Η εθνικά επικίνδυνη εξωτερική πολιτική της ΝΔ

Έλληνες  02/06/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφει ο Άρης Σαπουνάς,

Στέλεχος της Νεολαίας Αθηνών

Τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, πρώτο θέμα στην επικαιρότητα είναι οι διεθνείς μας σχέσεις. Οι συμμαχίες μας, η θέση μας στο διεθνές στερέωμα και γενικότερα η εξωτερική μας πολιτική. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα όμως επέδειξε ότι είναι εθνικά επιζήμια. Αρχικά η διεθνής υποστήριξη στην Ουκρανία και η καταδίκη της Ρωσικής εισβολής, ειδικά από την πλευρά των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδωσε μια χρυσή ευκαιρία στην ελληνική πλευρά να αναγάγει σε πρώτο θέμα την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, την κατοχή του 37% του νησιού, όπως και την συνολική τουρκική επιθετικότητα έναντι της πατρίδας μας. Κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Αντίθετα η Τουρκία εκμεταλλευόμενη άριστα την διεθνή συγκυρία εμφανίστηκε ως η δύναμη διαμεσολάβησης της ειρήνης μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών. Πριν λίγες εβδομάδες ο πρωθυπουργός βρέθηκε στις ΗΠΑ όπου μίλησε στο αμερικανικό κογκρέσο. Και πάλι ούτε μια φορά  στην ομιλία του η λέξη Τουρκία. Μια ομιλία που έφτασε στο  σημείο να εξισώσει τους αγωνιστές του Μεσολογγίου που έπεσαν στο πεδίο της Μάχης με τους Ουκρανούς υπερασπιστές της Μαριούπολης που παραδόθηκαν.

 Κι όμως  τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έσπευσαν να χαρακτηρίσουν την επίσκεψη Μητσοτάκη ως θρίαμβο. Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις ότι «Δεν θα ανεχτούμε καμία παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» το Αιγαίο είχε κατακλυστεί από τουρκικά μαχητικά. Γιατί όμως τελευταία η ηγεσία της ΝΔ επιδεικνύει τέτοια «ευαισθησία» για τα εθνικά μας θέματα;; Η απάντηση είναι απλή. Διότι βλέπει ότι η κύρια διαρροή ψηφοφόρων της  είναι προς το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ!

Ο Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά πως αυτοί οι ψηφοφόροι είναι άνθρωποι με πατριωτικά ένστικτα. Άρα ο μόνος τρόπος επαναπατρισμού των ψηφοφόρων αυτών στην ΝΔ είναι να παρουσιαστεί ως «τουρκοφάγος». Για αυτό τελευταία βλέπουμε  τα στελέχη της ΝΔ να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την εξωτερική μας πολιτική. Είναι άλλη μια προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου αγνών Ελλήνων πατριωτών, εφόσον οι εκλογές πλησιάζουν. Παρόμοια με την υποκριτική στάση τους σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών το 2019. 

Ο Κάθε Έλληνας πατριώτης πρέπει να καταλάβει επιτέλους πως το κόμμα του «Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ» ενδιαφέρεται μόνο για την παραμονή του στην εξουσία. Αδιαφορεί πλήρως για το εθνικό μας συμφέρον, το οποίο μόνο το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ μπορεί να υπηρετήσει.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης