Η εποπτεία «φεύγει», η κερδοσκοπία παραμένει!

Έλληνες  25/08/2022  

Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Νοικοκυριά σε απόγνωση!

Γράφει η Ιωάννα Καραδήμα,

υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης  έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την διεθνή εποπτεία. Που δεν είναι «έξοδος» βέβαια, απλά από 3μηνη, έγινε 6μηνη, λες και αυτό αλλάζει κάτι στην ουσία. Ξέχασαν να πουν όμως ότι αυτή η εποπτεία προήλθε, κυρίως, από τα μνημόνια που η ίδια η ΝΔ ψήφισε και μάλιστα τα παρουσίασε, τότε, ως σωτηρία.  

Αλλά ας μην πάμε τόσο πίσω. Δεν χρειάζεται. Γιατί καθώς δεν πρόφτασαν να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί αυτοί, ανακοινώθηκε η αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας στο ρεύμα. Μια ακόμη πρωτιά για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς η χώρα μας έχει πλέον το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Δεν πιστεύω να μην αισθάνεστε υπερήφανοι για το καινούργιο αυτό κατόρθωμα του Πρωθυπουργού μας ε;

Περήφανοι γιατί αφού και καλά, η οικονομία μας δεν εποπτεύεται πλέον ή μάλλον δεν θα εποπτεύεται τόσο συχνά από διεθνείς οργανισμούς, τώρα, ο Μητσοτάκης θα μπορεί να κάνει, ακόμα περισσότερο, ότι θέλει. Δηλαδή να παραδώσει τελείως την χώρα, την κοινωνία και την οικονομία στα λόμπι και στα τραστ. Στις  εταιρείες δηλαδή των φίλων του, των συγγενών και των χορηγών του, όπου θα μπορούν ανεξέλεγκτα να καθορίζουν τις τιμές και στην ενέργεια αλλά και σε όλα τα βασικά αγαθά. Όμορφος κόσμος, νεοδημοκρατικά και νεοφιλελεύθερα φτιαγμένος.

Εδώ βέβαια, δεν πρέπει να ξεχάσουμε και το κερασάκι που δένει υπέροχα στην τούρτα της ακριβείας: δηλαδή τους πλειστηριασμούς και της πρώτης κατοικίας που ξεκινούν ακάθεκτοι. Δηλαδή, δεν φτάνει που ο Έλληνας πληρώνει την ακρίβεια, δεν φτάνει που αμείβεται λιγότερο, δεν αρκεί το πανάκριβο ρεύμα και η βενζίνη, θα πρέπει να τον πετάξουν και από το σπίτι του. Γιατί; Γιατί πολύ απλά πληρώνοντας τα πάντα πανάκριβα πως θα μπορεί μετά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του; θα πρέπει να διαλέξει, φαγητό για το σπίτι ή πληρωμή των δυσβάστακτων φόρων και των υποχρεώσεων στις τράπεζες.

Τελικά το ερώτημα πλέον δεν θα είναι βούτυρο ή τανκς, αλλά φαγητό ή τράπεζες. Και ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, σίγουρα έχουν επιλέξει. Είναι με τους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους ενάντια στον Έλληνα.


Μοιραστείτε το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης