Η διαχείριση της φύσης είναι σημαντική υπόθεση και όχι σημαία ευκαιρίας

Έλληνες  20/03/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Άρθρο του Χρήστου Μουλά

Πολύς λόγος γίνεται στις τάξεις των συναδέλφων κυνηγών, μετά την εξευτελιστική, άδικη και τραγική συμπεριφορά και αντιμετώπιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τους κυνηγούς αλλά και τους ερασιτέχνες ψαράδες, που άνευ λόγου και αιτίας απαγόρευσαν για πολύ καιρό τις εν λόγω δραστηριότητες. Απαγορεύοντάς μας και στερώντας από εμάς και τους κύνες μας την φύση και το οξυγόνο που για μας είναι απαραίτητα. Τόσο για την ψυχική όσο για τη σωματική μας υγεία. Σήμερα θα ασχοληθώ σχετικά με την ίδρυση νέου ή την αναβίωση του ΚΕΚ, κόμματος Ελλήνων κυνηγών. Όποιοι μπορούμε να σκεφτούμε λογικά, ξέρουμε ότι ένα τέτοιο κόμμα είναι μία σημαία ευκαιρίας.

Ένα κόμμα που απλά θα πιέζει και θα "εκβιάζει" το κυβερνών κόμμα (αν χωράει πίεση) και φυσικά αυτό το κόμμα θα έχει ημερομηνία λήξεως. Δεν έχω καμία επιθυμία να ψέξω τους συναδέλφους κυνηγούς. Αλλά ένα κόμμα δεν φτάνει μόνο να έχει κυνηγετικές αρχές και στόχους, όπως να μην μειωθεί (κι άλλο) η κυνηγετική περίοδος, να μην μειωθούν (κι άλλο) τα είδη των θηρεύσιμων ειδών, (ανοιξιάτικα τρυγόνια, πεδινή πέρδικα και άλλα), ο περιορισμός των περιοχών που θα επιτρέπεται η Θήρα (βλέπε περιοχές natura, καθώς και τοποθέτηση σε όλες τις κορυφές των βουνών μας από άχρηστες ανεμογεννήτριες για να κονομάνε οι Γερμανοί και οι ντόπιοι εργολάβοι τους).

Ένα κόμμα πρέπει να διαθέτει πατριώτες που θα διασφαλίζουν την εδαφική ακεραιότητα ως πρώτιστο αγαθό και κατάκτηση αυτού του λαού (βέβαια το οφείλουμε στους ένδοξους προγόνους μας που κάθε ελληνική κυβέρνηση όφειλε να τους τιμά). Ένα κόμμα πρέπει να έχει σοβαρούς και ικανούς οικονομολόγους, που θα μάχονται για τα συμφέροντα των Ελλήνων και όχι να εκτελεί τις εντολές των πατρώνων ευρωπαίων δανειστών (που μας χρωστούν πολλά περισσότερα από όσα λένε ότι τους οφείλουμε, γερμανικές αποζημιώσεις, γερμανικά δάνεια, και εκμετάλλευση των ιερών μαρμάρων, των αετωμάτων και των αγαλμάτων μας επί πολλές δεκαετίες). Μία χώρα για να απολαμβάνεις ως ελεύθερος άνθρωπος (και) την φύση πρέπει να σου παρέχει ασφάλεια!

Ένα ευνομούμενο κράτος πρέπει να σου παρέχει το δικαίωμα στην παιδεία, να μεταλαμπαδεύει στις νέες γενιές τις αξίες, τις πατρογονικές δραστηριότητες, την ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε κομμάτι της Ελληνικής γης. Μίας ευνομούμενης Πολιτείας ο πολίτης πρέπει να μπορεί να εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη.

Δεν αρκεί φίλοι-συνάδελφοι κυνηγοί ένα κόμμα που θα λειτουργεί ως σημαία ευκαιρίας και μοχλός (προσωρινής) πίεσης. Αλλά χρειάζεται μία παράταξη που θα διασφαλίζει όλα τα παραπάνω.

Σε μία ελεύθερη πατρίδα να ζούμε Ελεύθεροι και ακηδεμόνευτοι ως Έλληνες (!!), οικονομικά εύρωστοι, ώστε να έχουμε και την υλική δυνατότητα να ασκήσουμε την κυνηγετική δραστηριότητα στα ελληνικά δάση και βουνά. Ένα κόμμα το οποίο θα αντιμετωπίζει θετικά τα ζητήματα των κυνηγών.

Ένα κόμμα λοιπόν το οποίο δεν θα ποδηγετείται από κάθε λογής "ιδεοληπτικούς". Δεν θα φτιάχνουν τα νομοσχέδια που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα ψευτοοικολόγοι του καναπέ. Αυτοί που η επαφή τους με τα ζώα και την φύση αρχίζει και τελειώνει με τα επεισόδια του national geographic. Ένα κόμμα που τα νομοσχέδιά του δεν θα τα συντάσσουν εγκάθετοι χρυσοπληρωμένοι από διάφορες ΜΚΟ.

Λατρεύουμε την επαφή με τη φύση, πράγμα που μας χαρίζει η δραστηριότητα του κυνηγιού. Θεωρούμε το ερασιτεχνικό ψάρεμα δραστηριότητα που ξεκουράζει την ψυχή του ανθρώπου... Όλα αυτά τα ζητήματα, είναι πολύ σπουδαία υπόθεση για να τα μετατρέψουμε σε σημαία ευκαιρίας...


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης