Η επίσκεψη Πάπα και οι επιδιώξεις της

Έλληνες  13/12/2021  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναδεικνύεται, με τις θέσεις του, σε έναν από τους «σούπερ σταρ» της «ανθρωπιστικής» ελίτ. Στα μάτια των καθ΄ ημάς «προοδευτικών», ο Πάπας φαίνεται ως ο ύψιστος συμπαραστάτης των αγώνων τους. Βλέπουν τον εκπρόσωπο της Καθολικής Εκκλησίας να γίνεται μεγάφωνο των απόψεών τους. Στην πράξη, των απόψεων εκείνων που προωθεί ταυτόχρονα και το πιο επιθετικό κομμάτι των ελίτ της παγκοσμιοποίησης. Η εν λόγω «προοδευτική» ατζέντα, κατ’ όνομα «για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των αδυνάτων», γίνεται στα χέρια των ελίτ εργαλείο βίαιου μετασχηματισμού των κοινωνιών. Το πνευματικό μήνυμα του Πάπα συνδυάζεται με συγκεκριμένες γεωπολιτικές επιδιώξεις, προωθώντας τα βασικά σημεία της παγκοσμιοποιητικής ατζέντας, με επίκεντρο την «κλιματική και προσφυγική κρίση».

Οι εγχώριοι «προοδευτικοί» θαμπώνονται από το «άστρο» του Πάπα, την ίδια στιγμή που ζητούν «την κεφαλή επί πίνακι» όποιου τολμήσει να αναφερθεί στον θετικό ρόλο της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας της Χώρας μας. Ξεχνούν πολύ βολικά τόσο τον διαχρονικό ρόλο της Καθολικής Εκκλησίας όσο και τα σημερινά της έργα, τα οποία προσπαθούν να κρύψουν πίσω από τόνους δακρύων και ηθικολογίας. Παραβλέπουν πως ο Παπισμός αποτέλεσε στους αιώνες βασική πηγή σκοταδισμού και φρικτών πράξεων, βρίσκοντας σήμερα «το φως το αληθινό» στα αφηγήματα των παγκοσμιοποιητικών ιδεολογημάτων.

Τα παραπάνω προφανώς και δεν γίνονται με το αζημίωτο. Από την μια, προσφέρουν σε ορισμένους από τους φορείς τους οφέλη ιδεολογικής νομιμοποίησης και την συνεπακόλουθη πρόσβαση στα σαλόνια της πολιτι(στι)κής ελίτ. Από την άλλη, έχουν και πιο απτά οφέλη, αφού το Βατικανό, πέρα από τα λόγια και τις ευχές, προσφέρει και μια σειρά χρηματοδότησης σε δίκτυα ΜΚΟ και άλλων οργανώσεων που προωθούν την εν λόγω «ανθρωπιστική» ατζέντα. Και πιο ειδικά για την Χώρα μας, όπου το λεγόμενο «προσφυγικό» έχει μετατραπεί σε επικερδή «μπίζνα» για ορισμένους «προοδευτικούς».  

 Γιώργος Μάστορας


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης