Η εγκατάσταση Αφγανών μεταναστών από τον Ράμα κίνδυνος για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου

Έλληνες  25/08/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Γιάννης Δημητροκάλλης

Τακτικές Ιμπραήμ φαίνεται ότι έχει στο μυαλό του ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, εάν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για εγκατάσταση δεκάδων χιλιάδων Αφγανών στην περιοχή της ελληνικής μειονότητας, επιβεβαιωθούν.

Ο ίδιος ανέβασε σε μόνο λίγες ημέρες από κάποιες εκατοντάδες σε 3.000 τον αριθμό των Αφγανών που η χώρα του είναι έτοιμη να φιλοξενήσει, ενώ σε δηλώσεις της η Αλβανίδα ΥΠΕΞ αναφέρθηκε σε ακόμη περισσότερους, την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος Τιράνων μίλησε για μονιμότητα και πολυπολιτισμικότητα. Από κάποιους λοιπόν εκατοντάδες Αφγανούς στην Αλβανία που θα περίμεναν να μεταφερθούν στις ΗΠΑ, όταν εγκριθεί η βίζα τους, πάμε ήδη στους δεκάδες χιλιάδες με προοπτική μόνιμης εγκατάστασης.

Αυτή η ύπουλη τακτική αποτελεί μέγιστο κίνδυνο για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Αν υπολογίσει κανείς τον εκφοβισμό αλλά και τη μετανάστευση των νέων Ελλήνων και προσθέσει και την εγκατάσταση μεταναστών από το Αφγανιστάν καταλαβαίνουμε όλοι ότι η πρόθεση του Ράμα είναι η αλλοίωση του ντόπιου πληθυσμού. Ενός Ράμα, που ενεργεί κάτω από τις οδηγίες της Τουρκίας.

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ αγωνίζονται πραγματικά για την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου της Βορείου Ηπείρου. Για να μην χαθεί η ταυτότητα της περιοχής! Μέσα από τις τάξεις του κινήματος υπάρχουν γνωστοί αγωνιστές Βορειοηπειρώτες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους και τα ψηφοδέλτιά μας. Για εμάς η προάσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου αποτελεί μείζον θέμα. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο σκλαβωμένο κομμάτι της Ηπείρου μας και θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσο στον επιχειρούμενο εποικισμό της Βορείου Ηπείρου.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης