκη.

Είμαστε μια χώρα πλούσια, τόσο στην πρωτογενή παραγωγή, στην κτηνοτροφία, στην αλιεία, όσο και στην μεταποίηση. Ωστόσο, οι πολιτικές δεκαετιών αλλά και οι νόρμες από την Ε.Ε έχουν μειώσει την παραγωγή στο μισό με αποτέλεσμα να κάνουμε συνεχώς εισαγωγές σε βασικά είδη διατροφής, τα οποία μπορούμε να παράγουμε και να καταναλώνουμε μόνοι μας.

Πρέπει να στραφούμε στην ελληνική γη, να ζωντανέψουμε την ύπαιθρο και να καλλιεργήσουμε την εθνική συνείδηση των Ελλήνων.

Επομένως, λέμε ναι στις παραγωγικές δομές της χώρας, ναι στις εξορύξεις, ναι στην βιομηχανική ανάπτυξη, ναι στην αυτάρκεια. Η απεμπόληση των εθνικών δικαίων συνιστούν ισόβια καταδίκη των Ελλήνων στην φτώχεια και στην ανέχεια. Αυτό, δεν θα το επιτρέψουμε.

Δεν θα επιτρέψουμε η χώρα μας να γίνει ο παρίας της Ευρώπης αλλά ούτε και μια χώρα παροχής υπηρεσιών στηριζόμενη αποκλειστικά στον τουρισμό (ο οποίος εξαρτάται άμεσα και από εξωγενείς παράγοντες - βλέπε κρίση στην Ουκρανία).

Το κόμμα μας, αφουγκραζόμενο πλήρως τις ανάγκες της εποχής, έχει κοστολογήσει άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις για όλα τα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα που μας αφορούν. Με την βοήθεια του Θεού και των Ελλήνων θα ξεδιπλώσουμε τις προτάσεις μας στην επόμενη Βουλή και έτσι ο κάθε πολίτης θα μπορεί να ακούσει την φωνή μας, σπάζοντας το εμπάργκο που μας έχει επιβληθεί από σύσσωμο το μιντιακό και πολιτικό κατεστημένο.

Γιώργος Μανούσος

Μηχανικός Πληροφορικής

Τομεάρχης Έρευνας και Τεχνολογίας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης