Η διαφορά Ήθους ανάμεσα στον Έλληνα και στον Πολωνό πρωθυπουργό

Έλληνες  09/11/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εδώ και λίγες μέρες η Πολωνία δέχεται επίθεση από λαθρομετανάστες που επίμονα ζητούν να περάσουν τα σύνορα της Πολωνίας με την Λευκορωσία παράτυπα και παράνομα. Η χώρα και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki έχει αντιταχθεί στις πολιτικές ανοιχτών συνόρων που υιοθέτησε η Ελλάδα την περίοδο 2015-2019, και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μαζί με τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς της Πολωνίας.

Στο μυαλό μας έρχεται αμέσως η εικόνα της Ελλάδας του 2020, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός τότε είχε να αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες που έρχονταν από την Τουρκία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τότε δεν πήγε ποτέ μόνος του στον Έβρο, ούτε συνεχάρη τα παιδιά των ΜΑΤ που κράτησαν τον Έβρο, παρά πήγε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ούρσουλα Φον Ντερ Λέιν για να μιλήσει για την ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης, ο ορισμός της ατάκας «Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν».

Αναρωτιόμαστε εύλογα και εμείς και όλοι οι Έλληνες πολίτες: Γιατί ο κ. πρωθυπουργός τότε δεν πήγε να συγχαρεί τα παιδιά των ΜΑΤ; Γιατί έκανε τόσο καιρό να επισκεφτεί τον Έβρο, και περίπου 2 χρόνια μετά τα γεγονότα, τα έργα που έχουν ξεκινήσει στον Έβρο έχουν παγώσει;

Αναρωτιόμαστε γιατί ο Πολωνός πρωθυπουργός να έχει μεγαλύτερο ήθος από τον Έλληνα ομόλογό του, και την Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ακόμα δεν έχουν στείλει δυνάμεις να ενισχύσουν τους Πολωνούς συμμάχους μας; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφέρεται περισσότερο για την οικολογία στο νησί της Χάλκης και την κλιματική αλλαγή από το γεγονός ότι η εσωτερική και η εξωτερική ασφάλεια βρίσκονται σε κίνδυνο;

Καλή η οικολογία κ. Μητσοτάκη, αλλά η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι μεγαλύτερης σημασίας από το γεγονός ότι η χώρα αντιμετωπίζει έξαρση της εσωτερικής τρομοκρατίας και γίνονται προσπάθειες αποσταθεροποίησης της χώρας από το οργανωμένο έγκλημα. Αστυνομικοί αναγκάζονται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να κάνουν την δουλειά τους, και εσείς τους αφήνετε μόνους τους ως νέος Πόντιος Πιλάτος.

Ευχόμαστε καλή δύναμη στους Πολωνούς συμμάχους μας στον αγώνα τους απέναντι στις ορδές λαθρομεταναστών και ελπίζουμε στην άμεση αποστολή ενισχύσεων από την Ελλάδα στην Πολωνία. Η Ευρώπη μας βοήθησε στον Έβρο και στις πυρκαγιές, η Πολωνία μας βοήθησε στον Έβρο και στις πυρκαγιές, καιρός να ανταποδώσουμε.

Αναδημοσίευση από: defendia.gr


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης