Η δουλοφροσύνη του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου και το δικό μας Καθήκον

Έλληνες  21/04/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η απέλαση Ρώσων διπλωματών δεν αποτελεί πρωτοτυπία της ΝΔ. Tην αρχή την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν το 2018 απέλασε 14 Ρώσους διπλωμάτες, επειδή είχε θεωρήσει ότι οι ρωσικοί μηχανισμοί είχαν κινηθεί ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών. Ως γνωστόν, η συμφωνία αυτή προωθήθηκε με επείγουσες διαδικασίες από την κυβέρνηση Τσίπρα, μετά από άμεση αμερικανική και γερμανική εντολή, έβαλε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, ενώ η Ελλάδα (δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλο μέρος  του Σημιτικού «εκσυγχρονισμού») την διαφήμιζε ως «πιλοτική» για να εφαρμοστεί και σε άλλες διαφορές μεταξύ γειτονικών χωρών…

Πριν από λίγες ημέρες, πάλι με εντολή των ΗΠΑ (Πάιατ-Νούλαντ), απελάθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη 12 Ρώσοι διπλωμάτες. Η ΝΔ δικαιολόγησε την απόφαση αυτή ως φυσικό επακόλουθο των «αρχών και αξιών» της. Στην πράξη, η κυβέρνηση, αλλά και το υπόλοιπο συστημικό μπλοκ εξουσίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ), τηρεί εντελώς εχθρική στάση απέναντι στην Ρωσία (κυρώσεις, αποστολή όπλων στην Ουκρανία) και τινάζει στον αέρα τις σχέσεις που υπήρχαν σε διπλωματικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο με αυτήν την χώρα. Συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε εμείς πόλεμο με την Ρωσία, κάνοντας μάλιστα πως δεν βλέπουμε πως άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ (ή και των δύο) διαφοροποιούνται ως προς τις κυρώσεις, τους όρους αγοράς του φυσικού αερίου κ.λ.π.

Αλλά η δουλοφροσύνη του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου δεν σταματάει εδώ. Θυσιάζει, χωρίς καμία ενόχληση, ή την παραμικρή αιδώ, ένα μεγάλο μέρος της ενεργειακής οικονομίας της Χώρας (αφού εξαρτώμεθα κατά 40% από την Ρωσία), με όλες τις συνέπειες για την εκτίναξη των τιμών, που οδηγεί σε καταστροφή γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες αφού δεν εισάγονται βασικά είδη (λιπάσματα, ζωοτροφές κ.τ.λ.), ενώ προσθέτει και άλλα προβλήματα στους μικρομεσαίους της εστίασης (τιμές ηλιέλαιου, αλεύρων κ.τ.λ.). Για να μην μιλήσουμε για την μείωση του τουρισμού κατά 750.000 αφίξεις Ρώσων.

Όμως, η δουλοφροσύνη έχει κι άλλες «ουρές», με πολύ πιο επικίνδυνες προεκτάσεις. Το ΝΑΤΟ ζητά (σεβόμενο και αυτό τις δικές του «αρχές και αξίες»…) να παραδώσει κάθε χώρα τυχόν ρωσικό οπλισμό που διαθέτει για να παρασταθεί στην Ουκρανία. Για την δική μας Χώρα αυτό σημαίνει ξήλωμα διαφόρων οπλικών συστημάτων από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Δηλαδή, απλά θα εφαρμόσουμε την «αποστρατικοποίηση» των νησιών που τόσο έντονα ζητά εδώ και πολλά χρόνια η τουρκική πλευρά! Δουλοφροσύνη, βεβαίως, σημαίνει η Ελλάδα να γίνει ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Βάσεις, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, αεροπλάνα και πλοία είναι σε πλήρη έξαρση για την «αναμέτρηση». Οι «συμμαχικές υποχρεώσεις» ήδη μας σπρώχνουν στο να στείλουμε στην Βουλγαρία μονάδα αντιαρματικών, που θα ενταχθεί στο νέο Σχηματισμό Μάχης στην Βουλγαρία. Ακόμα, η δουλοφροσύνη και η γενική αδιαφορία του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου για τον Ελληνισμό σήμανε την εγκατάλειψη της ομογένειας στην Ουκρανία, όταν αυτή βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, όχι μόνο μετά την πρόσφατη ρωσική εισβολή, αλλά από το 2014. Βέβαια, η αδιαφορία του «ελληνικού» κράτους μετρά δεκαετίες για τον Ελληνισμό της Αζοφικής…

Μια Χώρα που σέβεται τον Εαυτό της, την Ιστορία και νοιάζεται για το Παρόν και το Μέλλον της, δεν πυροβολεί τα πόδια της για χάρη των διάτρητων «αρχών και αξιών» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Μέγιστη Αρχή είναι η διατήρηση της Ελλάδος μακριά από τον πόλεμο, η μη εμπλοκή της, η διασφάλιση των πιο ευνοϊκών σχέσεων με τις υπόλοιπες χώρες, με μόνο γνώμονα το Εθνικό συμφέρον και την Κυριαρχία της Χώρας.

Όμως, το μόνο που καταλαβαίνει το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο είναι να λέει διαρκώς «ναι» στις ΗΠΑ και την ΕΕ, να μην διανοείται να θέσει ούτε ένα βέτο, ούτε έναν αστερίσκο, στα διεθνή όργανα που συμμετέχει, και φυσικά να προωθεί όλες τις «παραγγελιές» των δυτικών «συμμάχων». Κάποιες «μπίζνες» και «αρπακτές», κάποιες «δουλειές» για τους εγχώριους ολιγάρχες και πλήρη αδιαφορία για την Εθνική Κυριαρχία και την κατάσταση του Ελληνικού Λαού.

Η αλλαγή πορείας της Χώρας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Γι’ αυτό χρειάζεται ένα μεγάλο κίνημα ΕΛΛΗΝΩΝ, ένας μεγάλος ξεσηκωμός σε βάση Εθνική και Λαϊκή. Ο ορίζοντας σκοτεινιάζει και το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο κάνει το «καθήκον» του. Χρέος μας είναι να πράξουμε κι εμείς το δικό μας Καθήκον!

Γιατί το Καθήκον είναι κάποια δύναμη που ξυπνά μαζί μας το πρωί και αναπαύεται μαζί μας την νύχτα. Είναι η σκιά που προσκολλάται σε εμάς και μας ακολουθεί όπου κι αν πάμε και μας αφήνει τότε μόνο, όταν αφήνουμε το φως της ζωής.

Γιώργος Μάστορας   


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης